Jozi Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Andrzeju. Łowiłeś w morzu. Jak go widzisz z trociowymi "bezsterami" i wahadełkami? Swoją drogą ciekawe. Jak będzie z zasięgiem. Po horyzont? Czy dalej?Waldek blacha obleci ziemię dookoła i upadnie pod nogami rzucającego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 To nie sputnik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Waldek ja bym spojrzał raczej na model 10ft 16lb do 28g. Mam jeszcze pytanko do użytkowników Kraagów czy opisane c.w jest prawidłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Andrzeju. Łowiłeś w morzu. Jak go widzisz z trociowymi "bezsterami" i wahadełkami? Swoją drogą ciekawe. Jak będzie z zasięgiem. Po horyzont? Czy dalej? Byłem dwa razy. Zasięg - tutaj liczę na "rekord" w stosunku do tego co osiągałem, stąd tytany, blank po wystrzeleniu szybko gaśnie pozwalając swobodnie przelatywać lince. Zobaczymy w praktyce, generalnie jestem zadowolony z wyboru. Waldek, na sucho dobrze się ładuje, czuć power, w kwietniu będę wiedział więcej... Młynek dobrze go zbalansuje i ogarnie moc to na moje wyczucie CC 201, Ryoga 2020 ewentualnie korba Shimano 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Waldek ja bym spojrzał raczej na model 10ft 16lb do 28g. Mam jeszcze pytanko do użytkowników Kraagów czy opisane c.w jest prawidłowe Nie wiem jak z tym 22lb, lekki j/w idealnie działa w ramach tego co na blanku 1-12 gram. Głównie używam wahadeł 5-8 gram 3,5-4,5 cm P.N. Czasami 2,5 gram jak i 10 gram, przy skrajnych komfort z lekka spada ale dalej swobodnie. Młynek Stella C2000S + Stroft 0,18 mm. Artur - Ty jesteś fachura, moje opinia jako amatora użytkownika pasjonata jest subiektywna... Bardzo zapaliłem się do tego projektu, czuję i wiem, że to strzał w dychę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Waldek ja bym spojrzał raczej na model 10ft 16lb do 28g. Mam jeszcze pytanko do użytkowników Kraagów czy opisane c.w jest prawidłoweMam model SKXF9616-2N i max cw. dla tego blanku to ok.32-34g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 miał ktoś w ręku któreś Ultralight Slim F 6lb i 8 lb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 miał ktoś w ręku któreś Ultralight Slim F 6lb i 8 lb ? A dostepny juz jest? Dopiero co na stronie sie pojawily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 nie wiem jak w sprzedaży, ale ponoć coś w Krakowie leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Hubertus cos wspominal, ze blanki do niego ida, ale nie wiem ktore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Którego kraaga byście polecili pod okonia z łódki?Łowisko zaczyna sie od 5-6 metrów a kończy gdzieś około 15-16metra. Przynęty to gumki 2-3 cala na główkach okolo 7-8 gram. Niby patrzyłem na tego 2-13 gram ale nie mam możliwości pojechać pomacać. A i jeszcze jedno pytanie. Doszły mnie słuchy że zdażają sie dość częst pęknięcia kraagów. Prawda to czy tylko jakaś wydumka ? Edytowane 23 Marca 2017 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 A i jeszcze jedno pytanie. Doszły mnie słuchy że zdażają sie dość częst pęknięcia kraagów. Prawda to czy tylko jakaś wydumka ? Kragg 8'6" 7lb 1-12 gram, złowiłem na niego kilkanaście szczupaków największy 75 cm, ryba w trakcie holu zaparkowała w zielach, musiałem unosząc wysoko kij wyciągać siłowo, stałem po pas w wodzie a szczupak tuż przy nogach. Wędka wygięta do granic możliwości, coś jak na crash testach w necie, wytrzymała przeciążenie, ryba zaliczona. Mam pełne zaufanie do kija, modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Blanki zamówione ale będą dopiero za jakieś 2,5 tygodniaULXF 694-1 ULF7610-2n i asymetryczny catfish na sprobowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Którego kraaga byście polecili pod okonia z łódki?Łowisko zaczyna sie od 5-6 metrów a kończy gdzieś około 15-16metra. Przynęty to gumki 2-3 cala na główkach okolo 7-8 gram. Niby patrzyłem na tego 2-13 gram ale nie mam możliwości pojechać pomacać. A i jeszcze jedno pytanie. Doszły mnie słuchy że zdażają sie dość częst pęknięcia kraagów. Prawda to czy tylko jakaś wydumka ?Kraag F 11 lb 2-skład opedzi ten zakres i jeszcze wiecej jak zajdzie potrzeba. XFów ani jednoskladów nie mam, ale myśle ze też sie nadadzą. Co do pękania Kraagów czy wcześniej Blaasów; mi nic nie pękło. Kraag łowiony od sierpnia 2016, Blaas od grudnia 2015. Zamówiłem z FA kolejny blank tym razem muchowy. Mimo ze mogłem sobie jesienią sciągnąc z USA pocztą walizkową coś z wyprzedazy, mogę sobie załatwić odpowiednią dla mnie wędke Hardego w dobrej cenie, sporo osob namawiało mnie na blank TFO to wybrałem FA :-) Wybor moj jest myśle świadomy bo miałem w zyciu do czynienia z wędkami na prawdę topowymi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Którego kraaga byście polecili pod okonia z łódki?Łowisko zaczyna sie od 5-6 metrów a kończy gdzieś około 15-16metra.Przynęty to gumki 2-3 cala na główkach okolo 7-8 gram.Niby patrzyłem na tego 2-13 gram ale nie mam możliwości pojechać pomacać. A i jeszcze jedno pytanie. Doszły mnie słuchy że zdażają sie dość częst pęknięcia kraagów. Prawda to czy tylko jakaś wydumka ? Na taką głębokość to moim zdaniem raczej coś z serii XF niż F. Szybkość XF-ów pozwoli sprawniej wybierać luzy i likwidować łuki na lince oraz skuteczniej zaciąć rybę. Ze względu na podany zakres przynęt i głębokość wybrałbym 7lb. Długość według indywidualnych upodobań. W Fishing Art możesz sobie zamówić blank o długości co do centymetra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropek96 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Witam szukam opinie jak w tytule o wedkach na blankach kraaga XF pod sandacza do 60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropek96 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Kij do 60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Witam szukam opinie jak w tytule o wedkach na blankach kraaga XF pod sandacza do 60g Kraag XF w tej gramaturze to już będzie mega armata. Dla przynęt w wyższych przedziałach wagowych są to blanki bardzo czułe, szybkie i zapewne lekko niedoszacowane. Dobrze sprawdzają się w połowach ciężkimi gumami i kogutami. W razie czego mam na zbyciu Kraaga XF 2,3 m 16 lb do 30g Edytowane 31 Marca 2017 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 http://tv-trwam.pl/film/z-wedka-nad-wode-w-polske-i-swiat-odc-133-hd http://tv-trwam.pl/film/z-wedka-nad-wode-w-polske-i-swiat-odc-134-hd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Odebrałem dzisiaj - KRAAG F NANO 12-22lb, 9'6", 1/3-1.1/3oz. Teraz tylko czekać sezonu... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 wyprawa życia! świetne ujęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 wyprawa życia! świetne ujęcia Wstawialem dwa posty wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Wolałbym posiedzieć z tym Panem przy ognisku i posłuchać opowieści niż jechać do Szwecji na szczupaki... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 kurczę nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Którego kraaga byście polecili pod okonia z łódki?Łowisko zaczyna sie od 5-6 metrów a kończy gdzieś około 15-16metra.Przynęty to gumki 2-3 cala na główkach okolo 7-8 gram.Niby patrzyłem na tego 2-13 gram ale nie mam możliwości pojechać pomacać. A i jeszcze jedno pytanie. Doszły mnie słuchy że zdażają sie dość częst pęknięcia kraagów. Prawda to czy tylko jakaś wydumka ?Marek na Martwej Wiśle do okoniowego jiowania używam kijka na blanku SKXF705 ,Opisowa moc jak i c/w zaniżone .Realnie fajnie gada od 5g+guma 2" na wodzie 2-3m do 10g+ES keitecha 3" na głębokości 10m.Głębiej nie łowiłem ,ale prowadzenie przynęty jest super ,kijek nie klęka szczytem przy podbiciu ,no moż samą końcówką 3-5cm przy najcięższych wabiach i najgłębszych miejscówkach.W trakcie holu gnie się całą długością.Być może dla Ciebie odpowiedniejszy byłby oczko mocniejszy przy miejscówkach 10m+, ale zapomnij o komfortowym prowadzeniu najlżejszych tabelkowych przynęt na głębokości do 5m Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi