Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Mówisz, że 9lb w dolniku?No to faktycznie sandacza spokojnie idzie zacząć.Aż 13g, to duźo może udźwignąć, ta jak 10lb.

Poszukaj tego modelu https://goo.gl/photos/ginLLzT4hmsnkaRt6

Na bank zatniesz każdego sandała, niezależnie od grubości podeszwy :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez popper

Waldku pewnikiem tak, ale może coś z Krakowa by uzbroić. Powinien być trochę słabszy w dolniku jak 10lb, może jeszcze SKF, byłby mniej petardowaty w szczycie i bardziej miękka szczytówka ze wskazaniem również pod łowy okoniowe. Łowię z definicji plecionką, więc nawet wolniejszy w szczycie byłby bardziej wskazany, do tego pewnie bardziej płynne ugięcie.

Muszę zebrać opinie i na spokojnie przemyśleć.

• 2 miesiące temu...

Póki co rozważam i głośno myślę nad narzędziem łódkowym pod zedy i inne drapieżniki na lekko. Mój rapoński rastek 6-16lb trochę za mocny i za ciężki pod te główki i z czuciem brań na zwykłym uchwycie nie jest tak jak byłoby na delfinie.

Kij ma obsługiwać główki w gramaturach 4-7g ze smukłymi gumkami 2" -3"

Pod uwagę biorę dwa blanki z Krakowa:

1.Kraag SKF 707-2N 2-7lb 1-12g

2.Kraag SKXF707-2N 2-7lb 1-14g

Proszę kolegów, którzy mają kije na tych blankach o informację.

Jeżeli to możliwe to na priva nr telefonu, bo ciężko tak wszystko opisać.

Za opinię z góry dziękuję :) .

Nie wiem czy już nie uzbroiles i nie jest „musztarda po obiedzie”. Miałem SKXF707-2N i to mocarny kij jak na opisane 7lb. Gramature 4-7g + 2-3” ogarnie Ci komfortowo i bez problemu SKXF705-2N. Ciekawsza prace i ugięcie ma wg mnie FA ULXF 6lb

Pogadaj z Danielem @Dano o SKXF707-2N,wiem ze go ma i uwielbia... na szweckie łowienie ;)

Edytowane przez Żbiku

Panowie potrzebuje informacji od osób które miały/mają wędkę na blanku vegter boron nano i Restaffine Monster Boron jakie są miedzy nimi różnice, która z nich byłaby lepsza na spining szczupakowy cw 5-27g, taki uniwersalny pod zaporowe zbiorniki.

Myślę, że pod szczupaki, jakie by one nie były w sensie ich środowiska życia, nie jest potrzebny kij klasy Vegter czy Monster B. Szczupaka nie trzeba a nawet nie powinno, zacinać się tak szybko jak sandacza, zwykle lepiej jest zdecydowanie opóźnić moment zacięcia a kij o wysokiej czułości nie ułatwi tego zadania. Choć to co piszę może brzmieć nieco dziwnie ale im bardziej kłute szczupaki tym zacięcie winno być bardziej spóźnione gdyż szczupak będzie chwytał przynętę niepewnie. Sam, choć szczupaki łowię nader rzadko, nie pamiętam kiedy złowiłem takiego co zagryzł głęboko jak to kiedyś miało miejsce. 

• Like 2

Takiej odpowiedzi oczekiwalem, sam się zastanawiałem czy warto wydać tyle na blank,a blanki cts byłyby lepsze pod szczupaka?

Sory za głupie pytania ale wgl się nie znam na blankach.

Chyba że polecasz coś innego, cena nie gra roli.

Edytowane przez Adi

Jeśli chcesz klasowy kij na szczupaka to napewno CTS jest świetnym narzędziem, pięknie i progersywnie się uginają choć są szybkie to część środkowa chętnie zaczyna współpracować. Ja osobiście na szczupaki poleciłbym Tobie blanki z niższego modułu gdyż nie zawsze co dużo kosztuje jest akurat w danej metodzie lepsze...

• Like 1

Nawet nie przewrotnie ;) , pod szczupaka sugerowałbym coś w tym stylu http://allegro.pl/wedka-daiwa-whisker-spinning-2-44-40g-i6987051825.html

Tylko,  ta cena jest zdecydowanie za wysoka.

Edytowane przez popper

Witam ,prośba do forumowiczów i użytkowników wędek na blankach F.A. slr 7617-2n ewentualnie slr 7625-2n , bo te mnie najbardziej interesują .Wszelkie info na temat realnego cw i rodzaju obsługiwanych przynęt oraz akcji , czym więcej informacji tym lepiej

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Choroba (obsesja łowienia okoni) dalej toczy  mój umysł w ramach leczenia kolejna wędka pod ten gatunek (na blanku slim xf do 4lb) wzbogaciła moją kolekcję. Testy trwają na chwile obecną mogę powiedzieć, że wędka na tym blanku akcją najbardziej odpowiada mojemu łowieniu okoni, szybka przy animacji przynęty podobnie jak kraag xf ale o znacznie pełniejszym ugięciu. Blank bardzo smukły z grubą ścianką myślę, że stosując  żyłkę będzie to super wędka na pstrągi (wiem wiem 4lb na pstrągi ale to tylko moja opinia ;) ). Czekam na hol większej ryby do tej pory tylko okonie do 30 cm i szczupaczki do 50 cm. Blank dobrze opisany główka do 5g + 2” przynęty to max (szczytówka już lekko klęka). Najlżej łowiłem 1g + guma, przy dwóch gramach ołowiu wędka już super się ładuje. Wędka jak widać jeszcze nie wykończona ale nie ma czasu :)  trza łowić. To chyba jeszcze nie koniec w kącie jeszcze trochę miejsca jest, a w głowie pomysłów na idealną wędkę pod okonia. Pozdrawiam Serdecznie

post-49605-0-50496000-1511894736_thumb.jpg

post-49605-0-38381100-1511894750_thumb.jpg

• Like 10