Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, użytkuje ktoś kij na blanku THORUS BORON SBO7322-1N ? Chciałem, zapytać o ogólne wrażenia z łowienia tym kijem. Komfort, czycie, moc...

Akurat tego modelu nie mam, ale na podstawie posiadania wszystkich innych możesz założyć że te 22lb to będzie bliżej 25 a nawet 30 lb

Witam, użytkuje ktoś kij na blanku THORUS BORON SBO7322-1N ? Chciałem, zapytać o ogólne wrażenia z łowienia tym kijem. Komfort, czycie, moc...

Typowy kijek pod sandacze na ciężko. Obskoczy główki w przedziale 12-30 g + 4-5' guma, pewnie z 35g też nie będzie problemu. Czucie -najwyższa półka. Moc-  raczej zgodna z opisem 22lb no może 25lb. Ale do 30lb to mu jeszcze daleko. Oczywiście mowa o kijku jedno częściowym.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Czy kijek na blanku Noctiss SNT 7013-2N ogarnie komfortowo główki od 7 do 15g plus guma 3 cale i do tego koguty na główkach do 15g? Czy lepszym wyborem będzie SNT 7317-2N?

Podałeś dwa skrajnie różne kijki. SNT7013-2N do główek 4-12( max 15g) a SBO7317 -2N pociągnie główkę 30g z guma 4' i to na spokojnie .

Edytowane przez skalek-77

Chyba wkradł się jakiś czeski błąd Skalkowi, bo oznaczenie blanku SBO ma seria Thorus Boron więc SBO7317-2N będzie zdecydowanie mocniejszy od Noctissa SNT7317-2N o którego pytałeś a szczególnie jeszcze Thorus w 2 częściach.

Ja na Twoim miejscu brałbym chyba Noctissa 17 LB bo 15g + plus guma na tego Noctissa 13 LB to już tak ostrożnie raczej.

Mam tego 13LB w 2 kawałkach i ja nie przekraczam 12g.

Edytowane przez sslonio
  • Like 1

Chyba wkradł się jakiś czeski błąd Skalkowi, bo oznaczenie blanku SBO ma seria Thorus Boron więc SBO7317-2N będzie zdecydowanie mocniejszy od Noctissa SNT7317-2N o którego pytałeś a szczególnie jeszcze Thorus w 2 częściach.

Ja na Twoim miejscu brałbym chyba Noctissa 17 LB bo 15g + plus guma na tego Noctissa 13 LB to już tak ostrożnie raczej.

Mam tego 13LB w 2 kawałkach i ja nie przekraczam 12g.

Faktyczne Rafał porównał chyba Thorusa z Noctissem. Stąd ta różnica w mocy.

Rafał między tymi blankami jest około 15g różnicy w max. cw, a w swoim wątku napisałeś, że ten mocniejszy ma lekki zapas. To jak to jest?

No tak. Ja opisałem Thorusa 17lb a Ty pytałeś o Noctissy. Mój błąd. Tak czy siak pod sandacza lepszy będzie ten 17lb. Pociągnie max 18g +4' gumka. Z dołu bardzo nisko. Główka 6g i już fajnie jest.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Czesc, 

Zastanawiam sie nad wedka zrobiona na Thorus Boron 2.6 metra 17.lb. Glownie pod sandacza na gumy z odry, czy mozna ja potraktowac jako rzeczy uniwersal ? jak z praca tej wedki z innymi przynetami czyli woblery, obrotowki ? 

Jaki jest realny CW tej wedki? 

Ktos posiada taka wedke? moze troche o niej opowiedziec?

Z góry dzieki

Gdzieś już wcześniej pisałem o tym dokładnie blanku. Na pewno nie jest to uniwersał do wszystkich typów przynęt. Należy go traktować bardziej jako kij do jigowania ewentualnie do smukłych i stawiających znikomy opór podczas pracy woblerów (delikatna szczytówka)

• 2 tygodnie później...