Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazję łowić wędką na blanku SX 685-2N, łowiłem główką 1,5g plus dwu calowy robak i dla mnie to był max. Według mnie ten blank szybki raczej nie jest (ja porównuję do kraaga lub slima) chodź po machnięciu dość szybko gaśnie. Brakuje mi w tej opcji bardziej stabilnego dołu (blank specyficzny narzędzie do zadań specjalnych) tak bym go określił. Za to blank przedstawiony powyżej też chyba przyniesie mi gwiazdka ;). 

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale wydaje mi się, że nanoflex jest kompozytem a nie czystym szkłem?

Dobrze rozumiesz  :) czyste nano-szkło tylko w szczycie. 

Resztę niech Krzysiek napisze  :P

Edytowane przez Rheinangler

Paweł jeśli wobler do 4,5 cm to tylko ten do 9lb (7lb jigi spokojnie obsłuży, woblera 4,5 już nie).  Jeśli chodzi o brania to miałem tylko szczupaka na tego do 5lb i było ok. Wędką zbudowaną na blanku do 9lb łowiłem tylko chwilę i brania nie miałem za dwa tygodnie jak kolega wróci przetestuję ją solidnie bo przymierzam się do tego blanku .Pozdrawiam Serdecznie

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Odebrałem niedawno ULXF704-1N uzbrojone w Torsite uchwyt TVS i piankę składał Skalek. Do samego uzbrojenia nie mam zarzutów, praca Rafała super, niestety do samego blanku miałem obawy jak tylko go wziąłem do ręki. Po testach zawiodłem sie, blank opisany 0.5-6g 4lb natomiast w rzeczywistości jest dużo mocniejszy rzuca dopiero fajnie od 4g plus guma aż do 12g (mowię o komfortowym łowieniu bo rzuci i 15g). Opisy blanku sa kompletnie nieadekwatne do stanu rzeczywistego. Poniżej film

https://youtu.be/gzpUPJckkqQ

Edytowane przez Krismuaythai

Myśle ze producent powinien wziąć pod uwagę zmianę opisów na bardziej przyziemskie, ponieważ zostałem narażony na straty w tym momencie

Myślę, że najpierw trzeba było skontaktować się  z producentem blanku. Być może ktoś źle opisał blank. Nie myli się ten kto nic nie robi. Na stronie F.A. podany jest telefon kontaktowy bezpośrednio do p. Krzysztofa.

Pozdrawiam

Kontaktowałem sie wczoraj. Nie pisze o tym żeby szkodzić załodze Fishing art ale po to aby ktoś kto będzie myślał o tym blanku miał ta świadomość

Można zapytać o odpowiedź? Jak jest tego całego zamieszania przyczyna?

Osobiście posiadam dwuczęściowego ulfx do 6 lb cw opisany 0,7 - 8 gram i powiem, że może więcej ale 8/9 gram + 3 calowy porządny gumiś to max. Ewentualnie 10 gramowa czeburaszka + mała gumka. Komfort w przedziale 2-6 gram z małą gumką. Moje pierwsze wrażenie było również negatywne. Zdawał się za sztywny i obawiałem się, że rybki będą spadały. Teraz wiem, że ten blank jest rewelacyjny. Bardzo dobry do gumek i rewelacyjny do przynęt twardych.

Edytowane przez uvex
  • Like 1

1- nie porównywajmy 1 części i 2 czesciowych blankow bo to sa rożne Blanki.

2- odp była taka ze wszystko jest mierzone na maszynach i Blanki mogą sie tak zachowywać. Pan Krzysztof (bardzo miły człowiek swoją drogą) poprosił mnie jeszcze o nr seryjny blanku.

Wiem, że to w pewnych warunkach nie wykonalne ale najlepiej jest podjechać i sprawdzić/porównać blanki przed zamówieniem. Moja ostatnia wędka na blanku FA też wyszła mocniejsza niż miała być. Często nasze oczekiwania nie pokrywają się z rzeczywistością. Gonimy za króliczkiem dalej.