Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Morza też to dotyczy?

Na moje może tak się zdarzyć. Zwłaszcza jak przychodzi łowić w dużych falach. Wędka nie ogarnia ciężaru linki. Ponadto rzucanie cięższymi przynętami odczuwam w dolniku, co może nie jest niczym złym, ale mi osobiście sprawia dyskomfort. Brakuje poczucia mocy, a bujanie się całego kija męczy rękę.

Dlatego pod mój wąski trociowy siurek mam SLS9020, a na plażę Dialune S96ML ;)

No ale trzeba pomyśleć o jakimś kiju na poważne ryby i większe rzeki trociowe. Takim, który nie załatwi do końca mojego i tak już rozsypanego w strzępy barku i kręgosłupa... Myślałem nad SLS9025 w jakimś fajnym zbrojeniu. Ktoś przerobił ten model pod kątem troci?

Dlatego pod mój wąski trociowy siurek mam SLS9020, a na plażę Dialune S96ML ;)

No ale trzeba pomyśleć o jakimś kiju na poważne ryby i większe rzeki trociowe. Takim, który nie załatwi do końca mojego i tak już rozsypanego w strzępy barku i kręgosłupa... Myślałem nad SLS9025 w jakimś fajnym zbrojeniu. Ktoś przerobił ten model pod kątem troci?

Tak jak pisałem przerobiłem w zeszłym roku różne warianty tych kijów albo łowiąc kilka dni lub oglądając je u kolegów, generalnie na trocie łowione w większych rzekach wybór padł na model SLS 10025 uzbrojony w Torzite 5,5-25 i po kijku przygodach mogę stwierdzić, że jest ok. Co do innych długości 9,6 przy 25 lbs wydawał się również spoko a na temat 9 to Krab niech się wypowie, ma taką w swojej stajni :), wg mnie za krótka. 

Witam. Czy są tu użytkownicy Nanoflexa

SX697-2N. Jeśli tak, to pytam czy ten blank byłby odpowiedni do połowu pstrągów z wody czy łódki na główkach od 1.5g do max 5g.

Jeżeli nie bardzo to może propozycje jakiś innych blanków FA pod takie łowienie( długośc 200-213 dwuskład).

• Like 1

Witam. Czy są tu użytkownicy Nanoflexa

SX697-2N. Jeśli tak, to pytam czy ten blank byłby odpowiedni do połowu pstrągów z wody czy łódki na główkach od 1.5g do max 5g.

Jeżeli nie bardzo to może propozycje jakiś innych blanków FA pod takie łowienie( długośc 200-213 dwuskład).

Mam i polecam

Słuchy chodzą, że to raczej 10-12 niż deklarowane 6 tygodni przychodzi czekać na te blanki.

Dziwne spekulacje . 6-7 tygodni ,z reszta na zamówieniu jest jak wół napisany termin realizacji - kilka blanków juz kupiłem z FA i nie przypominam sobie jakies dużej obsuwy ...

A tak z innej beczki - Panowie czy ktoś z Was miał matagi super shore LL ? I ew mógł by porównać ten kij z jakś serią blanków FA ? 

Nie pytam bez powodu , miałem w ręku jakis czas temu kij z Corony F ...Urok . Blank pochodzi z tego co twierdził posiadacz ze stajni FA. Wydał mi się blizniaczo poodbny do własnie super shora...Orientuje sie ktoś z jakiej serii pochodzą te blanki ? 

Mam nadzieje ,że nie zdradzam jakiś tajemnic itp. Pytam   ponieważ gwarancja w matagi jest delikatnie mówiąc, słaba i chętnie bym się przesiadł na kij rodzimego producenta ,po to żeby miec spokojna głowę w razie W ...

Rafał Skałek-77  podejdziesz do tablicy ? :)

Edytowane przez "Paweł"

Dziwne spekulacje . 6-7 tygodni ,z reszta na zamówieniu jest jak wół napisany termin realizacji - kilka blanków juz kupiłem z FA i nie przypominam sobie jakies dużej obsuwy ...

A tak z innej beczki - Panowie czy ktoś z Was miał matagi super shore LL ? I ew mógł by porównać ten kij z jakś serią blanków FA ? 

Nie pytam bez powodu , miałem w ręku jakis czas temu kij z Corony F ...Urok . Blank pochodzi z tego co twierdził posiadacz ze stajni FA. Wydał mi się blizniaczo poodbny do własnie super shora...Orientuje sie ktoś z jakiej serii pochodzą te blanki ? 

Mam nadzieje ,że nie zdradzam jakiś tajemnic itp. Pytam   ponieważ gwarancja w matagi jest delikatnie mówiąc, słaba i chętnie bym się przesiadł na kij rodzimego producenta ,po to żeby miec spokojna głowę w razie W ...

Rafał Skałek-77  podejdziesz do tablicy ? :)

Trochę ciężki temat. Wędek Urok z Korony nie znam więc nie wiem, na których blankach z F,A są robione. A co do SS LL to najbardziej podobnym blankiem będzie Kraag XF 7lb w dwóch kawałkach. Ale to i tak nie to samo.

Użytkuję  Matagi  SS  LL  i  ML .  Jestem  z nich zadowolony  , wybrałem  po  konsultacjach   w tym  z F.A. na temat  Kraag  XF   ...Na ten  moment jednak  tak jak " Paweł"  napisał   dla  F.A istotny  jest   serwis  i dostępność  w razie " W "

Po awarii  jaka mi się  przydarzyła  z kijem z  F.A.  miałem  spokojniejszą  głowę  o końcowy  rezultat  ....i na koniec  jestem zadowolony z serwisu ....

Maciek, głównie o serwis mi chodzi ,a wiem że w FA jest on na bardzo wysokim poziomie ...

Rafał dziękuję za te kilka słów na temat ...ale gdybys dał się jeszcze z lekka przekonac do napisania czym według Cb te dwie konstrukcje się różnią ? Matagi szybszy ? Dolnik np z tym 7lb o podobnej mocy ? Przyznam ,że własnie o tym kraagu myślałem w zastepstwie matagiego...Puki co matagi super shore ll to u mnie nr jeden ,ale wiemy jak kruche są ,więc chciał bym sie zabezpieczyć gdyby po raz drugi miał mi strzelić  ....

PS. MA ktos z okolic wawy kraaga xf 7lb  ? Chętnie bym obejrzał ...

Edytowane przez "Paweł"

To info od dwóch niezależnych rodbuilderów z tego forum. Sam czekam i jestem ciekaw jak długo to potrwa. Mam nadzieję, że racja będzie po twojej stronie.

Przed miesiącem zamówiłem w krakowskiej centali Noctissa do 4g, czas oczekiwania wynosi 8 tygodni.

Pewnie Krzysiek ma trochę zamówień, jeszcze chyba pracownika szuka więc i ma obsuwy w terminach.

Z drugiej strony 7-8 tygodni nie jest jeszcze tak zabójczo :D .

• Like 1

Tu się rozpoczyna obrona "Częstochowy" a zupełnie nie potrzebnie:)

Chciałbym od razu zaznaczyć, że nic do Pana Krzysztofa nie mam. Nie znamy się nawet telefonicznie. Podzieliłem się tylko uzyskaną informacją.

Sam oczekuję na blank. Jestem przekonany, że warto na niego czekać tak długo jak będzie to konieczne.

Jak ktoś ma blank z serii SLS taki 20 lb i 2,9 długi i niepochamowaną chęć podzielenia się każdym możliwym zdjęciem kija i uwagami użytkowymi to proszę się nie krępować:)

Pozdrawiam w oczekiwaniu na wiosnę!

Tu się rozpoczyna obrona "Częstochowy" a zupełnie nie potrzebnie:)

Chciałbym od razu zaznaczyć, że nic do Pana Krzysztofa nie mam. Nie znamy się nawet telefonicznie. Podzieliłem się tylko uzyskaną informacją.

Sam oczekuję na blank. Jestem przekonany, że warto na niego czekać tak długo jak będzie to konieczne.

Jak ktoś ma blank z serii SLS taki 20 lb i 2,9 długi i niepochamowaną chęć podzielenia się każdym możliwym zdjęciem kija i uwagami użytkowymi to proszę się nie krępować :)

Pozdrawiam w oczekiwaniu na wiosnę!

Uśmiałem się serio ..interpretujesz mój wpis ,najbardziej błędnie jak sie da.