skalek-77 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Tego nie powiedziałem Ale widok dwóch gości biegających po Sanie musiał być co najmniej ciekawy To fakt. Chciałbym to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Mikro obrotówki, wahadełka i gumy 1-2cm na lekkich główkach wolframowychOba blanki które mam świetnie sobie poradzą z tym co podałeś. Ja bym chyba na twoim miejscu zdecydował się na 662 bo jest trochę bardziej uniwersalny ze względu na swoją długość. Na zawodach trout area łowię nim głównie blaszkami 1.2-2g i spisuje się świetnie w tym zakresie. Powyżej 2g też ogarnie ale rzuty już muszą być trochę bardziej płynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Nie będzie za bardzo zbliżony do noctisa 3lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Nie łowiłem nigdy noctissem, ale widziałem że skałek pisał że TA663 będzie delikatniejszy od Noctissa 3lb, a TA662 wg mnie jest wyraźnie delikatniejszy niż TA663, więc myślę że te wędki nie będą do siebie zbliżone Ale lepiej dopytaj Skałka o szczegóły bo on zna dokładnie oba blanki i z pewnością lepiej porówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 No chyba że nie przeszkadza ci długość blanku TA571 to też świetnie się spisze do podanych przez ciebie przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 Nie będzie za bardzo zbliżony do noctisa 3lb?TA 662-2N będzie wyraźnie delikatniejszy od Noctiss 3lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2024 Mam pytanko do użytkowników Noctissa 21lb od ilu blank startuje dołem i czy podbije 40 gram łącznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2024 Mam pytanko do użytkowników Noctissa 21lb od ilu blank startuje dołem i czy podbije 40 gram łącznie? Musisz sprecyzować o którego Noctissa chodzi. 1 skład czy 2 . Bo to zupełnie inne blanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2024 Bardziej mnie ciekawi wersja w dwóch kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) Bardziej mnie ciekawi wersja w dwóch kawałkach.Dwu częściowy Noctiss SNT7621-2N pociągnie max 25-28g główka + gumka 3-4'. Z dołu od 10g + gumka. Edytowane 29 Lipca 2024 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) Dziękuje za pomoc. Edytowane 29 Lipca 2024 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Ktoś przetestował już w boju Thorusa Borona 6 LB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Bo właśnie też jestem ciekaw... Mam wersję 8 i 14lb i jestem mega zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 siamanko pytanie mam jak z "dożywotnią gwarancją " na blanki p.Zielińskiego ???? Były problemy z gwarancją ? Ktoś coś ? Bo na mieście gadają że były problemy i trzeba było płacić przy wymianie blanku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Nie wiem jak pierwszy właściciel ale ja jako drugi płaciłem za szczytowy element, mimo że pan KZ uznał że wada jest fabryczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 (edytowane) Przez dekadę, miałem raz połamany kij w jednym składzie,,od pana Krzysztofa. Nie było problemu z wymianą, na nowy blank w ramach gwarancji. Edytowane 26 Sierpnia 2024 przez Werem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 siamanko pytanie mam jak z "dożywotnią gwarancją " na blanki p.Zielińskiego ???? Były problemy z gwarancją ? Ktoś coś ? Bo na mieście gadają że były problemy i trzeba było płacić przy wymianie blanku...jak masz wadę fabryczną to zwykle wyjdzie w pierwszych tygodniach użytkowania... i wtedy jest za darmo... jak połamiesz wędke po kilku latach używania (jak ja ostatnio) to płacisz 50 euro za element, bo jest oczywiste, że to nie była wada fabryczna... jak dla mnie logiczne:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 jak masz wadę fabryczną to zwykle wyjdzie w pierwszych tygodniach użytkowania... i wtedy jest za darmo... jak połamiesz wędke po kilku latach używania (jak ja ostatnio) to płacisz 50 euro za element, bo jest oczywiste, że to nie była wada fabryczna... jak dla mnie logiczne:)Takie rozumowanie nie jest absolutnie logiczne. Prowadzi do tego, ze najpewniej uzyte zywice do sklejania grafitu sie starzeja. Cos w stylu CD XLS i Blue Rapid. Nagle z niczego ryp po wielu latach. Batsony, Talony, Loomisy i najpewniej St Croix ( za malo znam ) nie maja tych przypadlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Mi trzasnął kij na spigocie , chociaż bardzo mnie to zirytowało i zaskoczyło , to z naprawą gwarancyjną nie było żadnego problemu .Blank był zakupiony dużo wcześniej , ale budowa kija się przesunęła i takzgodnie z prawdą przekazałem dla FA . Część została na nowo zamontowana ,ale też nieco zmodyfikowana . Nie jestem w tej dziedzinie fachowcem ,ale moim zdaniem - subiektywnie awaria w wyniku przegrzania konstrukcji opisanego elementu ... Jednak zakup blanku w FA był przemyślanym krokiem właśnie ze względu na : siedzibę , kontakt i dostępność w przypadku reklamacji . p.s nigdy wcześniej żaden kij mi nie trzasnął nawet opisywane wyżej CD XLS mam 12 lb i miałem 15 lb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Przez dekadę, miałem raz połamany kij w jednym składzie,,od pana Krzysztofa. Nie było problemu z wymianą, na nowy blank w ramach gwarancji. Napisz prosze ciut więcej jak to się odbyło ? na jakiej zasadzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Dlaczego pytam ..... o dożywotnią gwarancję ???? Bo mam 2 blanki Kraga i jeden XF 12-22lb bo o nim mowa strzelił podczas wyrzutu woblerem twichowym Blanki sa już nie nowe (mam oba od nowości i dbam należycie o nie ) robione były u znanego nam kolegi BB którego wszystkim polecałem i chwaliłem jako wykonawcę i fachowca Blank wysłany do BB 4.05 pękł pare dni potem wysłałem do dziś cisza ....... a to ma byc, a to bedzie , a to Zieliński ma urlop i dzis jestem bez mojego kija Niby po diagnozie uszkodzenia ze głowką od przynenty mogłem puknąć w blank i z czasem pękł blank ale kto to wie -żadnej opini i diagnozy na papierze nie mam Płacic mam połowę wartości nowego blanku za przełożenie komponentów BB nie bierze kasy Co myślicie o sprawie? Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Foto2 Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Sławek, mi pękł Thorus 8 lb, przy wyrzucie, między 3 a 4 przelotka od góry. Też było podejrzenie, że mogła uderzyć główka z przynęta, co mi się nie przydarzyło. Wysłałem pęknięty blank, bezpośrednio do pana Krzysztofa, a ten odesłał wszystko,oczywiście z nowym blankiem do Skałka. Miał pewne obiekcje, ale zakończyło się bez poniesienia dodatkowych kosztów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi