Krab Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Morza też to dotyczy?Na moje może tak się zdarzyć. Zwłaszcza jak przychodzi łowić w dużych falach. Wędka nie ogarnia ciężaru linki. Ponadto rzucanie cięższymi przynętami odczuwam w dolniku, co może nie jest niczym złym, ale mi osobiście sprawia dyskomfort. Brakuje poczucia mocy, a bujanie się całego kija męczy rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Dlatego pod mój wąski trociowy siurek mam SLS9020, a na plażę Dialune S96ML No ale trzeba pomyśleć o jakimś kiju na poważne ryby i większe rzeki trociowe. Takim, który nie załatwi do końca mojego i tak już rozsypanego w strzępy barku i kręgosłupa... Myślałem nad SLS9025 w jakimś fajnym zbrojeniu. Ktoś przerobił ten model pod kątem troci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekp Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Dlatego pod mój wąski trociowy siurek mam SLS9020, a na plażę Dialune S96ML No ale trzeba pomyśleć o jakimś kiju na poważne ryby i większe rzeki trociowe. Takim, który nie załatwi do końca mojego i tak już rozsypanego w strzępy barku i kręgosłupa... Myślałem nad SLS9025 w jakimś fajnym zbrojeniu. Ktoś przerobił ten model pod kątem troci?Tak jak pisałem przerobiłem w zeszłym roku różne warianty tych kijów albo łowiąc kilka dni lub oglądając je u kolegów, generalnie na trocie łowione w większych rzekach wybór padł na model SLS 10025 uzbrojony w Torzite 5,5-25 i po kijku przygodach mogę stwierdzić, że jest ok. Co do innych długości 9,6 przy 25 lbs wydawał się również spoko a na temat 9 to Krab niech się wypowie, ma taką w swojej stajni , wg mnie za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam. Czy są tu użytkownicy Nanoflexa SX697-2N. Jeśli tak, to pytam czy ten blank byłby odpowiedni do połowu pstrągów z wody czy łódki na główkach od 1.5g do max 5g. Jeżeli nie bardzo to może propozycje jakiś innych blanków FA pod takie łowienie( długośc 200-213 dwuskład). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomspinn Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam wszystkich serdecznie!Czy ktorys z szanownych kolegow użytkuje kraaga skxf 805-2n interesuja mnie wszelkie onfo na temat tego konkretnego blanku! Zakres komfort ! Dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam o właśnie chętnie też bym dowiedział się trochę o tej dłuższej okoniówce , jak koledzy zbroicie taki dłuższy kijek dwie przelotki w dolniku czy jedna? No i chyba jeśli chodzi o szczyt to raczej torzite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam. Czy są tu użytkownicy NanoflexaSX697-2N. Jeśli tak, to pytam czy ten blank byłby odpowiedni do połowu pstrągów z wody czy łódki na główkach od 1.5g do max 5g.Jeżeli nie bardzo to może propozycje jakiś innych blanków FA pod takie łowienie( długośc 200-213 dwuskład).Mam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 No i słowo u mnie też ciałem się stało: SLS9020-2N zamówiony U mnie też ...ale przyjdzie nam troche Michale poczekac .......Coś czuję ,ze bedzie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Do połowy marca, idzie przeżyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Słuchy chodzą, że to raczej 10-12 niż deklarowane 6 tygodni przychodzi czekać na te blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Zobaczymy. W razie czego, mam czym łowić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Słuchy chodzą, że to raczej 10-12 niż deklarowane 6 tygodni przychodzi czekać na te blanki.Dziwne spekulacje . 6-7 tygodni ,z reszta na zamówieniu jest jak wół napisany termin realizacji - kilka blanków juz kupiłem z FA i nie przypominam sobie jakies dużej obsuwy ... A tak z innej beczki - Panowie czy ktoś z Was miał matagi super shore LL ? I ew mógł by porównać ten kij z jakś serią blanków FA ? Nie pytam bez powodu , miałem w ręku jakis czas temu kij z Corony F ...Urok . Blank pochodzi z tego co twierdził posiadacz ze stajni FA. Wydał mi się blizniaczo poodbny do własnie super shora...Orientuje sie ktoś z jakiej serii pochodzą te blanki ? Mam nadzieje ,że nie zdradzam jakiś tajemnic itp. Pytam ponieważ gwarancja w matagi jest delikatnie mówiąc, słaba i chętnie bym się przesiadł na kij rodzimego producenta ,po to żeby miec spokojna głowę w razie W ... Rafał Skałek-77 podejdziesz do tablicy ? Edytowane 10 Lutego 2021 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Dziwne spekulacje . 6-7 tygodni ,z reszta na zamówieniu jest jak wół napisany termin realizacji - kilka blanków juz kupiłem z FA i nie przypominam sobie jakies dużej obsuwy ... A tak z innej beczki - Panowie czy ktoś z Was miał matagi super shore LL ? I ew mógł by porównać ten kij z jakś serią blanków FA ? Nie pytam bez powodu , miałem w ręku jakis czas temu kij z Corony F ...Urok . Blank pochodzi z tego co twierdził posiadacz ze stajni FA. Wydał mi się blizniaczo poodbny do własnie super shora...Orientuje sie ktoś z jakiej serii pochodzą te blanki ? Mam nadzieje ,że nie zdradzam jakiś tajemnic itp. Pytam ponieważ gwarancja w matagi jest delikatnie mówiąc, słaba i chętnie bym się przesiadł na kij rodzimego producenta ,po to żeby miec spokojna głowę w razie W ... Rafał Skałek-77 podejdziesz do tablicy ? Trochę ciężki temat. Wędek Urok z Korony nie znam więc nie wiem, na których blankach z F,A są robione. A co do SS LL to najbardziej podobnym blankiem będzie Kraag XF 7lb w dwóch kawałkach. Ale to i tak nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Użytkuję Matagi SS LL i ML . Jestem z nich zadowolony , wybrałem po konsultacjach w tym z F.A. na temat Kraag XF ...Na ten moment jednak tak jak " Paweł" napisał dla F.A istotny jest serwis i dostępność w razie " W "Po awarii jaka mi się przydarzyła z kijem z F.A. miałem spokojniejszą głowę o końcowy rezultat ....i na koniec jestem zadowolony z serwisu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Maciek, głównie o serwis mi chodzi ,a wiem że w FA jest on na bardzo wysokim poziomie ... Rafał dziękuję za te kilka słów na temat ...ale gdybys dał się jeszcze z lekka przekonac do napisania czym według Cb te dwie konstrukcje się różnią ? Matagi szybszy ? Dolnik np z tym 7lb o podobnej mocy ? Przyznam ,że własnie o tym kraagu myślałem w zastepstwie matagiego...Puki co matagi super shore ll to u mnie nr jeden ,ale wiemy jak kruche są ,więc chciał bym sie zabezpieczyć gdyby po raz drugi miał mi strzelić .... PS. MA ktos z okolic wawy kraaga xf 7lb ? Chętnie bym obejrzał ... Edytowane 10 Lutego 2021 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Dziwne spekulacje . 6-7 tygodni ,z reszta na zamówieniu jest jak wół napisany termin realizacji - kilka blanków juz kupiłem z FA i nie przypominam sobie jakies dużej obsuwy ... To info od dwóch niezależnych rodbuilderów z tego forum. Sam czekam i jestem ciekaw jak długo to potrwa. Mam nadzieję, że racja będzie po twojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Zobaczymy ,czas pokażę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Zamawialem dwa razy w zeszlym roku i z dostawa do UK wychodzilo kolo 7 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Przed miesiącem zamówiłem w krakowskiej centali Noctissa do 4g, czas oczekiwania wynosi 8 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Przed miesiącem zamówiłem w krakowskiej centali Noctissa do 4g, czas oczekiwania wynosi 8 tygodni.Pewnie Krzysiek ma trochę zamówień, jeszcze chyba pracownika szuka więc i ma obsuwy w terminach.Z drugiej strony 7-8 tygodni nie jest jeszcze tak zabójczo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Jozi, po moich wieloletnich doświadczeniach z wędkami od FA, jak i z samym Panem Krzyśkiem, mógłbym czekać na chrust nawet pół roku. Edytowane 11 Lutego 2021 przez Dawido 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Uczciwy ,solidny człowiek z tego Pana Krzysztofa... Osobiscie jestem bardzo zadowolony ze współpracy ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Tu się rozpoczyna obrona "Częstochowy" a zupełnie nie potrzebnie:)Chciałbym od razu zaznaczyć, że nic do Pana Krzysztofa nie mam. Nie znamy się nawet telefonicznie. Podzieliłem się tylko uzyskaną informacją.Sam oczekuję na blank. Jestem przekonany, że warto na niego czekać tak długo jak będzie to konieczne. Jak ktoś ma blank z serii SLS taki 20 lb i 2,9 długi i niepochamowaną chęć podzielenia się każdym możliwym zdjęciem kija i uwagami użytkowymi to proszę się nie krępować Pozdrawiam w oczekiwaniu na wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Tu się rozpoczyna obrona "Częstochowy" a zupełnie nie potrzebnie:)Chciałbym od razu zaznaczyć, że nic do Pana Krzysztofa nie mam. Nie znamy się nawet telefonicznie. Podzieliłem się tylko uzyskaną informacją.Sam oczekuję na blank. Jestem przekonany, że warto na niego czekać tak długo jak będzie to konieczne. Jak ktoś ma blank z serii SLS taki 20 lb i 2,9 długi i niepochamowaną chęć podzielenia się każdym możliwym zdjęciem kija i uwagami użytkowymi to proszę się nie krępować Pozdrawiam w oczekiwaniu na wiosnę!Uśmiałem się serio ..interpretujesz mój wpis ,najbardziej błędnie jak sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Uśmiałem się serio ..interpretujesz mój wpis ,najbardziej błędnie jak sie da. Jestem prosty chłopak. Interpretacje to nie moja działka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi