Karpiu95 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 najczulsze są te z pyłem boronowym i pokryte warstwą nanocząsteczek wysokomodułowego grafitu :D :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) SA plecionki bardzo dobrze transmitujące prace przynęty są takie które to tłumią Może i jest jakieś urządzenie którym można by podzielić plecionki, na mniej i bardziej czułe,ale na pewno nie jest to ludzka ręka.A Ty trzy posty temu piszesz:"...mam ręce kowala i to co dla innych jest walnięciem główki o dno ja czuje jak muśniecie trawki .TAK MAM" Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Remicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Sami spróbujcie ( RĘCE KOWALA ) ok już wyjaśniam kolega bierze moja wędkę i twierdzi ze czyje wszystka każdy kamyk No ja niema takich doznań . Ja używałem kilku rodzajów plecionek i powiem wam różnica jest .Każdy łowi jak chce i czym chce możecie używać gumek od majtek jak nie widzicie różnicy Gęstości zwoju fakt czy plecionka jest powlekana czy nie . TO TEMAT NIEDOTYCZĄCY BLANKÓW I FIRMY wiec koniec z zaśmiecaniem FishingArt Edytowane 5 Czerwca 2020 przez GREK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Jest...Na własnym przykładzie doświadczyłem.Miałem kilka podejść do naszych boronów - żaden nie został u mnie, a ta mityczna elektryczność osiągalna była na innych moich wędkach do których mam większy sentyment.Jednak jakiś czas temu dałem się namówić @Guciowi i @woblerwz na rastka - no i tutaj przyznaję jest bardzo dobrze, na tyle dobrze że kij ma u mnie dożywocie Dobrze Przemku prawisz, u mnie monster boron też ma wędkarskie dożywocie.Jest to ostatni kij, który sprzedam.Nie mam porównania do produkcji Krzyśka z Krakowa, a boron restafina jest rewelacyjny.Pamiętam jak zacząłem wątek o boronach, ile było gdybania w temacie tych blanków....Krzysiek przywiózł blanki do "obmacania", opowiedział trochę szczegółów technicznychZ tego co kojarzę to kilku kolegów z forum kupiło i nawet nie myślą o sprzedaży . Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Dobrze Przemku prawisz, u mnie monster boron też ma wędkarskie dożywocie.Jest to ostatni kij, który sprzedam.Nie mam porównania do produkcji Krzyśka z Krakowa, a boron restafina jest rewelacyjny.Pamiętam jak zacząłem wątek o boronach, ile było gdybania w temacie tych blanków....Krzysiek przywiózł blanki do "obmacania", opowiedział trochę szczegółów technicznychZ tego co kojarzę to kilku kolegów z forum kupiło i nawet nie myślą o sprzedaży .Ja sprzedałem mnie nie urzekł. ???? być może przesądziła po części ta długość w wersji ML a dłuższych nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Ja sprzedałem mnie nie urzekł. być może przesądziła po części ta długość w wersji ML a dłuższych nie było.No cóż, organista lubi ogórki a ksiądz jego córki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Panowie żaden restaffine nie miał włókien baronowych przez cala długości blanku . Możesz nie wprowadzać ludzi w błąd?Z blanków Trout, w pełni boronowe są Monster i Target.Górę boronową ma Exceed HAS.Są też w pełni boronowe blanki z serii Bass- Colonel i General,jak również blanki morskie full length boron, np. Black Blaze. Edytowane 11 Czerwca 2020 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Zacznę od tego ze o tym poinformował mnie Krzysztof Zieliński podczas zamawiania wędki .Inna kwestia jest taka ze kolega złamał Monstera (widziałem fotkę ) nie było żadnych włókien A POWINNY BYĆ ścisłe była to części szczytowa . Wiesz mi ja jestem takim niedowiarkiem ..... Edytowane 11 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Trzymajmy się faktów a nie opowieści dziwnej treści. Tu masz stronę FA: a tutaj oficjalną stronę Restaffine ru: obie strony już niestety nie istnieją, jednak na szczęście dla tej historii, zapisałem je sobie, kiedy jeszcze działały. Edytowane 11 Czerwca 2020 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Zadzwoń i zapytaj To takie proste ................... znam te strony Edytowane 11 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Dżizas. Człowieku.Właściwie, mógłbym cię zignorować, bo chyba trolujesz, ale ze względu na wartość informacyjną forum nie zrobię tego.Postaram się zachować kulturę wypowiedzi, ale jest mi trudno, widząc, że wyznajesz zasadę: "Jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów". Owszem, miałem przyjemność nie raz rozmawiać z K.Z., także na temat wędek Monster Edition.Do mnie mówił, że boron jest po całej długości. I co teraz?Otóż, widziałem na własne, nie czyjeś, oczy, złamane Monstery. 2 szt dokładnie.Owszem, są tam włókna boronowe. Nie cwaniakuj mi tu więc z jakimiś próbami prostych rozwiązań, bo po prostu piszesz głupoty wprowadzając kolegów w błąd.E.o.t. Edytowane 11 Czerwca 2020 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Zadzwoń i zapytaj i przestań mi robić wykłady . Zeby tego nie ciągnąc to może niech ktoś z kolegów zadzwoni i problem się rozwiąże . Dla mnie nie ma to znaczenia czy ten boron tam jest czy nie ,ale jak ktoś mnie posadzą o trelowanie to warto to wyjaśnić .Może zmień NIK na Don Vito Corleone Edytowane 11 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Sprawa jest bardziej zagmatwana niż się wydaje. Ogólnie seria Monster zawierała boron na całej długości. Niemniej pod koniec współpracy z FA, w związku z zauważalnymi krzywiznami szczytówek Restaffine wysłało jakąś część blanków z boronem tylko w dolniku...Dokładnie tak, tłumaczył to K.Zieliński. Niemniej, jak wspomniałem wcześniej, według mojej opinii to nie zawartość boronu, decyduje o świetnych właściwościach blanków R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Dziękuję za wyjaśnienie . Ja doskonale wiem ze to świetne blanki nawet je bardzo chciałem mieć . Kolega ma 2 wędki a ja mu ich bardzo zazdroszczę bez względu czy maja boron po całości blanku czy nie . Edytowane 12 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Miał ktoś do czynienia z blankami 6 th element Diamond robionych właśnie przez Fishing Art ?Macałem gotowe kijki na targach właśnie na stoisku BB CUSTOM RODS kosy nie ziemskie a jak cała reszta pod rybką może ktoś opiszę wrażenie bo patrząc na stronie Bartka parę Kijów już zbudował na tych blankach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Miał ktoś do czynienia z blankami 6 th element Diamond robionych właśnie przez Fishing Art ?Macałem gotowe kijki na targach właśnie na stoisku BB CUSTOM RODS kosy nie ziemskie a jak cała reszta pod rybką może ktoś opiszę wrażenie bo patrząc na stronie Bartka parę Kijów już zbudował na tych blankach.Pisz do Łukasza(Profil_Nieaktywny) ze Sparty, sporo tego ostatnio obrabia. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Miał może ktoś z Was do czynienia z tymi blankami:ULF764-2NULF806-2NULF8010-2N Interesuje mnie ich realny zakres cw. Z pierwszych dwóch. Jeden miałby być pod okonie 2-4g + 3 kajtek. Trzeci blank pod kropki. Obsługiwać miałby wobki smukłe do 6,5cm, obrotówki nr. 2 i małe wahadła. I jak z czułością tych banków?Na który padł wybór ULF czy ULXF ?Jak kijek na pstrągi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Miał ktoś do czynienia z blankami 6 th element Diamond robionych właśnie przez Fishing Art ?Macałem gotowe kijki na targach właśnie na stoisku BB CUSTOM RODS kosy nie ziemskie a jak cała reszta pod rybką może ktoś opiszę wrażenie bo patrząc na stronie Bartka parę Kijów już zbudował na tych blankach.Właśnie dosycha mi lakier na Diamondzie 67ML2 - na sucho wędka kiler. Blank leciutki (33g), sprężysty, czuły i płynnie progresywnie się uginający. Dzisiaj wieczorem zaczynam testy w boju. Oby szybko parę ryb wyjął, żeby były wrażenia do opisywania. Napiszę reckę, jak zdobędę trochę więcej danych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Właśnie dosycha mi lakier na Diamondzie 67ML2 - na sucho wędka kiler. Blank leciutki (33g), sprężysty, czuły i płynnie progresywnie się uginający. Dzisiaj wieczorem zaczynam testy w boju. Oby szybko parę ryb wyjął, żeby były wrażenia do opisywania. Napiszę reckę, jak zdobędę trochę więcej danych. A to nie to samo co NOCTIS NANO? Bo takie mam wrażenie że już widziałem te blanki w FA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 A to nie to samo co NOCTIS NANO? Bo takie mam wrażenie że już widziałem te blanki w FA.Nie byłem nigdy w FA, nie znam Noctis'ów. Te Diamondy są ponoć całkowicie nowymi konstrukcjami robionymi we współpracy z BB i robi to takie wrażenie. Jakimś wyjadaczem, co przerzucił milion blanków, nie jestem, więc połowię i dam porzucać kolegom, to jakiś obraz jakiś da. Byłem chwilę nad lokalną wodą. Diamond radzi sobie z rzucaniem i pokazywaniem tak, jak jest opisany, od powiedzmy 5g+ES4, do 18+ Shad Teez 12 cm (łowiłem na wodzie do 7 m i na długim dystansie i głębiej szczyt klęka przy podbiciu, ale bardzo szybko wybiera, nawet tego Westina. Jeden sandaczyk pstryknął, ale to o jakieś 100 brań za mało, żeby wyrobić sobie zdanie Dno, jak twarde, dzwoni w ręce. Tyle na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Interesuje mnie model strikte sandaczowy z serii Noctis Nano a dokładnie SNT7317-2N (7'3" 8-17lb), ktoś już użytkuje, opisany prawidłowo, jak wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Czy mamy na sali użytkowników blanku vegter boron SS8315-2N ? Przymierzam się do tego modelu i chciałbym zasięgnąć opinii użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Czy mamy na sali użytkowników blanku vegter boron SS8315-2N ? Przymierzam się do tego modelu i chciałbym zasięgnąć opinii użytkowników Jak będziesz chciał to niedługo będę miał model 8320. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) witam wszystkich,szukam informacji na temat parametrów użytkowych blanku ULF694-1N (Ultralight Slim F Nano) - realny górny zakres cw i "faktyczna" moc blanku, ewentualnie ten ULXF694-1N... każda informacja będzie przydatna Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Przemsol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Mam wędkę na blanku ULXF 664-1N jeśli masz pytania zapraszam na priv. Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi