gorgol Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Panowie ma ktos kija na blanku KRAAG F- SKF907-2N i mogł by zapodac fotki z ugięcia kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Panowie ma ktos kija na blanku KRAAG F- SKF907-2N i mogł by zapodac fotki z ugięcia kija.Tutaj masz 867-2N.Będzie podobnie. http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Fizycznie 907, na początku, ugina się 30cm szczytówki, chwilę później prezentuje się jak na zdjęciach Pjotrowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) Tutaj masz 867-2N.Będzie podobnie. http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-21Zdjęcia stare . Już dawno nieaktualne. Teraźniejsze kraagi gną się inaczej. Duuuużo lepiej.A tak na dobrą sprawę to żaden Kraag nigdy nie miał takiego ugięcia jak zdjęcia pokazują. Bardziej to wygląda na blaasa F ze starej produkji. Edytowane 12 Października 2022 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Panowie, szukam blanku jednoczęściowego. Przeznaczenie to sandacz w jeziorze, głębokość łowienia 3-10m, przynęty to gumy, głównie płoć 9-12 Matusiaka i Shad tezzy slimy 12-14 cm. Główki 7- 15 g. Z tego co poczytałem to w grę wchodzi Noctis, Krag Elite i Thorus Boron. Nie wiem tylko jaką moc blanku i ciężar rzutowy wybrać do tego typu łowienia. Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Przynęty będą ważyć w okolicach uncji więc blank powinien dysponować mocą 17-20lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Panowie, szukam blanku jednoczęściowego. Przeznaczenie to sandacz w jeziorze, głębokość łowienia 3-10m, przynęty to gumy, głównie płoć 9-12 Matusiaka i Shad tezzy slimy 12-14 cm. Główki 7- 15 g. Z tego co poczytałem to w grę wchodzi Noctis, Krag Elite i Thorus Boron. Nie wiem tylko jaką moc blanku i ciężar rzutowy wybrać do tego typu łowienia. Proszę o podpowiedź.SBO6914-1N robi robotę idealnie z takimi przynetami właśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Dzięki za odpowiedzi. A ktoś mógłby porownać Noctisa SNT 61013-1N 7-13lb z Elit Kragiem SKXE6912-1N 7-12lb? W sensie czy są dobrze opisane,czy któryś może ciut więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Czy ktoś ma już obłowiony Lexi SX8317-2N lub SX7017-2N? Edytowane 19 Października 2022 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Dla przeciwwagi napiszę że mój Thorus SBO678-2N (3-8lb/2-14g) jest opisany z mocą, w punkt,więc uwaga z ewentualnym generalizowaniem i wyciąganiem wniosków że wszystkie modele Torusów są niedoszacowane. Jak się uda to K.Zieliński będzie ze swoimi prętami na targach 12-14styczeń w Łomiankach.Rozmawiałem przed chwilą z organizatorem, wszystko na to wskazuje że FA tam zagości. Dzień dobryChciałbym dopytać czy to, że Twój Thorus jest opisany w punkt oznacza, że używasz do niego linek o wytrzymałości max 4 kg?Opisany cw o 14 gramów pozwala na wiązać na agrafce kawałek żelastwa, ale producent sugeruje żeby miotać tym na delikatnej lince. Od jakiegoś czasu poszukuję graala o szczytowej akcji, dużej zbieżności i realnym ciężarze wyrzutowym Twojego Thorusa, ale chcę łowić żyłką (tak już mam) 0,25 czyli do 14 lbs. Co o tym sądzisz w kontekście SBO678-2N? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) Ja osobiście oznaczenie mocy kija traktuje tak iż np w tym przypadku kij jest w stanie "ochronić" linkę 3-8lb a jednocześnie taką linka krzywdy wędce zrobić nie powinnaZakładając oczywiście iż postępujemy z głowąNatomiast zakładając linkę o większej wytrzymałości niż opisana wędka większą uwagę zwracam na ustawienie hamulcaW przypadku 10lb talona wygląda to tak iż w krytycznym momencie przy żyłce 0,20 potrafię złapać za szpule kołowrotka i słucham jak trzeszczy dolnik Przy plecionce 1,2 już tak nie robięI póki co kije działają jak trzebaNo może poza jednym Jaxonem który "przeciągnięty" ponad miarę na sumku strzelił następnie przy wyżucie Edytowane 23 Listopada 2022 przez jajakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Dzień dobryChciałbym dopytać czy to, że Twój Thorus jest opisany w punkt oznacza, że używasz do niego linek o wytrzymałości max 4 kg?Opisany cw o 14 gramów pozwala na wiązać na agrafce kawałek żelastwa, ale producent sugeruje żeby miotać tym na delikatnej lince. Od jakiegoś czasu poszukuję graala o szczytowej akcji, dużej zbieżności i realnym ciężarze wyrzutowym Twojego Thorusa, ale chcę łowić żyłką (tak już mam) 0,25 czyli do 14 lbs. Co o tym sądzisz w kontekście SBO678-2N?Dzień dobry.Przepraszam, ...dopiero co dopatrzyłem się Twojego pytania. "Reakcja kija 8lb na zakręconym kołowrotku, w trakcie gwałtownego poderwania wędki, spowodujezerwanie linki 8lb bez uszkodzenia blanku" -tak właśnie rozumiem podstawę opisu w funtach.Jasne że takiego testu nie zrobiłem . Zgodność z opisem gwarantuje nam producent który takie testy robił(mam nadzieję),a my, wszystko co możemy sobie tu popisać na temat: "8lb czy 10lb" ...będzie przypominało macanie woła przez ślepego.Tak więc "macam" przez porównywanie z podobnymi konstrukcjami i tylko na tej podstawie(zero merytorycznie),-uważam że Thorus 8lb jest opisany z mocą, dokładnie.-Nie oznacza to że używam do niego wyłącznie linek max 8lb.Ostatnio na zaczepowej miejscówce łowiłem nim z plecionką 0.2mm. Rzucał i dolatywał gdzie trzeba. -Przy tym kijku, 14g aż takim kawałem żelastwa dla linki 4kg nie jest, by się martwić o zrywki przy dynamicznych cięciach, czy rzutach.Reakcje tego blanku są bezpieczne dla takich linek. W połączeniu z wyregulowywanym hamulcem kołowrotka, nie powinno zdarzyć się tu nic złego.Te 14g o którym wspominasz, jeszcze dwie dekady temu, było klasycznym górnym c.w. spotykanym przy kijach 10lb ale dzisiaj,przy nowoczesnych technologiach prętów i linek, określanie mocy kijów w kontekście przypisanych im c.w. mija się coraz bardziej z celem.-Na stronie 128 tego wątku jest opis SBO678-2N. Sam zdecyduj czy pasuje Ci na Graala -Żyłka, plecionka -wszystko ten kij obsługuje wzorowo. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Dziękuję bardzo za odpowiedź - bardzo pomocna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Szukam jakiś realnych zdjęć blanku w kolorze Emerald Green lub Olive Green w wersji błyszczącej z produkcji Fishing Art.Ktoś z Was posiada takowy i chciałby się podzielić zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telep Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Mili, czy ktoś z Was użytkuje wędkę na blanku Lexi SX8317-2N? Wydaje się on mieć niesamowite właściwości, ale nie wiem czy nadaje się do moich celów, tzn. głównie poszukiwania wiślanych sandaczy - czasem za pomocą gum 3-5" na główkach 6–30g, a czasem za pomocą uklejopodobnych woblerów 6-12cm (zazwyczaj płytkoschodzących). Będę wdzięczny za opinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Mili, czy ktoś z Was użytkuje wędkę na blanku Lexi SX8317-2N? Wydaje się on mieć niesamowite właściwości, ale nie wiem czy nadaje się do moich celów, tzn. głównie poszukiwania wiślanych sandaczy - czasem za pomocą gum 3-5" na główkach 6–30g, a czasem za pomocą uklejopodobnych woblerów 6-12cm (zazwyczaj płytkoschodzących). Będę wdzięczny za opinieJa będę mógł napisać parę zdań w maju. Dziś kupiłem ten blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Czyli jednak skusiłes na Lexi. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Tak bo to ciekawy blank... więc moja ciekawość zwyciężyła z silną wolą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Tak bo to ciekawy blank... więc moja ciekawość zwyciężyła z silną wolą ????A myślałem, że Vegter zgarnie całą pulę. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Na Vegtera też kiedyś przyjdzie pora. Zobaczę w pierwszej kolejności co potrafi Lexi nano. Testy poligonowe maj/czerwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Potrzebuje informacji o blanku Blaas slm 868-2.Jakie przynety obsluzy, chodzi o wobki4—6cm czasem 8 czy da rade? Blank ma byc pod pstrąga woda raczej z wolnym uciagiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Potrzebuje informacji o blanku Blaas slm 868-2.Jakie przynety obsluzy, chodzi o wobki4—6cm czasem 8 czy da rade? Blank ma byc pod pstrąga woda raczej z wolnym uciagiem.Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) Mam serdeczną prośbę do użytkowników modelu Noctiss Nano SNT645-2N. Chciałbym uzyskać odpowiedz na pytanie jaki zakres przynęt obsługuje wyżej wymieniony. Ewentualnie jak to się gnie. Interesuje mnie delikatna kosa okoniowa do przynęt 2” przy obciążeniu 1-6g. Chciałbym tym kijem tez moc polowic np wirującym ogonkiem 6g i żeby to był komfort. Nie chciałbym kija, który ma nieproporcjonalny szczyt do reszty blanku, w którym zbyt mocno narasta moc. Edytowane 8 Lutego 2023 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Mam serdeczną prośbę do użytkowników modelu Noctiss Nano SNT645-2N. Chciałbym uzyskać odpowiedz na pytanie jaki zakres przynęt obsługuje wyżej wymieniony. Ewentualnie jak to się gnie. Interesuje mnie delikatna kosa okoniowa do przynęt 2” przy obciążeniu 1-6g. Chciałbym tym kijem tez moc polowic np wirującym ogonkiem 6g i żeby to był komfort. Nie chciałbym kija, który ma nieproporcjonalny szczyt do reszty blanku, w którym zbyt mocno narasta moc.W SNT645-2N moc przyrasta w dolniku dość mocno. To blank o szczytowym ugięciu z zapasem mocy w dolniku. Jak lubisz kijki o głębszym ugięciu to weź sobie Trout Area TA675-2N. Będziesz mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) W SNT645-2N moc przyrasta w dolniku dość mocno. To blank o szczytowym ugięciu z zapasem mocy w dolniku. Jak lubisz kijki o głębszym ugięciu to weź sobie Trout Area TA675-2N. Będziesz mega zadowolony.Dziękuje za Twoja opinie. Jak byś porównał szybkość tego blanku Trout Area TA675-2N do Noctissa ? Ja do 4 gram mam kija o pełnym ugięciu. Na samym ugięciu mi aż tak nie zależy. Chodzi mi o to aby moc szczytu była proporcjonalnie zbieżna do mocy środka i dolnika. W sensie aby nie sprawiał wrażenia ze szczyt jest doklejony z innego kijka. Ugięcie szczytowe jest dla mnie absolutnie do zaakceptowania. https://youtu.be/AbN0rQss_McNa tej prezentacji wydaje się ze ugięcie jest zbieżne z reszta blanku jeśli mówimy o szczytowej charakterystyce kija. Generalnie szukam szybszego bardziej szczytowego kija niż np Suzuki 4lb601 pro. Który obsłuży główki jigowe 2-6 gram plus 2” gumka i wirujące ogonki w zakresie 4-6 gram. Edytowane 8 Lutego 2023 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi