Mateush Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Do jakiego rodzaju przynęt stworzony jest nanoflex SX8214-2N ? Czy wyjdzie z tego porządna pstrągówka ? Czy to raczej nie te klimaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Do jakiego rodzaju przynęt stworzony jest nanoflex SX8214-2N ? Czy wyjdzie z tego porządna pstrągówka ? Czy to raczej nie te klimaty ? Moja będzie za ok dwa miesiące.Dam znać,co i jak.Obawiam się jednak,że Arek mnie wyprzedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Coś tam widać . Ciekawi mnie jak ten kijek się gnie . Szczyt fajny jak na mój gust https://www.youtube.com/channel/UCxFWRIfoGnt--Jd4isEZ9hQ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Cześć, szukam blanku pod twiching i popperki - przynęty w stylu bassarek 5 - 7 cm i małych popperków też takich ok. 3gr. Jakbym miał porównać blank pod względem pracy, to szukałbym czegoś w stylu suzuki rfx 6lb 702. Blank pasuję mi bardzo dobrze, ale potrzebuję właśnie czegoś dłuższego w okolicach 2,30 m. Łowiłem phenixem SP-732-UL w tytanach, ale był dla mnie trochę za suchy, za sztywny, brak mi było tej cieplejszej progresji jak w suzuki. Patrząc katalogowo wpadły mi w oko trzy pozycje: - SLXF766-2N- ULF766-2N- ULXF766-2N Ktoś może łowił nimi, a najlepiej mógłby porównać do siebie te blanki ? Z góry dziękuję za odpowiedź Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Bartas93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jeżeli Phenix FX-732ul był za suchy i za sztywny to na pewno nie wchodził bym w żaden z końcówką XF. Kraag F 7lb najlepiej w/g mnie się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedź. Szukam w skrócie czegoś przypominającego suzuki A te Kragi nie są bardziej jigowe? Bo jak patrzyłem, one mają dość cienkie szczyty (1,3mm), gdzie podobnej mocy suzuki ma przykładowo 1,6mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedź. Szukam w skrócie czegoś przypominającego suzuki A te Kragi nie są bardziej jigowe? Bo jak patrzyłem, one mają dość cienkie szczyty (1,3mm), gdzie podobnej mocy suzuki ma przykładowo 1,6mm. Nie patrz na szczyty . To nie ma nic do rzeczy. Kraag F jest tak samo jigowy jak Suzuki, czyli spokojnie da się jigować ale nie tylko . To samo co Suzuki to oczywiście nie jest, ale będzie najbliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Panowie, używa ktoś z Was Kraag XF 11lb w długościach między 2,30 a 2,60? Jaki jest realny zakres gramatury przynęt w tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Idealnie opisane blanki, nic więcej łącznie niż wynika z opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Łowilem Kraagiem XF zeszły sezon... a dokładniej 7011...czyli troszkę krotszym niż piszesz. 17g+ mann's latało aż miło. 20g+ guma to był jego max na płytkiej zaporówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Dla 11lb 7' w 2czesciach moim zdaniem 20g plus guma to za duzo,ale podobno blanki sa teraz troche odchudzone w stosunku do pierwszych wypustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Darek64 zgodzę sie z Tobą...podobno obecne 11 lb konczą się troszkę niżej...tak słyszałem, nie praktykowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Mam 6, 6 stopową 2 częściową F-ke Kraaga to do 25gr (głowka +guma) dawało radę ale to juz górna taka granica komfortowego łowienia tą wędką moim zdaniem. Do 12 gr olowiu + 3-4 cale guma jest spoko. Dla mnie ten Kraag to świetne lekka sandaczówka i zarazem kij na okonie do cięższych głowek. Prócz gum dobrze się łowi woblerami minnow do 12 cm, blaszkami 3-4. Sandacze 60-65 cm bierze sie na klate a minionej jesieni spasiony przyłowiony szczupak 75 cm wyjechał na przyppnie z fluocarbonu 0.22 w 3-4 minuty. Kij trochę gubi małe okonki do 20 cm no ale do małych ryb są kije o mniejszej mocy ???? Także panowie; brać przebierać decydować i piniendzy nie żałować ???? Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Kraag XF blank typowo pod gumy, ale wblerami tez lowi sie komfortowo, idealny w swojej klasie i przeznaczeniu. Posiadam 9' (6-30g) i goraco polecam, a z racji, ze lubie i wole lowic na woblery to kreci sie sie w tej chwili Blaas Slim 9' (5-25g) moze Ktos z Kolegow napisze slowo o tym blanku.Dziekuje???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Należało by jeszcze zaznaczyć jedną ważną sprawę dotycząca Kraag XF. Modele jedno składowe i dwu częściowe to całkowicie inne blanki. Także przy opisach dotyczących szczególnie tego ile kijek jest komfortowo w stanie obsłużyć koniecznie jest dopisanie jakiego modelu ( 1-skład ,czy 2-składy) opinia dotyczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Takie cacko od kolegi Tomas 81 ostatnio odebrałem.Cóż powiedzieć, jestem baaardzo zadowolony.Zdjęcia może nie perfekcyjne, ale...W końcu mam to co chciałem pod bolenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 I jeszcze takie coś od tego samego Kolegi.Będzie pracować nad Drwęcą.Dzięki Tomek jak zwykle perfekcyjne wykonanie.Wszystko jak chciałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Koledzy czy w u Krzysztofa Zielinskiego mozna kupic gotowa wedke z gabloty czy sa tylko na ekspozycji?Umkneło mi by zapytac.Jesli tak czy znajde to gdzies ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Mam do Was pytanie - czy ktoś mógłby opisać różnice między SLR 7012-2 a SKXF 7011-2?Chodzi mi przede wszystkim o zakres obsługiwanych przynęt (SKXF 7011-2 znam bdb), "moc" przy zacięciu, czucie oraz widoczność opadu na szczycie. Z góry dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
causative Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Witam Panów,Czy udało się już komuś połowić blankiem SX8214-2N?Sam się nim interesuje i czekam na 1 wrażenia, recencje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Witam Panów,Czy udało się już komuś połowić blankiem SX8214-2N?Sam się nim interesuje i czekam na 1 wrażenia, recencje... PozdrawiamRaczej musisz uzbroić się w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
causative Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Poczekam bo myślę że warto, mam SX709-2N, ale potrzebuje właśnie dłuższej i troche mocniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Moj Lexi po wielu przez nikogo niezawinionych perypetiach nareszcie gotowy, od weekendu zaczynamy sie poznawac w nadzieii, ze nie skonczy sie nasz romans na gieldzie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Arku to czekamy na solidny opis kijka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Napewno skrobne cos o pierwszych wrazeniach a potem jak obiecalem na koniec sezonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi