Patryk1125 Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Na blank obecnie 4-5 tygodniAktualizacja Obecnie jest to już 8 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Witam, Czy ktoś użytkuje Thorusa SBO 6810-1N, i może napisać, jaki jest górny zakres cw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Jest tu ktoś z Lublina lub okolic lub ewentualnie z Wawy kto ma wędkę na blanku lub może sam blank FA Thorus Boron o mocy 14LB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Powyższy Thorus SBO7314-2N 4-19g już po testach. Wyraźnie inny od jednoczęściowego 6917 8-30g. Śmiem twierdzić, że dając je komuś do testów bez opisów na blankach, dojdzie do pomyłki w odczuciu mocy. Jednosklad to zawyżone 17lb, za to ten dwuskładowy to realne 17lb. Łowiąc naprzemiennie wychodzi ze dwuczęściowka jest bardziej szczytowa i rzuca 25g plus guma dając przy tym komfort podbicia. Jednoczęściowka tez daje rade, ale widać zupełnie inny styl tego podbijania. Głębiej ugina się szczyt. Oba kije testowałem na jeziorze w Szwecji łowiąc na 13–18m, czyli trzeba było mieć czym zaciąć. Obie wędki były zabójczo skuteczne i nie gubiły sandaczy od maluchów do ryb 80cm. Szczupaki wygodniej się holowalo jednoskladem. Lepiej amortyzuje. Po tych testach widzę kolejny już raz, że dwuskladowe Thorusy są bardzo szczytową seria blanków z dość sporym niedoszacowaniem i nijak nie przypominają charakterystyka pracy i ugięcia jednoskladow. Odwrotnie do serii Noctiss, gdzie to jednoczęściówki maja przerost mocy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) To ciekawe ile w takim razie realne będzie miał SBO7317-2N czyli dwuskład o mocy 17LB bo w opisie na stronie FA jest ze niby do 25g. Przy czym ten sam blank ale w 1-składzie ma podany cw do 30g. Dziwnie...zawsze to monoblanki wydawały mi się mocniejsze. Edytowane 1 Października 2022 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Od dawna wiadomo że tak jest i nic tu nie ma do tego BOron. Złącze robi robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Powyższy Thorus SBO7314-2N 4-19g już po testach. Wyraźnie inny od jednoczęściowego 6917 8-30g. Śmiem twierdzić, że dając je komuś do testów bez opisów na blankach, dojdzie do pomyłki w odczuciu mocy. Jednosklad to zawyżone 17lb, za to ten dwuskładowy to realne 17lb. Łowiąc naprzemiennie wychodzi ze dwuczęściowka jest bardziej szczytowa i rzuca 25g plus guma dając przy tym komfort podbicia. Jednoczęściowka tez daje rade, ale widać zupełnie inny styl tego podbijania. Głębiej ugina się szczyt. Oba kije testowałem na jeziorze w Szwecji łowiąc na 13–18m, czyli trzeba było mieć czym zaciąć. Obie wędki były zabójczo skuteczne i nie gubiły sandaczy od maluchów do ryb 80cm. Szczupaki wygodniej się holowalo jednoskladem. Lepiej amortyzuje.Po tych testach widzę kolejny już raz, że dwuskladowe Thorusy są bardzo szczytową seria blanków z dość sporym niedoszacowaniem i nijak nie przypominają charakterystyka pracy i ugięcia jednoskladow. Odwrotnie do serii Noctiss, gdzie to jednoczęściówki maja przerost mocy.Krzysiek załamałeś mnie tą wypowiedzią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 czyli 17lb w dwuskładzie to będzie już niezła pała ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Kolejny dowód na to, że FA jest w pewnym sensie, w trakcie eksperymentu. To, że dwuskład od jednoskładu różni się chociażby akcją, ugięciem i pracą podczas holu jest rzeczą spotykaną jak najbardziej. Ale moc i cw musi się zgadzać, chyba, że wkradł się błąd w sztuce ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Kolejny dowód na to, że FA jest w pewnym sensie, w trakcie eksperymentu. To, że dwuskład od jednoskładu różni się chociażby akcją, ugięciem i pracą podczas holu jest rzeczą spotykaną jak najbardziej. Ale moc i cw musi się zgadzać, chyba, że wkradł się błąd w sztuce ???? W wędkach St.Croix wszystko się zgadza, moc oraz cw.A jak są za mocne to ludziska opisują, że mają zapas i można je przeciążać bo to takie Hamerykańskie wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Jak bimber jest za mocny, to ludziska nie narzekaja. Wtedy jest moc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Krzysiek załamałeś mnie tą wypowiedzią...Tez cały czas twierdzę, ze musisz wziąć te kije, o których myślisz, na testy ode mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 W wędkach St.Croix wszystko się zgadza, moc oraz cw.A jak są za mocne to ludziska opisują, że mają zapas i można je przeciążać bo to takie Hamerykańskie wędki.Z moich doświadczeń wynikało ze St Croix razy dwa. Ileś wędek tej firmy miałem i niedoszacowanie było bardzo konkretne. Tylko Batson ich przebijał. I żeby nie było nieporozumień. Uważam ze FA to teraz najlepsze blanki na rynku. Dopasowane do moich oczekiwań. A ze trafiają się takie a nie inne właściwości danej serii, to może zamysł konstruktora nie eksperyment. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 czyli 17lb w dwuskładzie to będzie już niezła pała ???Nie wiem, nie miałem. Trzeba podpytać kogoś kto zrobil sobie kij na tym blanku. Możliwe ze jednak inaczej się będzie zachowywał. Mi tak przypasował jednoczęściowy 17lb ze zamówiłem ciut dłuższy. Na szczupaka będzie przekozak. To ugięcie, praca itd wprost wymarzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Na to wynika, że najlepiej pomacać blanki albo gotowe wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Na to wynika, że najlepiej pomacać blanki albo gotowe wędkiAmeryki nie odkryłeś, tylko że nie ma czasami takiej opcji sprawdzenia blanków... Edytowane 1 Października 2022 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Ameryki nie odkryłeś, tylko że nie ma czasami takiej opcji sprawdzenia blanków...VICE VERSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Powyższy Thorus SBO7314-2N 4-19g już po testach. Wyraźnie inny od jednoczęściowego 6917 8-30g. Śmiem twierdzić, że dając je komuś do testów bez opisów na blankach, dojdzie do pomyłki w odczuciu mocy. Jednosklad to zawyżone 17lb, za to ten dwuskładowy to realne 17lb. Łowiąc naprzemiennie wychodzi ze dwuczęściowka jest bardziej szczytowa i rzuca 25g plus guma dając przy tym komfort podbicia. Jednoczęściowka tez daje rade, ale widać zupełnie inny styl tego podbijania. Głębiej ugina się szczyt. Oba kije testowałem na jeziorze w Szwecji łowiąc na 13–18m, czyli trzeba było mieć czym zaciąć. Obie wędki były zabójczo skuteczne i nie gubiły sandaczy od maluchów do ryb 80cm. Szczupaki wygodniej się holowalo jednoskladem. Lepiej amortyzuje.Po tych testach widzę kolejny już raz, że dwuskladowe Thorusy są bardzo szczytową seria blanków z dość sporym niedoszacowaniem i nijak nie przypominają charakterystyka pracy i ugięcia jednoskladow. Odwrotnie do serii Noctiss, gdzie to jednoczęściówki maja przerost mocy.Dla przeciwwagi napiszę że mój Thorus SBO678-2N (3-8lb/2-14g) jest opisany z mocą, w punkt,więc uwaga z ewentualnym generalizowaniem i wyciąganiem wniosków że wszystkie modele Torusów są niedoszacowane. Na to wynika, że najlepiej pomacać blanki albo gotowe wędkiJak się uda to K.Zieliński będzie ze swoimi prętami na targach 12-14styczeń w Łomiankach.Rozmawiałem przed chwilą z organizatorem, wszystko na to wskazuje że FA tam zagości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Dla przeciwwagi napiszę że mój Thorus SBO678-2N (3-8lb/2-14g) jest opisany z mocą, w punkt,więc uwaga z ewentualnym generalizowaniem i wyciąganiem wniosków że wszystkie modele Torusów są niedoszacowane. Jak się uda to K.Zieliński będzie ze swoimi prętami na targach 12-14styczeń w Łomiankach.Rozmawiałem przed chwilą z organizatorem, wszystko na to wskazuje że FA tam zagości. Mam ten sam kij co Ty w dwuskaldzie i identyczny w jednoskladzie. I właśnie m.im. na tej podstawie uważam ze dwusklady są przeszacowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 czyli 17lb w dwuskładzie to będzie już niezła pała ???Napisz do kolegi steniu7 z tego co pamiętam ma SBO7317-2N lub SBO7817-2N 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Co do 2-skladowego 17lb to napiszę tylko tyle że podany opis 6-27g dotyczy raczej ciężaru samej główki jigowej. Jeśli chodzi o gumy to można nim już łowic np. Keitech es 5 cali plus 7-8g glowka a górą komfort miałem jeszcze przy takiej samej gumie plus 22g główka. Możliwe że i 25g dałby radę ale nie miałem okazji sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Witam, ktoś macał blanki trout area od Pana Krzysztofa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Witam, ktoś macał blanki trout area od Pana Krzysztofa?Będę miał pod koniec tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Będę miał pod koniec tygodniaWstaw fotki ugięcia pod obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi