Robert Crocker Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Się narobiło celebrytów psia mać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Za kilka dni bede sie mierzyl w zbrojeniu z tym modelem: Robi wrazenie. Smukloscia, lekkoscia, miekkoscia szczytowki i plynnym, bardzo glebokim ugieciem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Miałem okazję łowić wędką na blanku SX 685-2N, łowiłem główką 1,5g plus dwu calowy robak i dla mnie to był max. Według mnie ten blank szybki raczej nie jest (ja porównuję do kraaga lub slima) chodź po machnięciu dość szybko gaśnie. Brakuje mi w tej opcji bardziej stabilnego dołu (blank specyficzny narzędzie do zadań specjalnych) tak bym go określił. Za to blank przedstawiony powyżej też chyba przyniesie mi gwiazdka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Za kilka dni bede sie mierzyl w zbrojeniu z tym modelem: 20171218_105146.jpg Robi wrazenie. Smukloscia, lekkoscia, miekkoscia szczytowki i plynnym, bardzo glebokim ugieciem.Sandacz na lekko? Napisz o nim jak juz zmontujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Panowie, a jak jest z czułaścią tych Nanoflexów - jak to się ma w porównaniu do węgla ?Chodzi mi o przekazywanie sygnałów typu okonie - skubacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Nie wiem czy dobrze rozumiem ale wydaje mi się, że nanoflex jest kompozytem a nie czystym szkłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 gdzie taki uchwyt można dostać ( od 9 min) , ktoś coś wie ? czy to są same pierścienie ? a reszta kombinowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) cyt to co mi odpisał Pan Zbyszek ;Uchwyt kołowrotka Woven Tubular Carbon jest naszym pomysłem na patentowe pierścienie angielskiegokonstruktora Johna Robertsa. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez j-23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Uchwyt ten ma kilka niezaprzeczalnych plusów:- jest lekki - jest ciepły- nie obdziera stopek kołowrotkówcomoże się podobać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie a miał ktoś w łapkach model Nanoflex ten do 7lb, pociągnie woblery do 4,5cm? Jigi na marabucie 1-2g? Czy czułość tych blanków można porównać do konstrukcji węglowych?? Edytowane 7 Stycznia 2018 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 czy ktoś może podać troszkę informacji o Blaas Slim SLS9625-2N?jak faktycznie wygląda cw i moc względem opisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Nie wiem czy dobrze rozumiem ale wydaje mi się, że nanoflex jest kompozytem a nie czystym szkłem?Dobrze rozumiesz czyste nano-szkło tylko w szczycie. Resztę niech Krzysiek napisze Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Paweł jeśli wobler do 4,5 cm to tylko ten do 9lb (7lb jigi spokojnie obsłuży, woblera 4,5 już nie). Jeśli chodzi o brania to miałem tylko szczupaka na tego do 5lb i było ok. Wędką zbudowaną na blanku do 9lb łowiłem tylko chwilę i brania nie miałem za dwa tygodnie jak kolega wróci przetestuję ją solidnie bo przymierzam się do tego blanku .Pozdrawiam Serdecznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Odebrałem niedawno ULXF704-1N uzbrojone w Torsite uchwyt TVS i piankę składał Skalek. Do samego uzbrojenia nie mam zarzutów, praca Rafała super, niestety do samego blanku miałem obawy jak tylko go wziąłem do ręki. Po testach zawiodłem sie, blank opisany 0.5-6g 4lb natomiast w rzeczywistości jest dużo mocniejszy rzuca dopiero fajnie od 4g plus guma aż do 12g (mowię o komfortowym łowieniu bo rzuci i 15g). Opisy blanku sa kompletnie nieadekwatne do stanu rzeczywistego. Poniżej film https://youtu.be/gzpUPJckkqQ Edytowane 27 Stycznia 2018 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Miałem tak z Kraagiem XF 16lb. Blank może i fajny, ale do kompletnie innych zastosowań, aniżeli poszukiwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Myśle ze producent powinien wziąć pod uwagę zmianę opisów na bardziej przyziemskie, ponieważ zostałem narażony na straty w tym momencie Edytowane 27 Stycznia 2018 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Myśle ze producent powinien wziąć pod uwagę zmianę opisów na bardziej przyziemskie, ponieważ zostałem narażony na straty w tym momencie Myślę, że najpierw trzeba było skontaktować się z producentem blanku. Być może ktoś źle opisał blank. Nie myli się ten kto nic nie robi. Na stronie F.A. podany jest telefon kontaktowy bezpośrednio do p. Krzysztofa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Kontaktowałem sie wczoraj. Nie pisze o tym żeby szkodzić załodze Fishing art ale po to aby ktoś kto będzie myślał o tym blanku miał ta świadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Czy ten ulxf głęboko się ugina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ogólnie pod obciążeniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Kontaktowałem sie wczoraj. Nie pisze o tym żeby szkodzić załodze Fishing art ale po to aby ktoś kto będzie myślał o tym blanku miał ta świadomość Można zapytać o odpowiedź? Jak jest tego całego zamieszania przyczyna? Osobiście posiadam dwuczęściowego ulfx do 6 lb cw opisany 0,7 - 8 gram i powiem, że może więcej ale 8/9 gram + 3 calowy porządny gumiś to max. Ewentualnie 10 gramowa czeburaszka + mała gumka. Komfort w przedziale 2-6 gram z małą gumką. Moje pierwsze wrażenie było również negatywne. Zdawał się za sztywny i obawiałem się, że rybki będą spadały. Teraz wiem, że ten blank jest rewelacyjny. Bardzo dobry do gumek i rewelacyjny do przynęt twardych. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez uvex 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Te 8/9 plus 3” guma to najmarniej 12g, a to daje 50% przekładnie górnego cw. To chyba sporo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 1- nie porównywajmy 1 części i 2 czesciowych blankow bo to sa rożne Blanki.2- odp była taka ze wszystko jest mierzone na maszynach i Blanki mogą sie tak zachowywać. Pan Krzysztof (bardzo miły człowiek swoją drogą) poprosił mnie jeszcze o nr seryjny blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ogólnie moim zdaniem jest duże przekłamanie jeśli blankiem w opisie cw do 6g rzucam 15g to jest 150% więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Wiem, że to w pewnych warunkach nie wykonalne ale najlepiej jest podjechać i sprawdzić/porównać blanki przed zamówieniem. Moja ostatnia wędka na blanku FA też wyszła mocniejsza niż miała być. Często nasze oczekiwania nie pokrywają się z rzeczywistością. Gonimy za króliczkiem dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi