NEO1207 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Witam serdecznie może ktoś z kolegów użytkuje kijek na blanku Thorus 6 lb . Myślę o nim jako okoniowka , i tu moje pytania ile realnie dołem obsługuje ten blank ? Góra to mnie nie obchodzi tu dla mnie najważniejsza sprawa to ile komfortowo obsłuży dołem . Różne słowa słyszałem że niby 5 g dziś ktoś mi napisał że da radę zejść do 3 g . Ale to tylko słowa podparte wiedza nie swoją tylko że ktoś tak łowi . Będę wdzięczny za parę słów jeśli ktoś łowi tym blankiem . Przerobiłem wszystkie z tej serii ale 6lb nie miałem w dłoni . Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca A zależy jakiej długości 6 lb. Ja mam tego najkrótszego, więc tylko do niego odnosi się moja wypowiedź. 5 g będzie ok., 3 g to już tylko przy bardzo spokojnej wodzie i cieniutkiej lince. Wg mnie kij dobrze pracuje z przynętami 5-12 g. (mając na myśli gumy). Jak dla mnie to wędka na tym blanku najlepiej działa z jaskółkami, małymi twitchami. Do szurania po dnie wybrałbym coś innego. Mam też mocniejsze wersje Thorusa, zarówno 8 lb jak i 10 lb. Kijki fajne, leciutkie, ale wg mnie opisane są zbyt optymistycznie jeśli chodzi o dolny c.w.. Górą też mogą sporo więcej. Mam wersje o długościach 2,2 m. 10 lb to już wg mnie sandacz na lekko lub ew. drop shot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Mam też mocniejsze wersje Thorusa, zarówno 8 lb jak i 10 lb. Kijki fajne, leciutkie, ale wg mnie opisane są zbyt optymistycznie jeśli chodzi o dolny c.w.. Górą też mogą sporo więcej. Mam wersje o długościach 2,2 m. 10 lb to już wg mnie sandacz na lekko lub ew. drop shot.Ten 10lb jaki max górą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 10 lb mam Vegtera, a nie Thorusa. Wg mnie ok. 20 g spokojnie da radę, chociaż ja głównie używam do drop shot. Przeważnie mam kulkę 15 g i jakąś niewielką jaskółkę. Spokojnie można rzucać z całej pary. Generalnie kije na tych blankach są piekielnie czułe i lekkie (ja mam wykonane w delfinie + delta). Ja bym tylko ujął trochę mocy z dolników, żeby się bardziej poddawały pod rybą. Thorusy chyba mają bardziej spolegliwe dolniki przy innych parametrach takich samych jak Vegtery, ale nie mam dwóch kijów o takiej samej mocy żeby wiarygodnie porównać. Na okonie wolę kije "cieplejsze" pokroju np. Suzuki... Zależy jak kto łowi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPG Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Cześć,noszę się z zamiarem złożenia wędki na blanku ULXF 8010 2N z przeznaczeniem na pstrągi na szeroki wachlarz przynęt. Czy ktoś z kolegów może podzielić się doświadczeniem?Dodam, że miąłem w ręku kijek ULF7010-2N i dla mnie jest ciut za wolny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Kol@LPG posiadam od ponad pięciu lat ULXF806-2N - jak na moje potrzeby kijek idealny. Akcja X-fast, nie kołek, praca paraboliczna. Bardzo ładnie pracuje pod niewielką rybą, spadów zero przy nawiniętej plecionce na młynek. Kijek mocno elektryczny, prowadzenie przynęty, oraz każde najmniejsze branie dobrze wyczuwalne. Mocniejsza wersja ULXF8010-2N powinna być jeszcze bardziej cięta Będziesz Pan zadowolony Mam też BLAAS XF w nano 2-12g , ale na plecionce pstrągi z niego spadały, służy jako rzeczny uniwersal. Polecam ULXF-N 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Ma ktoś może kijek na blanku Thorus Boron 10LB w dwóch kawałkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Dzisiaj na targach w Olsztynie oglądałem najlżejszy blank noctiss 2N. Bardzo mi się spodobał i już dawno, żaden blank nie zrobił na mnie tak dobrego wrażenia. Lekki, bardzo szybki, chciał się giąć... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Dzisiaj na targach w Olsztynie oglądałem najlżejszy blank noctiss 2N. Bardzo mi się spodobał i już dawno, żaden blank nie zrobił na mnie tak dobrego wrażenia. Lekki, bardzo szybki, chciał się giąć... Pamiętasz model tego blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września SNT633-2N 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Nawet spigot jest w tym blanku wyjątkowo dopracowany i estetyczny. Obejrzałem blank bardzo dokładnie i nie znalazłem nic do czego mógłbym mieć uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Ogólnie wiele osób jest zadowolonych z blanków Noctiss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Widzę tu pewne podobieństwo do Superiorów EG. Nie mam wędki na blanku z serii Noctiss ale po tym co dzisiaj widziałem, pewnie się to zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Mam kijek na tym blanku, 8-17lb, ale szczyt 1,1mm. Nigdy nie spotkałem się z takim blankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Widziałem tylko ten najsłabszy egzemplarz, koniec szczytówki ma cieniutki jak igła. Ogólnie progres jest widoczny bardzo wyraźnie. Podejrzewam, że reszta blanków w serii jest podobna tylko proporcjonalnie mocniejsza? Bardzo mnie to cieszy z wielu względów. Szkoda tylko, że nie ma w ofercie nieco dłuższych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Można by popytać budowniczych, którzy się zaopatrują w blanki w Krakowie. Ponoć jest możliwość zamówienia blanku, który ogólnie nie jest w ofercie, taki na zamówienie. Mogą wykonać dłuższe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września Można by popytać budowniczych, którzy się zaopatrują w blanki w Krakowie. Ponoć jest możliwość zamówienia blanku, który ogólnie nie jest w ofercie, taki na zamówienie. Mogą wykonać dłuższe modele.Z tego,co się orientuję to jest szansa,na zrobienie dłuższego blanku,ale na pewno w nie każdym modelu. I tutaj,to wydłużenie nie jest zbyt znaczące, około 5-8 cm,jak dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września A ktoś już widział, wie że takowy przedłużony Noctiss w ogóle kiedykolwiek powstał? Z tego co się orientuję to przy tej serii raczej ciężki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września Nie ma co spekulować, jeśli jest potrzeba to mogę jutro zapytać K.Z i przedstawić fakty. Mi wystarczy 2,3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września (edytowane) Oczywiście zapytaj ale długość 2,3 przy 2 składowych Noctisach 3,5 czy 8 LB to mało realne, że coś takiego da się zrobić. Gdyby jakimś cudem się udało w co raczej wątpie, to koniecznie się pochwal ???? Edytowane 14 Września przez sslonio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi