Michał.k Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Witam, użytkuje ktoś kij na blanku THORUS BORON SBO7322-1N ? Chciałem, zapytać o ogólne wrażenia z łowienia tym kijem. Komfort, czycie, moc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Witam, użytkuje ktoś kij na blanku THORUS BORON SBO7322-1N ? Chciałem, zapytać o ogólne wrażenia z łowienia tym kijem. Komfort, czycie, moc...Akurat tego modelu nie mam, ale na podstawie posiadania wszystkich innych możesz założyć że te 22lb to będzie bliżej 25 a nawet 30 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Witam, użytkuje ktoś kij na blanku THORUS BORON SBO7322-1N ? Chciałem, zapytać o ogólne wrażenia z łowienia tym kijem. Komfort, czycie, moc...Typowy kijek pod sandacze na ciężko. Obskoczy główki w przedziale 12-30 g + 4-5' guma, pewnie z 35g też nie będzie problemu. Czucie -najwyższa półka. Moc- raczej zgodna z opisem 22lb no może 25lb. Ale do 30lb to mu jeszcze daleko. Oczywiście mowa o kijku jedno częściowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Czy kijek na blanku Noctiss SNT 7013-2N ogarnie komfortowo główki od 7 do 15g plus guma 3 cale i do tego koguty na główkach do 15g? Czy lepszym wyborem będzie SNT 7317-2N? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Czy kijek na blanku Noctiss SNT 7013-2N ogarnie komfortowo główki od 7 do 15g plus guma 3 cale i do tego koguty na główkach do 15g? Czy lepszym wyborem będzie SNT 7317-2N?Podałeś dwa skrajnie różne kijki. SNT7013-2N do główek 4-12( max 15g) a SBO7317 -2N pociągnie główkę 30g z guma 4' i to na spokojnie . Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Rafał między tymi blankami jest około 15g różnicy w max. cw, a w swoim wątku napisałeś, że ten mocniejszy ma lekki zapas. To jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Chyba wkradł się jakiś czeski błąd Skalkowi, bo oznaczenie blanku SBO ma seria Thorus Boron więc SBO7317-2N będzie zdecydowanie mocniejszy od Noctissa SNT7317-2N o którego pytałeś a szczególnie jeszcze Thorus w 2 częściach. Ja na Twoim miejscu brałbym chyba Noctissa 17 LB bo 15g + plus guma na tego Noctissa 13 LB to już tak ostrożnie raczej.Mam tego 13LB w 2 kawałkach i ja nie przekraczam 12g. Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez sslonio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Noctiss SNT7317-2N będzie dla Ciebie najlepszym wyborem. No chyba, że chcesz dorzucić jeszcze trochę grosza do Thorusa Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Thorusa mam, ale 2,52m, a chciałbym coś tak, 2,0-2,1m na łajbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Chyba wkradł się jakiś czeski błąd Skalkowi, bo oznaczenie blanku SBO ma seria Thorus Boron więc SBO7317-2N będzie zdecydowanie mocniejszy od Noctissa SNT7317-2N o którego pytałeś a szczególnie jeszcze Thorus w 2 częściach. Ja na Twoim miejscu brałbym chyba Noctissa 17 LB bo 15g + plus guma na tego Noctissa 13 LB to już tak ostrożnie raczej.Mam tego 13LB w 2 kawałkach i ja nie przekraczam 12g.Faktyczne Rafał porównał chyba Thorusa z Noctissem. Stąd ta różnica w mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zapytam jeszcze, czy Noctiss SNT 7317 2N, a Thorus SBO 8314 2N będą miały podobną moc, czy Thorus jest mocniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Rafał między tymi blankami jest około 15g różnicy w max. cw, a w swoim wątku napisałeś, że ten mocniejszy ma lekki zapas. To jak to jest?No tak. Ja opisałem Thorusa 17lb a Ty pytałeś o Noctissy. Mój błąd. Tak czy siak pod sandacza lepszy będzie ten 17lb. Pociągnie max 18g +4' gumka. Z dołu bardzo nisko. Główka 6g i już fajnie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zapytam jeszcze, czy Noctiss SNT 7317 2N, a Thorus SBO 8314 2N będą miały podobną moc, czy Thorus jest mocniejszy?Thorus mocniejszy i to wyraźnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Jakby się ktoś pytał, to poniżej wagi kilku SLS'ów: 9015 - 57,5g9615 - 63,5g9020 - 68,5g9620 - 78g 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Już kiedyś podawałem ale tak dla przypomnienia SLS 8010-2N: 39.12 g. ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Ależ ciężkie te blanki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Ależ ciężkie te blanki A jak zajebiście "operatywne".Można jedną ręką machać cały dzień. Tylko ja mam ten "najmniejszy". ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Witam. Proszę osoby, które używają kijki na blanku Thorus Boron SBO7010-2N o kontakt na priv, mam kilka pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel1991 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Czesc, Zastanawiam sie nad wedka zrobiona na Thorus Boron 2.6 metra 17.lb. Glownie pod sandacza na gumy z odry, czy mozna ja potraktowac jako rzeczy uniwersal ? jak z praca tej wedki z innymi przynetami czyli woblery, obrotowki ? Jaki jest realny CW tej wedki? Ktos posiada taka wedke? moze troche o niej opowiedziec? Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Gdzieś już wcześniej pisałem o tym dokładnie blanku. Na pewno nie jest to uniwersał do wszystkich typów przynęt. Należy go traktować bardziej jako kij do jigowania ewentualnie do smukłych i stawiających znikomy opór podczas pracy woblerów (delikatna szczytówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Thorus do smukłych woblerów??? Ta szczytówka spokojnie pociągnie większość woblerów jakie widziałem na oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Wg mnie pod wobkami stawiającymi większy opór szczytówka za bardzo się już kładzie. Do woblerów i jako tzw uniwersał zdecydowanie lepiej sprawdza sie vegter boron. Ma mocniejsza szczytówkę a i zapracuje szybciej środkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Mam thorusa i vegtera. Do woblera zdecydowanie vegter. Thorus to typowy kij do gumy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Jasne, że do gumy ale szczytówka nie będzie klękać pod woblerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzu Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Witam.Mam Wielką prośbę, poszukuję osobę z Rzeszowa lub okolic które posiadają kija blaas slim sls7610-2n 6-10 lb 7.6Chciałbym organoleptycznie zobaczyć ten blank. Pozdrawiam Edytowane 15 Września 2023 przez wodzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi