Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wyglada tak- blank został pomylony w FA powierzyłem i okazało sie ze jest grubszy. Dokumentacja zdjęciowa plus film wystarczył do uznania reklamacji. Pan Krzysztof Zieliński sam dopilnuje aby został blank nowy został wykonany poprawnie i wysłany do pracowni w celu wymiany. Tak wiec sprawa została załatwiona. W tym momencie należą sie podziękowania dla Rafała za pomoc w załatwieniu sprawy. Pozdrawiam

Czyli rozumiem że kijek zbudowany na tym pomylonym blanku będzie rozebrany a komponenty posluża do budowy nowego?  :huh:

Bartek  dzięki   za  opis  troszkę    się  przestraszyłem   tym  że  są  krzywe  i  ciężkie    w  rozmowie  z  Panem Krzysztofem  dowiedziałem   się  że  SS 7310-2N  \waży  ca  36 gramów    więc  skoro  suzuki  702 6  waży  35

to nie  można  mówić  że  omawiany  jest  przesadnie  ciężki - może  dlatego  ze  te  nowe  są  w  nano  technologii  . W  opisie   raczej  jest  poprzednia  wersja  bez  nano  / widać  też  po  strukturze  blanku - te  nowe  mają  być  gładkie

nie takie " karbowane"

Może  się  jeszcze  ktoś  podzieli   ...pytam  bo  jestem  po  oględzinach  Rastaffine  Master  Boron   8'3' ML  woodland  u  kolegi  i  bardzo  mi  się  spodobał  ....

Może  się  jeszcze  ktoś  podzieli   ...pytam  bo  jestem  po  oględzinach  Rastaffine  Master  Boron   8'3' ML  woodland  u  kolegi  i  bardzo  mi  się  spodobał  ....

Nie ma czegoś takiego.

Jest Restaffine Monster Boron 8'3" Waterland ;)

Edytowane przez DonPablo

Jeśli sie nie mylę to tego rastka 8'3 ml kolega @Pstrągman opisywał jako 16LB.

Wg mnie ten blank rzuca już bardzo dobrze od 3-4g. na cienkiej lince. Osobiście uważam, że bardziej nadaje się do twardych przynęt niż gum ale może dlatego że jigiem wolę łowić krótkimi wędkami. Mimo wszystko jest to szybki blank ale nie jakaś tam kosa i ma progresywne ugięcie.

Zdarzyło mi się nawet od biedy łowić lipienie na smuzaki. Nie spadają z niego nawet małe okonie.

Ale czy jest tu jakaś mega przewaga nad zwykłym grafitowym kijem to nie potrafię stwierdzić.

może będziemy mieli szczęście i Kolega Karpiu95 napisze coś bezpośrednio...............osobiście ...

Ja mam borona 10lb ale w długości 63 a nie 73. Jest to wersja nano ale jest „karbowany” a nie gładki tak jak pisałeś. Tak naprawdę to jeszcze za wiele o nim nie mogę powiedzieć bo rzucałem nim dopiero jakieś 20minut. Wg mnie fajnie rzuca się już 3g+guma(mniej nie probowalem) najwięcej założyłem 12g+ 4calowy kajtek i było spoko. Co do czucia to nie trzeba chyba wiele pisac , jest super. Kijek jest bardzo szybki ale zaskakująco ładnie się ugina. Myśle że z twardymi przynętami tez fajnie sobie poradzi mimo iż to wybitnie jigowa konstrukcja. Mam nadzieje że w ten weekend uda mi się go lepiej poznać , bo będzie troche czasu na ryby. Ja osobiscie w swoim się zakochałem od pierwszego pomacania :D

• Like 2

Ja mam borona 10lb ale w długości 63 a nie 73. Jest to wersja nano ale jest „karbowany” a nie gładki tak jak pisałeś. Tak naprawdę to jeszcze za wiele o nim nie mogę powiedzieć bo rzucałem nim dopiero jakieś 20minut. Wg mnie fajnie rzuca się już 3g+guma(mniej nie probowalem) najwięcej założyłem 12g+ 4calowy kajtek i było spoko. Co do czucia to nie trzeba chyba wiele pisac , jest super. Kijek jest bardzo szybki ale zaskakująco ładnie się ugina. Myśle że z twardymi przynętami tez fajnie sobie poradzi mimo iż to wybitnie jigowa konstrukcja. Mam nadzieje że w ten weekend uda mi się go lepiej poznać , bo będzie troche czasu na ryby. Ja osobiscie w swoim się zakochałem od pierwszego pomacania :D

Czekamy na relację ????

Ja tez od tego sezonu lowie pstrągi boronem, w wydaniu Restaffine Monster Boron 7’0” ML w wydaniu Waterland. To co opisują odnośnie czucia to prawda, ja tez na pierwszych rybach przez kilka godzin zacinalem „brania”, które okazywały się ocieranie przynety o podwodne przeszkody i dno... Czucie niesamowite! Kij mi leży idealnie i jest to moja główna pstrągowa szpada. Gadac zaczyna od 3g główki z mała jaskółeczka lub jiga o tej samej masie główki. Góry nie sprawdzałem ale Salmo Minnow 7S nie robi żadnego wrażenia na kiju. Hol bajka, bardzo spokojny i wybierający każdy niekontrolowany zryw ryby (największe kropki 45-41cm).

Z chęcią bym dokupił takiego samego mocowo Waterlanda w długości 8-9’

• 1 miesiąc temu...

Witam. Mam pytanie szukam uniwersalu na rzeke długości 2,75 m z przedzialu Medium. Kij docelowo miałby być pod sandacza, bolenia, szczupaka w srednim rozmiarze(sportowe) przynety to woblery 6-10 cm typu minnow , gumy 3 i 4 cale + 6-15 gram olowiu. Waham sie miedzy seria Blaas seria F i seria XF. Myslalem o modelach 9015-2 czy to dobry wybor?. Przynety wymienione wyzej beda stosowane odpowiednio 50/50 gumy i woblery.

Pozdrawiam