skalek-77 Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Na prezentacji jest SNT633-2. Najmniej zbieżny z całej serii. SNT645-2 ma większą zbieżność i akcja jeszcze bardziej szczytowa. Dolnik w porównaniu ze szczytówką jeszcze bardziej mocny. Ale przesady nie ma w proporcji szczyt -dolnik nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Panowie gdzie mogę znaleźć większą ilość wzornikow lakierów. Jest więcej dospnych niż to co na stronie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) Lecimy od góry;1. Honey Yellow2. Grass Green3. Burgundy dust4. Ocean Blue5. Deep Blue6. Burgundy.Lakiery typu transparent. Edytowane 13 Lutego 2023 przez mario 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 O to mi chodziło właśnie, dzięki! Dostałem też odpowiedzi mailową od Pana Krzysztofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Tak bo to ciekawy blank... więc moja ciekawość zwyciężyła z silną wolą Mam o oczko lżejszy 4-24g bardzo przyjemnie się wędkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Ktoś robił ostatnio wędkę na blanku Noctiss ? Ile czekaliście na blank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Ktoś robił ostatnio wędkę na blanku Noctiss ? Ile czekaliście na blank ?Czekam na Thorusa Borona. Zamówienie 24 styczeń 2023 - przewidywany termin na kiedy będzie gotowy to 9 marca więc ok. 1,5 miesiąca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Panowie, szukam krótkiego (198-213 cm), dwuczęściowego blanku, który będę zabierał na łajbę jako jeden uniwersalny kij do obsługi jak niżej:Przeznaczenie to słynne „sandacz na lekko z przyłowem szczupaka z możliwością zapolowania na większego okonia” .Łowisko jezioro, głębokość łowienia 2-5m,Przynęty to smukłe gumy 2-3 rzadko 4 cale na główkach 3-8 gram, oraz blaszki 8-12 gram, sporadycznie obrotówki okoniowe wielkości 2-3. Proporcje bardziej 60% do 40% dla gum.Opad to 60 % łowienia, pozostała część delikatne prowadzenie przynęty, łowienie "na węch". Zdarzają mi się sandacze na wolno prowadzonego gnoma rozmiaru 0 dlatego też szukam kija nie za bardzo sztywnego żeby połowić na twarde przynęty.Z tego co poczytałem to w grę wchodzi Noctis, Krag Elite i Thorus Boron, Qualie miałem i szukam czegoś innego. Nie wiem tylko jaką moc blanku i ciężar rzutowy wybrać do tego typu łowienia. Nie mam możliwości pomacania ww. blanków dodatkowo dodam, że jestem zwolennikiem kijów smuklejszych, głębiej pracujących. Budżet na projekt elastyczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Panowie, szukam krótkiego (198-213 cm), dwuczęściowego blanku, który będę zabierał na łajbę jako jeden uniwersalny kij do obsługi jak niżej:Przeznaczenie to słynne „sandacz na lekko z przyłowem szczupaka z możliwością zapolowania na większego okonia” .Łowisko jezioro, głębokość łowienia 2-5m,Przynęty to smukłe gumy 2-3 rzadko 4 cale na główkach 3-8 gram, oraz blaszki 8-12 gram, sporadycznie obrotówki okoniowe wielkości 2-3. Proporcje bardziej 60% do 40% dla gum.Opad to 60 % łowienia, pozostała część delikatne prowadzenie przynęty, łowienie "na węch". Zdarzają mi się sandacze na wolno prowadzonego gnoma rozmiaru 0 dlatego też szukam kija nie za bardzo sztywnego żeby połowić na twarde przynęty.Z tego co poczytałem to w grę wchodzi Noctis, Krag Elite i Thorus Boron, Qualie miałem i szukam czegoś innego. Nie wiem tylko jaką moc blanku i ciężar rzutowy wybrać do tego typu łowienia. Nie mam możliwości pomacania ww. blanków dodatkowo dodam, że jestem zwolennikiem kijów smuklejszych, głębiej pracujących. Budżet na projekt elastyczny .11lb kraag elite Z tych co wymieniłeś Chociaż jak dla mnie za dużo wymagań żeby to optymalnie jednym blankiem oblecieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Ja bym proponował Noctiss nano SNT7013-2N lub Thorus boron SBO678-2N. Idealnie się wpisują w to co potrzebujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 zaproponuję silverado 3-15, ogarnie to co opisałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 (edytowane) SBO678-2N Thorus boron SBO678-2N. Idealnie się wpisują w to co potrzebujesz. nie będzie za słaby ?, Myslałem nad Thorusem lecz SBO6610-2N LUB SBO7010-2N Edytowane 8 Marca 2023 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 zaproponuję silverado 3-15, ogarnie to co opisałeśCiekawa propozycja lecz odpada z powodu rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 SBO678-2N nie będzie za słaby ?, Myslałem nad Thorusem lecz SBO6610-2N LUB SBO7010-2NSpokojnie wystarczy. Obsługuje 12g +4' guma w pełnym komforcie. A nawet można z 15g ołowiu założyć. Te 8lb to takie bliżej 10lb w realu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 To pewnie można zapomnieć o komforcie przy 3g + 2 cale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 To pewnie można zapomnieć o komforcie przy 3g + 2 caleDać się da na cienkiej plecionce ale komfort zaczyna się od 5g plus 3 cale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 To pewnie można zapomnieć o komforcie przy 3g + 2 calePrzy niewielkim wietrze da radę. Przy łowieniu na twardym dnie czuć nawet w łapie dno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 (edytowane) Cześć, mam pytanie, który blank będzie najbardziej podobny charakterystyką do Avida 96LM2 ?Blaas M / SLM968-2NBlaas F / SLF9610-2NBlaas SLS / SLS9610-2N. Szczyt 1.4mm jakby trochę za cienko ?A może wogóle źle wytypowałem. Łowię klenie na smużaki i czasami woblery 3,5cm. Smużaki z ty tych ciężkich od 3gr, typu duża bromba czy imago lures big mama, ogólnie łowienie typu max wyrzut pod drugi brzeg pod nawisy traw i drzew , ściąganie i po braniu dość siłowy hol bo rzeka zarośnięta zielskiem i jak pójdzie w glony to raczej po zawodach. Klenie 50-55cm są standardem, przerobiłem kilka seryjnych tzw. kleniówek i najbardziej podpasował mi ten Avid, nie był typową kluchą ale x fastem to on nie jest Wolę reczej kije wolniejsze z głębszym ugięciem , jako że nie znalazłem nic w sklepach chcę zbudować kij który go zastąpi. Edytowane 10 Marca 2023 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Może nie Blaasem ale ja się bawię podobnie jak Ty Talonem VI+ 10lbCo prawda częściej od smużaków stosuję sterowe 3-4cm ale zasada ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Długość 9,6" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 8,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) SLS nie będzie podobny do Avida na pewno. Ale moim zdaniem, byłby świetnym wyborem do łowienia smużakami. Tylko nie wiem czy do siłowego holu i w takiej długości nie lepszy byłby 9615 Edytowane 11 Marca 2023 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Jeśli faktycznie potrzebujesz wędki do łowienia o jakim wyżej wspominasz to daruj sobie blaasy. Blanki o jakich myślisz są dość uniwersalne, przez co nieco zbyt ciężkie i niepotrzebnie mocne w szczycie. Typowe, lekkie, blanki do smużenia i łowienia mini woblerami znajdziesz w ofercie Lamiglasa a konkretnie SI1142LL będzie najlepszym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Jeśli blank fa to weź pod uwagę blaasa xf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Witam. Szukam blanku/ wędki( dwuczęsciowej) do obsługi woblerow typu twich/ jerk w gramaturze 10-20g( osp rudra, megabass oneteen, jerki do 20g) Zastanawiam sie nad serią krag f lub xf( 198cm, skf 6616 16lb 5-28g, lub kraag xf 6616 16lb 6-30g). Ktory seria bardziej sie do tago typu lowienia nada? Zastanawiam się tez nqd seryjnym st croix legend elite 66mf2( 5-17g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi