Hubertus Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Bardzo jestem ciekaw tego blanku Zwłaszcza jak wypadnie gotowa wędka w porównaniu do XzogiMam do porównania Xzoge g75 12kg i 16kh w domu...ten model blanku z FishingArt jest praktycznie taki jak Xzoga 12kg, myślę że będzie świetną alternatywą dla Xzogi, z tą różnicą że z Polskim rodowodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Tak właśnie ten tylko ciut osłabiony dołem przez Krzyśka. Wg niego moc to jakieś 4,5-4,3 lb. F ka jest wiadomo ciut wolniejsza a XF na pewno będzie lepsza do przynęt wymagających animacji. Ja za xfastami nie przepadam stąd wybór padł na F. Jak dla mnie F jest bardziej uniwersalna. Jak to mówią będziesz Pan zadowoliony. Tylko tunelik (przynajmniej 3-4 sztuki) i szczyt daj torzite. W obu patykach po całości będzie Torzite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Mam do porównania Xzoge g75 12kg i 16kh w domu...ten model blanku z FishingArt jest praktycznie taki jak Xzoga 12kg, myślę że będzie świetną alternatywą dla Xzogi, z tą różnicą że z Polskim rodowodem A jak cenowo ma sie to miedzy xzoga a FA? Sorry Hubert, leniwy jestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 A jak cenowo ma sie to miedzy xzoga a FA? Sorry Hubert, leniwy jestem Podobnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ceny zbliżone, FA troszke droższe, ale jak mam opcję kupić blank Made in Poland, to się nawet nie zastanawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Ceny zbliżone, FA troszke droższe, ale jak mam opcję kupić blank Made in Poland, to się nawet nie zastanawiamI to jest podejście! Ja idę tą samą drogą :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Ceny zbliżone, FA troszke droższe, ale jak mam opcję kupić blank Made in Poland, to się nawet nie zastanawiamBrawo !!Również wychodzę z tego założenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ostatnia robota na krakowskim blanku SKF 867-2N.Pracuje to tak: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Napisz cos wiecej o tym blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Napisz cos wiecej o tym blanku Docelowo kij robiony byłpod pstrąga. Łowię lekkimi przynętami [ wiry 1-2, wahadełka 3-5 gr., woby 3-7 cm.,jigi 2-5 gr.] Całe spektrum przynęt mieści się na nim wzorowo.Parę rybek zostało wyjęte. Spadów nie zanotowałem !!! Amortyzacja wzorowa,nawet w tym tygodniu trafił się 50+ [ ale szczubeł ] i praca wyglądała na 3 focie. Zdjęcie 4 to pruba podniesienia butelki 1,5 l i niewiele brakło !!!! Tu oceniam, że musiał być pstrunio 65+ .Suche walory techniczne kraaga były porównane do blaasa F 867-2N [ wzmocnionego !!! ] i wyszła tylko 1 różnica. SKF ma szczyt 1,46 a F 1,63. Reszta gięcia i wyginania wyszła tak samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Blank pięknie pracuje. Przy takim ugięciu aż się prosi o deltę. Przy klasycznym i tak bym dał więcej przelotek, a przede wszystkim pierwszą ciut bliżej kołowrotka. Takie ugięcie pasuje mi również pod bolka z tym że blank odpowiednio mocniejszy. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 A ja szukam czegoś spolegliwego pod casta z wyrzutem do 200gr i dłuższego niż xzoga taka75 i te blanki CAT FISH ASYMETRIC wydaja mi się jak by celowały właśnie w to co szukam tylko ciekawe jak wagowo bo to do łowienia z łapy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Blank 6'9" waży 140 gramMam taki jeszcze nieuzbrojony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Hmm .. To zapewne ten SCT8545-2N to jakieś pewnie z około 200gr plus do tego rękojeść przelotki to pewnie z kolejne 100gr czyli już około 300 gr a najbardziej mi pasuje .Jednak jak popatrzę na inne kije w podobnych długościach i z normalnym cienkościennym blankiem to też podchodzą pod 300gr .Zadzwonię, podpytam na dniach ..Hubercie a jak jest z szybkością tego blanku co posiadasz faktycznie to jest moderate - fast czy jest to fast, bo w opisie jest że moderate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Przedzwoń jutro w ciągu dnia i pogadamy jak ludzieNamiary na stroniwww.hubrods.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Darkonis do konca tygodnia powiniemem skończyć sSCT8345 2N wiec jagbyś miał pytania to pisz. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Dopytałem trochę Pana Krzysztofa o te blanki sumowe i jak dla mnie ok , tylko z tego co mi napisał wnioskuje że one mają łączenie chyba w połowie i zastanawiam się czy nie lepiej brać monoblank najdłuższy jaki tylko jest i dorobić do niego dolnik osobno taki który długością będzie mi odpowiadał..Mi długości w całości 220 nie przeszkadza , a chciał bym żeby ten kij miał te 250 mimo że już trochę będzie ważył ...tylko czy ta rurka z carbonu w rękojeści podoła zadaniu, wytrzyma i nie będzie za ciężka ?..Przedłużałem już monoblanki trochę , ale takiej operacji jeszcze nie przeprowadzałem:) Edytowane 3 Lipca 2017 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dopytałem trochę Pana Krzysztofa o te blanki sumowe i jak dla mnie ok , tylko z tego co mi napisał wnioskuje że one mają łączenie chyba w połowie i zastanawiam się czy nie lepiej brać monoblank najdłuższy jaki tylko jest i dorobić do niego dolnik osobno taki który długością będzie mi odpowiadał..Mi długości w całości 220 nie przeszkadza , a chciał bym żeby ten kij miał te 250 mimo że już trochę będzie ważył ...tylko czy ta rurka z carbonu w rękojeści podoła zadaniu, wytrzyma i nie będzie za ciężka ?..Przedłużałem już monoblanki trochę , ale takiej operacji jeszcze nie przeprowadzałem:)podpytaj jeszcze czy zrobi na twoje zamówienie dłuższy blank, wiem że istnieje taka możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) W końcu udało się zrealizować kolejny projekt, czyli wędkę na blanku SKF707-1. Blank został wzmocniony w dolniku i jak się okazało na rybach to był strzał w 10. Wędka przeznaczona do łowienia z brzegu na Zalewie Zemborzyckim głownie przynęty gumowe (7cm + główki max 7g). Testy trwają zdjęcia z ugięcia i bohater pod którym tak się kij wygina. Pozdrawiam Serdecznie Edytowane 13 Lipca 2017 przez skalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Dopytałem trochę Pana Krzysztofa o te blanki sumowe i jak dla mnie ok , tylko z tego co mi napisał wnioskuje że one mają łączenie chyba w połowie i zastanawiam się czy nie lepiej brać monoblank najdłuższy jaki tylko jest i dorobić do niego dolnik osobno taki który długością będzie mi odpowiadał..Mi długości w całości 220 nie przeszkadza , a chciał bym żeby ten kij miał te 250 mimo że już trochę będzie ważył ...tylko czy ta rurka z carbonu w rękojeści podoła zadaniu, wytrzyma i nie będzie za ciężka ?..Przedłużałem już monoblanki trochę , ale takiej operacji jeszcze nie przeprowadzałem:) są blanki asymetryczne, takie jak xzoga g-75, czyli blank + rękojeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Póki co rozważam i głośno myślę nad narzędziem łódkowym pod zedy i inne drapieżniki na lekko. Mój rapoński rastek 6-16lb trochę za mocny i za ciężki pod te główki i z czuciem brań na zwykłym uchwycie nie jest tak jak byłoby na delfinie.Kij ma obsługiwać główki w gramaturach 4-7g ze smukłymi gumkami 2" -3"Pod uwagę biorę dwa blanki z Krakowa:1.Kraag SKF 707-2N 2-7lb 1-12g2.Kraag SKXF707-2N 2-7lb 1-14gProszę kolegów, którzy mają kije na tych blankach o informację.Jeżeli to możliwe to na priva nr telefonu, bo ciężko tak wszystko opisać.Za opinię z góry dziękuję . Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Póki co rozważam i głośno myślę nad narzędziem łódkowym pod zedy i inne drapieżniki na lekko. Mój rapoński rastek 6-16lb trochę za mocny i za ciężki pod te główki i z czuciem brań na zwykłym uchwycie nie jest tak jak byłoby na delfinie.Kij ma obsługiwać główki w gramaturach 4-7g ze smukłymi gumkami 2" -3"Pod uwagę biorę dwa blanki z Krakowa:1.Kraag SKF 707-2N 2-7lb 1-12g2.Kraag SKXF707-2N 2-7lb 1-14gProszę kolegów, którzy mają kije na tych blankach o informację.Jeżeli to możliwe to na priva nr telefonu, bo ciężko tak wszystko opisać.Za opinię z góry dziękuję .7 lb nie będzie za słaby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Pod podane przynęty powinien być ok, w dolniku raczej 9lb niż 7.Wersja SKXF zdecydowanie, szubsza i czulsza ze względu na użyty materiał, osobiście używam w tych gramaturach wersji mono 7lb i ogarnia do 13g plus Keitech 4", zacina sandacza na 5m bez problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Póki co rozważam i głośno myślę nad narzędziem łódkowym pod zedy i inne drapieżniki na lekko. Mój rapoński rastek 6-16lb trochę za mocny i za ciężki pod te główki i z czuciem brań na zwykłym uchwycie nie jest tak jak byłoby na delfinie.Kij ma obsługiwać główki w gramaturach 4-7g ze smukłymi gumkami 2" -3"Pod uwagę biorę dwa blanki z Krakowa:1.Kraag SKF 707-2N 2-7lb 1-12g2.Kraag SKXF707-2N 2-7lb 1-14gProszę kolegów, którzy mają kije na tych blankach o informację.Jeżeli to możliwe to na priva nr telefonu, bo ciężko tak wszystko opisać.Za opinię z góry dziękuję .Będziesz miał telefon !!! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Pod podane przynęty powinien być ok, w dolniku raczej 9lb niż 7.Wersja SKXF zdecydowanie, szubsza i czulsza ze względu na użyty materiał, osobiście używam w tych gramaturach wersji mono 7lb i ogarnia do 13g plus Keitech 4", zacina sandacza na 5m bez problemu.Mówisz, że 9lb w dolniku?No to faktycznie sandacza spokojnie idzie zacząć.Aż 13g, to duźo może udźwignąć, ta jak 10lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi