Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Maciek, głównie o serwis mi chodzi ,a wiem że w FA jest on na bardzo wysokim poziomie ...

Rafał dziękuję za te kilka słów na temat ...ale gdybys dał się jeszcze z lekka przekonac do napisania czym według Cb te dwie konstrukcje się różnią ? Matagi szybszy ? Dolnik np z tym 7lb o podobnej mocy ? Przyznam ,że własnie o tym kraagu myślałem w zastepstwie matagiego...Puki co matagi super shore ll to u mnie nr jeden ,ale wiemy jak kruche są ,więc chciał bym sie zabezpieczyć gdyby po raz drugi miał mi strzelić  ....

PS. MA ktos z okolic wawy kraaga xf 7lb  ? Chętnie bym obejrzał ...

Odezwij sie na priv, mam 7lb w długosci 2.13 w dwuskładzie.

Dzisiaj rozmawiałem z panem Krzysztofem o możliwości ukręcenia lżejszego Vegtera niż 10lb.
Oto co usłyszałem:

..."Wkrótce będziemy mieć w ofercie delikatniejszy blank boronowy o mocy 8lb, ale będzie on występował
tylko w długości 6'7" w -jedno i -dwu składzie. Będzie to wyraźnie delikatniejsza konstrukcja, wykonana na wzór "japoński".

Porównując nową konstrukcję do Vegtera 10lb, mamy tu do czynienia z delikatniejszą szczytówką, umożliwiającą współpracę z mniejszymi przynętami,

opartą na wyraźnie mocniejszej części środkowej i dolniku, który w głównej mierze będzie skupiał moc blanku.

Ciężar obsługiwanych przynęt zaczyna się od 1g a kończy na łącznej masie 12g. Od jesieni blanki są już testowane i w opinii użytkowników,

nowy model borona jest jeszcze bardziej czuły od Vegterów, równie wydolny rzutowo i nadal o pełnym progresywnym ugięciu."...

• Like 4

Dzisiaj rozmawiałem z panem Krzysztofem o możliwości ukręcenia lżejszego Vegtera niż 10lb.

Oto co usłyszałem:

..."Wkrótce będziemy mieć w ofercie delikatniejszy blank boronowy o mocy 8lb, ale będzie on występował

tylko w długości 6'7" w -jedno i -dwu składzie. Będzie to wyraźnie delikatniejsza konstrukcja, wykonana na wzór "japoński".

Porównując nową konstrukcję do Vegtera 10lb, mamy tu do czynienia z delikatniejszą szczytówką, umożliwiającą współpracę z mniejszymi przynętami,

opartą na wyraźnie mocniejszej części środkowej i dolniku, który w głównej mierze będzie skupiał moc blanku.

Ciężar obsługiwanych przynęt zaczyna się od 1g a kończy na łącznej masie 12g. Od jesieni blanki są już testowane i w opinii użytkowników,

nowy model borona jest jeszcze bardziej czuły od Vegterów, równie wydolny rzutowo i nadal o pełnym progresywnym ugięciu."...

Dziś zamówiłem wersję 17lb????

• Like 2

Tez juz jakis kawalek czasu temu slyszalem o nowych Vegterach. Ciekawe jak to wyjdzie.

Zobaczymy w maju ;)

Dzisiaj po rozmowie z Panem Krzysztofem, wybór finalnie padł na wersję dwuczęściową.

Zakup dokonany!

SBO678-2N czyli 2m, 8lb, 1-12g. Czas realizacji 8-9 tygodni.

• Like 1

I co kolego doleciał interesuje mnie ten blank i jego waga jakbyś miał mozliwość to podaj wagę

Do 25 marca jeszcze troche ...ale czekam cierpliwie - podobno warto a jak nie podejdzie to bedzie do kupienia 26 marca  na giełdzie jb.pl :) 

• 4 tygodnie później...

I co kolego doleciał interesuje mnie ten blank i jego waga jakbyś miał mozliwość to podaj wagę

Dotarł dzień przed terminem waży 77,5 grama...Fajny kij,ale 20lb bite ,nie sądze żeby to byla moc zaniżona .

Edytowane przez "Paweł"

Dotarł dzień przed terminem waży 77,5 grama...Fajny kij,ale 20lb bite ,nie sądze żeby to byla moc zaniżona .

Martwi mnie ta wiadomość. Bo to jest zupełnie nie to czego oczekiwałem po tym blanku. Z opisów wszystkich wynikało, że moc jest zaniżona i to jest takie 17 lb.   

Zamówiłem już przez pracownię ten blank i jak twoje opinia się potwierdzi, zdubluję sobie kije zupełnie bez sensu.

Martwi mnie ta wiadomość. Bo to jest zupełnie nie to czego oczekiwałem po tym blanku. Z opisów wszystkich wynikało, że moc jest zaniżona i to jest takie 17 lb.

Zamówiłem już przez pracownię ten blank i jak twoje opinia się potwierdzi, zdubluję sobie kije zupełnie bez sensu.

Za połowę wartości chętnie odkupię ????????????

Za połowę wartości chętnie odkupię

Super. No to problem z głowy!

Dam jeszcze wysył w sztywnej tubie gratis.

Albo jeszcze lepiej. Przywiozę ci pod dom ten kij. Zdezynfekowany, bezpieczny do użycia.

Pomachasz sobie, połowisz i dasz znać po miesiącu czy pasuje.

Miłego dnia:)

• Like 2

Obecnie też czekam na dostawę blanku SLS20 lb... ale ja się nie martwię bo mam wersję 15 jak i 25lb.

15lb daje radę pod bolenie, ale u mnie na dużej rzece Wiśle przy większym stanie wody... jednak brakowało mu mocy a 20lb ma być uzupełnieniem.

Edytowane przez maniak