Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

szukam blanku pod twiching i popperki - przynęty w stylu bassarek 5 - 7 cm i małych popperków też takich ok. 3gr.

Jakbym miał porównać blank pod względem pracy, to szukałbym czegoś w stylu suzuki rfx 6lb 702. Blank pasuję mi bardzo dobrze, ale potrzebuję właśnie czegoś dłuższego w okolicach 2,30 m. Łowiłem phenixem SP-732-UL w tytanach, ale był dla mnie trochę za suchy, za sztywny, brak mi było tej cieplejszej progresji jak w suzuki.

Patrząc katalogowo wpadły mi w oko trzy pozycje:

- SLXF766-2N

- ULF766-2N

- ULXF766-2N

Ktoś może łowił nimi, a najlepiej mógłby porównać do siebie te blanki ?

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Edytowane przez Bartas93

Dzięki za odpowiedź. Szukam w skrócie czegoś przypominającego suzuki ;)

A te Kragi nie są bardziej jigowe? Bo jak patrzyłem, one mają dość cienkie szczyty (1,3mm), gdzie podobnej  mocy suzuki ma przykładowo 1,6mm. ;)

Dzięki za odpowiedź. Szukam w skrócie czegoś przypominającego suzuki ;)

A te Kragi nie są bardziej jigowe? Bo jak patrzyłem, one mają dość cienkie szczyty (1,3mm), gdzie podobnej  mocy suzuki ma przykładowo 1,6mm. ;)

Nie patrz na szczyty . To nie ma nic do rzeczy. Kraag F jest tak samo jigowy jak Suzuki, czyli spokojnie da się jigować ale nie tylko . To samo co Suzuki  to oczywiście nie jest, ale będzie najbliżej.

• 2 tygodnie później...

Mam 6, 6 stopową 2 częściową F-ke Kraaga to do 25gr (głowka +guma) dawało radę ale to juz górna taka granica komfortowego łowienia tą wędką moim zdaniem. Do 12 gr olowiu + 3-4 cale guma jest spoko. Dla mnie ten Kraag to świetne lekka sandaczówka i zarazem kij na okonie do cięższych głowek. Prócz gum dobrze się łowi woblerami minnow do 12 cm, blaszkami 3-4. Sandacze 60-65 cm bierze sie na klate a minionej jesieni spasiony przyłowiony szczupak 75 cm wyjechał na przyppnie z fluocarbonu 0.22 w 3-4 minuty. Kij trochę gubi małe okonki do 20 cm no ale do małych ryb są kije o mniejszej mocy ????

Także panowie; brać przebierać decydować i piniendzy nie żałować ????

Edytowane przez OloPe

Kraag XF blank typowo pod gumy, ale wblerami tez lowi sie komfortowo, idealny w swojej klasie i przeznaczeniu. Posiadam 9' (6-30g) i goraco polecam, a z racji, ze lubie i wole lowic na woblery to kreci sie sie w tej chwili Blaas Slim 9' (5-25g) moze Ktos z Kolegow napisze slowo o tym blanku.

Dziekuje????

• Like 1

Należało by jeszcze zaznaczyć jedną ważną sprawę dotycząca Kraag XF. Modele jedno składowe i dwu częściowe to całkowicie inne blanki. Także przy opisach dotyczących szczególnie tego ile kijek jest komfortowo w stanie obsłużyć koniecznie jest dopisanie jakiego modelu ( 1-skład ,czy 2-składy) opinia dotyczy.

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Mam do Was pytanie - czy ktoś mógłby opisać różnice między SLR 7012-2 a SKXF 7011-2?

Chodzi mi przede wszystkim o zakres obsługiwanych przynęt (SKXF 7011-2 znam bdb), "moc" przy zacięciu, czucie oraz widoczność opadu na szczycie.

Z góry dzięki!

• Like 1

• 3 tygodnie później...