Żbiku Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Odnośnie blanków Kraag Elite, to wkleję kilka słów Bartka Burskiego na ten temat "Seria Kraag Elite wyszła z mojego zapotrzebowania i sugestii, ale konstrukcje perfekcyjnie stworzył FishingArt jakbyśmy myśleli o tym samym. Blanki będą jednoczęściowe, oferowane w mocach 12, 16 i 20lb. Blanki bardzo szybkie, bardzo sprężyste, o bardzo dużym przyroście mocy od połowy blanku. Dość smukła szczytówka jak na te moce ma pozwalać schodzić dość nisko z cw, a mocny dół podnosić górne cw przy głębokim ładowaniu. Przykładowo model 20lb pozwala na łowienie Westinem 22cm (80gr) lub Sliderem 12 jednocześnie dając możliwość podania gumy 4-5" na gołym offsecie lub 4-5" twitchbaita. Krótkie modele są idealne do verticala (6'). Sprawdzą się jako wędki na trudne łowiska, gdzie liczy się celny rzut, precyzyjne prowadzenie i szybki hol (okazało się jednak, że łowi się tym fenomenalnie w każdych warunkach ). Do szukania zmusiło mnie tegoroczne wiosenne łowienie szczupaków. Ryby reagowały tylko na małe, lekkie przynęty, ale stały na wodzie max 0,5m, za pasem trzcin i wymagały szybkiego wyrwania na czystą wodę, a nie jest to łatwe jak ryba ma 90-110cm. Blanki, których parametry rzutowe były odpowiednie do warunków (M1 17lb, Blaas 17lb, Kraag 16lb), nie dawały rady z silnym holem, brakowało mocy. Podobnie sytuacja będzie się miała w trudnych łowiskach sandaczowych, z których momentalnie trzeba rybę poderwać. Pracą przypominają trochę SCV XF z STC (ale lepiej holują, mają szybszą progresję ugięcia) a trochę castingowe blanki z brązowych SCV" Trochę już obłowiliśmy najmocniejszą 20lb wersję, kilka wędek na tym blanku też już łowi w Polsce. Na seryjne wersje 12 i 16lb z niecierpliwością czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Aha, czyli zwykly Kraag z dowinieta mata w dolniku, cos w stylu blankow Loomisa dla FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Technicznie/technologicznie Ci nie powiem, czy to tylko dokręcenie maty na dolniku, czy tez jakaś modyfikacja szczytowej części, bo nie mam o tym pojęcia. To już ustalenia miedzy Bartkiem, a Krzyskiem. Miałem okazje polowic 20lb wedka i faktycznie jest bardzo podobna do StC Elite, czuła w szczycie i pancerna w dole (stad tez robocza nazwa Kraag Elite). Mega uniwersalny blank pod duze lekkie przynety, jak i zdecydowanie cięższe wabie, z mocą w dole na dość forsowny i ostry hol w ciężkich warunkach. Blanki będą ogólnodostępne w sprzedaży, wiec nie są to modele robione tylko dla jednej pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 No to zobaczymy jak sie pojawia w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Pancerny w dole stc to są sc4 . Elitka jest bardziej podatna na pracę dolnika. I powyższy opis blanku fa elite pasuje właśnie bardziej do sc4 Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Pancerny w dole stc to są sc4 . Elitka jest bardziej podatna na pracę dolnika. I powyższy opis blanku fa elite pasuje właśnie bardziej do sc4 Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu TapatalkaNie mogę poprawić to se zacytuję i sprostuję . Chodzi mi o serię blanków spinningowych Legend Tournament . Kasta z tej serii nigdy nie miałem przyjemności wyginać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Nie mogę poprawić to se zacytuję i sprostuję . Chodzi mi o serię blanków spinningowych Legend Tournament . Kasta z tej serii nigdy nie miałem przyjemności wyginać .Najpopularniejsze z tej serii to sandaczowe xf .Ale to nie całość oferty spiningowych sc4Były poppingi, są crankbaity, jest dwuczęściowy 8 stóp do driftu...Nie wszystkie pasują do tej historii tu omawianej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Blanki bazuja na mandrelu Kraaga F, a finalnie sa znacznie szybsze od Kraaga XF. Zmienione sa moduly i ilosci materialow w poszczegolnych sekcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Najpopularniejsze z tej serii to sandaczowe xf .Głównie bassowe. Seria walleye zachowuje się już inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Blanki bazuja na mandrelu Kraaga F, a finalnie sa znacznie szybsze od Kraaga XF. Zmienione sa moduly i ilosci materialow w poszczegolnych sekcjach.I pewnie produkowane w technologi nano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 I pewnie produkowane w technologi nano ? Jak wiekszosc blankow FA.Wlasciwie to mozliwe ze juz wszystkie sa robione w nano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Myślałem, że nie ma powrotu do szkła,a teraz......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Myślałem, że nie ma powrotu do szkła,a teraz.........Szkło to szkło do wszystkiego, przeca z nocnika plastico nie będziemy spożywać zacnych trunków . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Fajnie by było, żeby Krzysiek choć podlinkował coś o nowej konstrukcji bo już widzę, że może być trochę nieporozumień a nie chcę pisać za Krzyśka bo ani tyle nie wiem ani nie do mnie to należy...Z tego co wiem to od opublikowania tego filmiku telefony zarówno do Zbyszka jak i Krzyśka urywały się, bo hakerski atak na Zbyszkową stronę zablokował możliwość opublikowania choćby lapidarnej informacji o tej nowości. Edytowane 16 Grudnia 2017 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 http://wedki.pl/wedki2017/?p=362 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Fajnie się słucha Krzysztofa, prowadzący tylko zachowuje się jakby za dużo palił przed programem.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Mnie też nie odpowiada ten youtuberski styl,- myślę, że zupełnie niepotrzebnie Olin Gutowski robi z siebie wędkarskiego wała....Ale z drugiej strony "zaprzęgnięcie" takiego "prawdziwka" stanowi kontrastowe tło dla Krzyśka i Zbyszka, jak dobrze dobrane pas partu do grafiki... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Będzie oferta muchowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Blank Nanoflex SX 685-2N mam od dwóch tygodni w domu, i po świętach planuje zbroićKrótko w temacie, szybki blank o płynnym ugięciu, opisany jest do 5 g i wydaje mnie się że to max jego możliwości, może nawet mniej, dołem myślę że realnie poniżej grama.Uzbroję go standardowo jak dla siebie w Defina, uważam że będzie to świetna propozycja pod okonie tzw '"zasysacze", oraz białoryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Mnie też nie odpowiada ten youtuberski styl,- myślę, że zupełnie niepotrzebnie Olin Gutowski robi z siebie wędkarskiego wała....Ale z drugiej strony "zaprzęgnięcie" takiego "prawdziwka" stanowi kontrastowe tło dla Krzyśka i Zbyszka, jak dobrze dobrane pas partu do grafiki... Arek - szykują się wakaty w MSZ, Twoja wypowiedź to niczym piękne portfolio... z korzyścią dla nas Wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Nie mam Andrzeju atrybutów trybuna ludu, więc się na to nie znosi O suwerenie mam raczej złe zdanie choć żyję z próby zrozumienia go...O tych co sobie nim gębę wycierają w obecnej kadencji jeszcze gorsze...Moher nie jest moim środowiskiem naturalnym...Dawno temu miałem możliwość wsiąść do pociągu o nazwie polityka i odmówiłem, koledzy którym odradzałem i posłuchali też są mi wdzięczni do dziś. Jak widzisz wszystko to składa się na jedno wielkie NIE. Ojczyźnie można także jako obywatel dobrze służyć i to podoba mi się najbardziej,- nawet poza jej granicami PsCo musi spotkać dobrze zapowiadającego się aktora, żeby robił takie rzeczy jak Olin Gutowski w "programie" 1000 wędek? Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Rheinangler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Arku - polityka jest mi obca, zbyt wiele koleżeńskich sympatii ucierpiało z jej powodu. Wakacji na San Escobar też nie planuję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zanim nas Mod opieprzy skończmy lepiej te polityczne tematy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Ten Olin potrzebny do tego towarzystwa niczym pani lekkich obyczajow dziecko.Dobry produkt nie wymaga tak durnej reklamy.Gościu kompletnie tam zresztą nie pasuje - nic dziwnego , że robi z siebie durnia, zresztą nawet zbytnio nie musi się starać. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Szymon82 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi