pstrągman Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Właściwie to było wszystko szczegółowo opisane przez Arka. Wędka idealnie wyważona ,lekka, uniwersalna jeśli chodzi o zakres przynęt ,radzi sobie szybko z dużą rybą( sumek 160 z pompowany w 10-15 min). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Może ktoś opisać SKF707-1N. Zastanawiam się nad nim. Przeznaczenie okoń na gumy Kaitech 3-3,5cale i podobne na główkach 3-8g, czasami 10g. Jaką ten blank ma charakterystykę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Ktoś podpowie jakie max cw można wyciągnąć z takiego blaasa slim sls7625-2n 25lb, opisany 15-38g..?Pod szczupaki tak klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Dotarł i do mnie,szpada sandaczowa skxf6611-2n...jak wyjąłem wędkę z pokrowca..."kurde ktoś pomylił banki,przecież to kij okoniowy!!!" Niebywale smukły blank!lekki plus krótki dolnik dają ten komfort,ale przysłowiowy pazur blank pokazuje w połączeniu z wabikani,u mnie uzbrojony w casta na skts i reszta eva w taki black look. Blank opisany jako 11lb 3-19 gdzie śmiało dół można włożyć między bajki,mi komfortowo ładowało się kij(+czucie) od 8 bardziej 10gram plus guma...mega pozytywnie zaskoczony górą,cannibale 12,5 na głowach 15(ciekawostka-całość wazy 33gramy) czy 12cm foxy zander pro/slick shad na 15/17gram czy longhorny,jaskółki 15 latają aż milo,zero wrażenia! Lekko i przyjemnie się podbija.mysle że 20gram plus coś smuklego też sprosta wyzwaniu,dawno żaden blank mnie tak nie zaskoczył 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 (edytowane) Szukam opini na temat dwóch blanków SLXF8615-2N i SKF8616-2N, może ktoś posiada i coś skrobnie W zamyśle ma to być wędka mocno uniwersalna, latem bolenie na woblery, jesienią sandacze i okonie z opadingu. Edytowane 21 Września 2019 przez Przemek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Panowie mam pytanko, czy kij na blanku SKF 707-1N nada mi się pod sandacze z opadu na płytkiej zaporówce? Główki głównie 5-10g plus smukła gumka typy keitech 4". Czy raczej trzeba celować w mocniejszy ten do 11 lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 11lb moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 a moim 707 -1N 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Co prawda dwuskład się od jednoskładu różni (nie miałem w ręku jednoskładu, więc nie wiem czy mocno i w którą stronę), ale mam SKXF 707-2n i spokojnie da się sandacze łowić do maks 12-13g+kajtek 4"-5". 15 od biedy rzuci, ale już nie podbije szybko. No i mowa o XF. Kolega ma F i on górą obsługuje o te 2-3g mniej - jest naturalnie bardziej spolegliwy. XF jest szybki i sprężysty, ale nie jest to typowa "sandaczowa" kosa z pałowatym dolnikiem. Wyleczyłem się zupełnie z obaw o spadające pstrągi i okonie na kiju XF. Pracuje to wzorowo i głęboko pod rybą. Na płytkiej wodzie i do 10g ołowiu 7lb wydaje się idealny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Witam czy ktoś z posiadaczy kija na blanku SLXF 906-2N mógłby podać wagę wędki. Wiem że waga uzależniona przelotek ,rękojeści .... Ale w przybliżeniu byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Witam, Planuje zrobić kijek na jednym z blanków Kraag SS8910-2N lub SLR9012-2Nczy ma możne ktoś taki blank bądź już ukręcony patyk w Warszawie lub okolicach tak bym mógł podjechać i zobaczyć by zaoszczędzić wycieczkę do Krakowa Za wszelką pomoc i informacje serdecznie dziękuje Rybens Edytowane 14 Listopada 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Poszukuję opini użytkowników blanku SKXE7016-1N. Interesuje mnie ile gram bezpiecznie można nim rzucać. Ma ktos może fotki ugiec. Wszelakie info miło widziane. Sent from my SM-G950F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 zadaj to pytanie w wątku o Fishing Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) przerzuci ktoś do właściwego wątku? Sent from my SM-G950F using Tapatalk Edytowane 14 Listopada 2019 przez mr.8legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 przerzuci ktoś do właściwego wątku? Sent from my SM-G950F using TapatalkZrobione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilio Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Poszukuję opini użytkowników blanku SKXE7016-1N. Interesuje mnie ile gram bezpiecznie można nim rzucać. Ma ktos może fotki ugiec. Wszelakie info miło widziane. Sent from my SM-G950F using TapatalkWyżej jest ugięcie 12 lb. Za jakiś czas mogę wrzucić coś na temat 20lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Zrobione dzięki Pablo Sent from my SM-G950F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Wyżej jest ugięcie 12 lb. Za jakiś czas mogę wrzucić coś na temat 20lb.12 lb mam . szukam czegoś co ogarnie mi 30-50 gram Sent from my SM-G950F using Tapatalk Edytowane 14 Listopada 2019 przez mr.8legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 12 lb mam . szukam czegoś co ogarnie mi 30-50 gram Sent from my SM-G950F using Tapatalk Ja w tym przedziale chciałbym zobaczyć jak radzi najkrótszy blaas slim 25lb przycięty zdecydowanie, bo do 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Czy ma ktoś może z kolegów kij na Blanku kraag skxf 7611-2n bo potrzebuje podpytać o kilka rzeczy. Dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Ja mam skxf 6611-2n jak coś...11lb Parametry takie same, natomiast u mnie 1.98 długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebik Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Cześć, Przymierzam się do zakupu kija na blanku kraag. Jeszcze nie wiem czy zdecydować się na model do 18 czy do 28g. Pytanie do użytkowników kijów budowanych na tych blankach o ich pracę, plusy, minusy i ogólną opinię zanim się zdecyduje na jej budowę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Cześć,Przymierzam się do zakupu kija na blanku kraag. Jeszcze nie wiem czy zdecydować się na model do 18 czy do 28g.Pytanie do użytkowników kijów budowanych na tych blankach o ich pracę, plusy, minusy i ogólną opinię zanim się zdecyduje na jej budowę. Pozdrawiam,Napisz coś o Twoim stylu łowienia i określ rodzaj i gramaturę przynęt jakimi zamierzasz się posługiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebik Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Mój styl to dotychczas w 95% były szczupaki. Najbliższy sezon chce jednak poświęć sandaczą i raczej będą to główki 7-20g + jakieś główki 4-6 cali. Do tego pewnie jakieś koguty 15-25g. Jakaś blacha i wobler tez pewnie od czasu do czasu zawitają na końcu zestawu.Głównie wody stojące ale na Odrę tez kilka razy się wyskoczy. Głębokość raczej nie będzie przekraczała 10m.Będzie to monoblank albo 198 albo 213 cm w spinie. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez sebik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 20g główka plus guma 6 cali, to już trochę waży. Być może ten do 28g nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi