Jeziorm 1 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 No pieknie to ukręciliście Panowie ! z tym młynkiem to juz niezły odjazd ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) o kurrrr... ale na zdjęciu wyglądajak jerkówka do 120 gram.... jaka średnica szytówki(tipu)?? Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Może deczko pogrubia biały kolor ale zapewniam Cię że wszystko jest jak ma być.Nie mam suwmiarki więc szczytówki nie zmierzę.Patyk jest pod konkretne przynęty ok.6g do maluchów jest w trakcie tworzenia nowy blank.Tak jak jest opisany tak jest w realu od 4-15g obsługuje świetnie.Szczyt ma mniejszą średnice od CTS ELR 5-15g tak na oko już widać wyraźnie Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Blank idzie pużniej progresywnie czy stoi dołem hotshotowo jak na foto? PS.kolor w sam raz dla zimowych łowców jazi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 To już na tej fotce widać że dolnik nie stoi .Następnym razem bardziej się przyłożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Tomi ,kijek zbrojony spiralnie ,czy takie złudzenie na focie z ugięcia?Kijek pięknie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Może deczko pogrubia biały kolor ale zapewniam Cię że wszystko jest jak ma być.Nie mam suwmiarki więc szczytówki nie zmierzę.Patyk jest pod konkretne przynęty ok.6g do maluchów jest w trakcie tworzenia nowy blank.Tak jak jest opisany tak jest w realu od 4-15g obsługuje świetnie.Szczyt ma mniejszą średnice od CTS ELR 5-15g tak na oko już widać wyraźnieAle za to jaka moc CTS 2-6 LB a tutaj 6-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Tomi ,kijek zbrojony spiralnie ,czy takie złudzenie na focie z ugięcia?Kijek pięknie wykonany Tak zbrojony w spirali.Power ma konkretny. Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Ale za to jaka moc CTS 2-6 LB a tutaj 6-10 Tak Rafale oczko wyżej i na Brzany będziesz miał TipTop.Multik bierz Chronarcha 201 i nic więcej Ci nie potrzeba. Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 No następnym razem nada kilka zdjęć wrzucić z ugięciem pod różnym ciężarem/naprężeniem. Jeżeli jest tak jak piszesz z tym powerem i progresją to super fajny uniwersał lekki z tego wyjdzie,bo ugięcie mi się podoba. Zresztą pewnie niedługo też jakiegoś blaasa F będę składał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Lepiej wygląda od mojego xD chyba sobie sprawie takiego na Brzany hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 A jako praktyk ,możesz napisać czy jest różnica w ładowaniu kija i oddaniu komfortowo rzutu ,kijem o tych parametrach j/w ,zbrojonym spiralnie ,a tradycyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) A jako praktyk ,możesz napisać czy jest różnica w ładowaniu kija i oddaniu komfortowo rzutu ,kijem o tych parametrach j/w ,zbrojonym spiralnie ,a tradycyjnie?Miałem już kilka patyków w spirali miedzy innymi Megabassa Shiryu.Nie widzę żadnej różnicy w komforcie i odległościach porównując spirale do tradycyjnego zbrojenia.Zaletą spirali jest też to że nie trzeba tyle przelotek ładować na szczyt jak przy tradycyjnym zbrojeniu. Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 O to mi chodziło ,dzięki za szybką odpowiedź Bo są tacy co twierdzą ,że spirala przy wobkach się nie sprawdza,ale to raczej kwestia doboru odpowiedniego blanku ,ma decydującą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Może jak ktoś źle rozłoży przelotki ale jak jest poprawnie to nie ma to wpływu.Miałem kiedyś też Casta zbrojonego w spirali na blanku muchowym z Daiwy Amorphous Whisker.Tam to już nie było wyboru i musiała być spirala.Inaczej linka by tarła o blank niemiłosiernie a pod ciężarem tradycyjnego zbrojenia kij by po prostu zdechł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Na ,którym konkretnie blanku jest zbudowany ten białas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Na moje oko Blaas F SLF8610-2 Edytowane 6 Marca 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Piękne jest ugięcie tego kija. Tomy, super oryginalny projekt! Na prawdę piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Śmiałe projekty wychodzą albo wspaniale albo do .... Ten wyszedł pięknie,- Brawo Tomek&Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Śmiałe projekty wychodzą albo wspaniale albo do .... Ten wyszedł pięknie,- Brawo Tomek&KrzysiekNastepny projekt jest pod młynek kultowy ZEBCO Cardinal 4-Wersja na USA ABU Cardinala44.Zielona dupka,klosz złamany/biały.Problem jest w tym że patyczek dość długi 3,05m i cw.ok. 2-10g.Boję się tego malować żeby nie spartolić akcji która jest no taka jak ma być.Kwintesencja kijaszka na Klenie i Jazie pod smużaki.Zobaczymy jak młynek okaże się w super stanie to kupię i taka wędka będzie.Polecimy z designem raczej klasycznie. Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Miałem takie młynki po dziadku ale kilka lat temu wywalilem bo wydawalo mi sie ze to jakieś szroty - teraz zal sciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Mam takiego zielono kremowego ABU Cardilala 44 do dzisiaj .Chyba pierwszy z "tylnym" hamulcem .Kupiony w dobie tylko "praworęcznych" kołowrotków wymusił łowienie inaczej wbrew moim mańkucim przyzwyczajeniom. Po pojawieniu się Cardinala C 754 z możliwością zmiany strony korby odetchnęłam z ulgą, ale Cardinal 44 do tej pory zajmuje poczesne miejsce i jest nie do sprzedania. Mam spory sentyment do tego kołowrotka bo wyholował sporo troci ,pstrągów jak i dorodnych okoni.Pamięta czasy stanu wojennego i komuny .Piękna pamiątka i sądzę że do dzisiaj bije na głowę sporą część dzisiejszej produkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Dzisiaj przyszły z Fishing-Art blanki które zamawiałem,więc kilka słów o nich.W sumie wiedziałem że jak ktoś bierze się za blanki w dzisiejszych czasach to musi to zrobić dobrze,bo inaczej to tylko wtopi pieniądze,ale z drugiej strony mogły by być tylko przeciętne,porządne itp.Blanki F.Artu reprezentują poziom jakości najlepszych blanków made in usa jakie znam.Ścianki bardzo solidne,równe na całym obwodzie.Złącza spasowane idealnie,blanki proste i powtarzalne średnicowo i wagowo (różnice w wadze dublujących się blanków poniżej 1g,śr.identyczne),bardzo dobrze zbalansowane i momentalnie gasnące po wymachu.Między seriam blaas m,f i xf słychać i czuć wyraźny przeskok modułu.ugięcie w seriach f i xf szczytowe z wysoko osadzonymi lb.sami,progresywnie idące w dół.Blaas M pracujący od razu środkiem,ale dość szybki. Najbardziej mi się spodobała seria F,szybka,sprężysta (opisana jako 50 psi, czuć i słychać wysoko modułowe dźwięki)z wysoko osadzoną mocą ale i dolnik pod konkretna rybą będzie pięknie pracował.Patrząc na cenę i wachlarz modeli w tej serii to przynajmniej ja nie widzę dla niej konkurencji na rynku(w takiej cenie). zważyłem kilka blanków: slm968-71,4g slf9010-57,6g slf9015-67,5g slf9020-77g slf10010-65g slf10015-71,7g slf10025-97,8g slf10035-114,8g slxf9610-65g slxf10015-74,7g Ja na początek składam sobie do testów slf10010 jako lekki uniwersał który ma zastapić 10mlxf'a talona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 To samo seria F jest masakra.Super blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 A te 2,90m i 3,05 m 2-6lb to jaka seria to ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi