Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witajcie ludzie!

Tłumacz Google:

Proszę pomóż! Łowię na Belly Boat i poszukuję uniwersalnego, jednoczęściowego blanku o maksymalnej długości 2m. Łowię chub (maks. 60 cm), cefalę (maks. 70 cm), bolenie (maks. 70 cm), sumy do 10 kg, okonie do 5 kg. Przynęty, których używam: wobler 4-11 gramów; urządzenie 2-8 gramów + 1-4 gramów plastiku; łyżka 7-12 gramów. Szukam czegoś progresywnego, szybkiego, sztywnego na czubku, niezbyt rozciągliwego, ale z mocnym kręgosłupem. Póki co Kraag Elite 8lb 3-14g (szpicówka nie była wystarczająco sztywna do wahadłówek), Vegter Boron 10lb 2,5-15g (szpicza nie była wystarczająco sztywna do wahadełek 8gr i większych korb) ULXF 576-2N 6lb 0,7-8g (I to tyle to czego szukam, sztywność na górze.) Ze względu na ramiona i wahadłówki potrzebny jest blank, który będzie na tyle sztywny, aby nie tylko ciągnąć przynętę, ale też ją przesuwać, przesuwać, ciągnąć małe, uderzyć. Rzeka jest szybka, 15 000 m3/s, z dziurami o głębokości 0,5-2 m.

Myślałem o Blassie XF 10lb 3-15g lub Kraagu XF 11lb 2-13g, może coś w wyższej kategorii ciężaru wyrzutu (5-22g). Co myślisz?

Edytowane przez Sorok

• 5 tygodni później...

Ja łowię Vegterem 10 lb i 2,53m. Dla mnie rewelacja, szybki , mega czuły, pod rybą gnie się po całości, zapas mocy na największe pstrągi. Na pewno nie jest to kij do dłubania 30taków. Ja zrobiłem go pod duże i bardzo duże pstrągi(45-70cm) łowione na średniej rzece na łąkowym odcinku na małe i średnie przynęty ( 5-7 cm kopytka na 3-5 gramowych główkach, woblery salmo minow 5-7cm, jigi 1,5-3g). I przy tych przynętach sprawuje się idealnie- celnie rzuca, niewyobrażalne czucie, nie spadają z niego ryby. 

• Like 2

Panowie czy ktoś z was próbował łowić pstrągi którymś z modeli Vegter Boron ? Czy te wędki się do tego wg.nadają ? Na prZykład model SS8310-2N , jestem ciekawa waszej opinii .

Mam model ,SS7910-2 bolenie,szczupaki większy kleń okoń na twicza,to łowiłem ,pstrąga potestujemy od stycznia

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Jak Vegter Boron SS9315-2N będzie się spisywał w połowach troci w morzu?

Zastanawiam się nad zastąpieniem czymś starego CD BR 2,75m, 17 lb. Dumam nad powyższym Vegterem albo SLS.

Nie pytaj , tu ludzie różne rzeczy Ci wmówią , dla mnie  Wegter Boron  to świetna wędka , ale nie na morska troć zresztą CD BR  tez nie . Pierwsza wędkę mam  ale o wiele mocniejsza i TAIAHE do 35 gram . Zadzwoń do  Krakowa  i zapytaj u źródeł .Podejrzewam na czym się skończy .  

• Like 2

Jak Vegter Boron SS9315-2N będzie się spisywał w połowach troci w morzu?

Zastanawiam się nad zastąpieniem czymś starego CD BR 2,75m, 17 lb. Dumam nad powyższym Vegterem albo SLS.

Jeżeli ma być Vegter Boron pod trotke to celowałbym w model SS992--2N. Kapitalna armata. Odległości rzutowe nie do pobicia. A to ma znaczenie.

Nie maja tych blanków na stronie więc wątpię aby mieli szerszą ofertę nie chwaląc się.

Na stronie może nie, ale w pracowni może być to co Ciebie akurat interesuje. Najlepiej zadzwonić do szefa i zapytać. Od 1 do 3 marca będzie Rybomania. Może pan Krzysztof wpadnie do Poznania? Chyba jeszcze tu nie był, a byłoby fajnie zapoznać się z ofertą i pogadać z twórcą. 

Szanuje i podziwiam FA,ale próbowałem dwa razy umówić sie i przyjechać ,żeby pomacac, kupic 2-3 blanki sandaczowe i nie bylo to mozliwe.Odpowiedz byla taka,ze jezeli ktoś wczesniej nie zamowil takich blankow jak mnie interesują i nie sa w fazie produkcji to ich nie zobaczę.Czyli trzeba by bylo trafic zeby wcześniej ktos zamowil to co chcecie zobaczyc.