Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Który z krótkich,sandaczowych blankow bedzie mial najbardziej finezyjny-gadający szczyt. Lubię jak koncowka kija znaczy opad przynety.Oczywiscie porównując ich podobne moce.Interesuja mnie takie ok.12lb i ok.15lb.Z tego co wyczytalem, to podobno Noctis.

Dokładnie noctis Snt61013-1n

• Like 3

Jeśli szukasz też czegoś w okolicach 15lb to rozważ model do 17lb. Sprawia wrażenie delikatniejszego w rzeczywistości...ale to zasługa subtelnego szczytu z mocnym dolnikiem o ładnym równym ugięciu

i pracujący pod obciążeniem. Cała seria Noctiss jest świetna...monoblank jak i dwu skład...o bardzo podobnej charakterystyce. Tyle, że dwu skład to już CW łącznej masy przynęty. Tak w skrócie.

• Like 1

Jeśli szukasz też czegoś w okolicach 15lb to rozważ model do 17lb. Sprawia wrażenie delikatniejszego w rzeczywistości...ale to zasługa subtelnego szczytu z mocnym dolnikiem o ładnym równym ugięciu

i pracujący pod obciążeniem. Cała seria Noctiss jest świetna...monoblank jak i dwu skład...o bardzo podobnej charakterystyce. Tyle, że dwu skład to już CW łącznej masy przynęty. Tak w skrócie.

Tak ale zapomniałeś dodać ,że to co napisałeś dotyczy SNT7317-2N czyli modelu dwu częściowego. Jedno częściówka jest inna,ostrzejsza i mocniejsza.

Miałem okazję   zapoznać  się  z  modelem Noctiss 61021 jednoczęściowy   czyli 21 lb  opis  do 30 g   i gdybym znowu podjął  temat   łódkowego  sandaczowego kija na Odrę   ,to z  dużym  prawdopodobieństwem

wybrałbym  ten  kij ...Wiele  zyskał  po  sprawdzeniu     możliwości   jego   ugięcia  :)......

Jeśli   ktoś  go  ma   , to tylko pytanie    czy   30 g   plus  wąska  guma   czy  też   all in  ? 

• Like 1

Tak ale zapomniałeś dodać ,że to co napisałeś dotyczy SNT7317-2N czyli modelu dwu częściowego. Jedno częściówka jest inna,ostrzejsza i mocniejsza.

Dokładnie. Dlatego napisałem w skrócie, że dwu skład to CW łącznej masy przynęty...monoblank CW to gramatura samego ołowiu, fakt i ostrzejszy :) Edytowane przez maniak

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam

Ktoś  może  porównać   blanki  SLS 9015-2N  z  SLS 8615-2 N   i  8015-2 N   chodzi  mi  o   porównanie   ich max / min  masy wyrzutowej  , szybkości  , ugięcia   ..?

Czy  można  założyć   , że  te  krótsze   będą  bardziej   "zwarte  "   przez  to szybsze  ?

pozdrawiam

Maciej    

Ponowię pytanie kolegi. Przymierzałem się do SLS9015-2, ale myśli me popłynęły ku SLS8615-2, jeno nie wiem, jak duża jest między nimi różnica.