Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj odbierałem nowy kijek w Krakowie. Jakość wykonania jak zawsze - PIERWSZA LIGA. Zaskoczenie wywołał korek na rękojeści, selekt i to w jakości o której nie miałem zielonego pojęcia. Zero robaka, szpachli, konserwantów. Czysta natura szlifowana płótnem... Kij to VENTUS F 9'6"/4 #8 robiony z myślą o szczupakach, sandaczach, większych sztukach z górskich rzek (Dunajec, San). Kilka fotek robionych w trakcie odbioru. Moja "zimowa postura" ulega obecnie modyfikacji... ;)  :D

Większe fotki są pod linkiem: http://www.andrzejstanek.pl/post/43

post-46662-0-89292200-1392188672_thumb.jpg

post-46662-0-53255500-1392188673_thumb.jpg

post-46662-0-19882300-1392188674_thumb.jpg

• Like 6

Mógłbyś Andrzeju wstawić fotki (makro ) tego korka ?

Cześć

Tak tylko muszę się zebrać by zrobić to poprawnie: statyw, światło... ;)

Wczoraj był pochmurny dzień, kiepskie warunki świetlne w biurze u Krzyśka a i mój aparat lekko mu ciążył... :D

Fotki mogły by być lepsze. Liczy się moment: "banan" na twarzy i opadnięta "wara" dosłownie. Pisząc to teraz mam dolnik przed sobą, korek jest "zajebiaszczy"... :)

• Like 1

Cześć

Tak tylko muszę się zebrać by zrobić to poprawnie: statyw, światło... ;)

Wczoraj był pochmurny dzień, kiepskie warunki świetlne w biurze u Krzyśka a i mój aparat lekko mu ciążył... :D

Fotki mogły by być lepsze. Liczy się moment: "banan" na twarzy i opadnięta "wara" dosłownie. Pisząc to teraz mam dolnik przed sobą, korek jest "zajebiaszczy"... :)

Andrzej, gratulacje kijka!!!. Jak już będziesz robił makro korka to zrób tez większe zdjęcie korka i REC'a na jednym zdjęciu. Dzięki. M

Na fotce zero pracy plamkowania na korku - 100% korek oryginał. Dopiero pod obiektywem i dużym powiększeniem widać w szczelinach minimalne zatarcia w realu przed nosem niewidoczne...

Tutaj jest duże zdjęcie: http://www.andrzejstanek.pl/post/43

W ImageShack mam nie wykupiony abonament więc zero na tą chwilę wklejania fotek o dużej rozdzielczości, na dniach zmienię to...

Ostatnia fotka dla tych co szukają ideału...  ;)  :D

post-46662-0-40570700-1392206142_thumb.jpg

post-46662-0-24951700-1392207481_thumb.jpg

post-46662-0-75486000-1392208762_thumb.jpg

post-46662-0-82348800-1392209382_thumb.jpg

post-46662-0-19977800-1392212395_thumb.jpg

post-46662-0-53391800-1392212402_thumb.jpg

• Like 7

Witam.

W  ubiegłym sezonie miałem już przyjemność łowić kilkoma wędkami z pracowni FishingArt. Mogę powiedzieć o nich tylko jedno: REWELACJA!!! 

Już myślę o następnym kiju. Mam nadzieję że Krzysztof znajdzie czas, żeby go uzbroić. :)

post-53771-0-18664600-1392232581_thumb.jpg

post-53771-0-62221100-1392232622_thumb.jpg

post-53771-0-74349000-1392232671_thumb.jpg

post-53771-0-41417600-1392235357_thumb.jpg

Pozdrawiam Łukasz Ostafin

Edytowane przez Łukasz Ostafin
  • Like 2

Witamy, witamy! Już na innych forach (takich ciut bardziej muchowych ;) ) Twoje pozytywne wypowiedzi o Ventusach można było znaleźć. Wygląda też na to, że w gronie zadowolonych użytkowników wyrobów Krzysztofa Zielińskiego znalazłeś się już dość dawno. Pogratulować :)

Pzdr,

Fatso

Kamil - kijek jest robiony jak widać bez zbędnych "dekoracji", czysta moc przy perfekcyjnym montażu i topowych komponentach. Był pewien opór Pana Zielińskiego co do samej rękojeści, że bez wzmocnień na skrajnych elementach, udało się przeforsować... :D Kijek w ręce elegancki a jeszcze bardziej ergonomiczny, nie leci na pysk, idealnie wyważony z dwoma kołowrotkami Loop-a (fotki). No i LOOP-y (Dzięki Michał)... ;)  :D Proponuję jednak to z linku - większe. http://www.andrzejstanek.pl/post/43

post-46662-0-59257400-1392241868_thumb.jpg

Andrzej jak zwykle - powalasz jakością  ;) projektu.

Koreczek poprostu  :o aż bije jasnością po oczach - klasa,klasa,klasa.

Kijek dopieszczony maksymalnie. :)

O fotkach już nie wspominam bo poprostu ............. brak słów by to opisać  B)

Andrzeju, od długiego czasu podziwiam styl w jakim projektujesz swoje wędki, a Krzysztof później je wykonuje. Ten projekt przebił chyba jednak wszystkie - fantastyczny, gratuluję! 

Korek? Chyba wiele osób przekonało się już, gdzie w Polsce można dostać ten najlepszej jakości...

Pozdrawiam

P.S. Twoje zdjęcia powalają nie mniej niż ten korek, podziwiam! Mógłbyś zorganizować małe warsztaty, na pewno wziąłbym w nich udział... ;)

Edytowane przez Maciek_7

Dzięki Chłopaki ale w przypadku wędek liczy się tylko praca Pana Zielińskiego - Krzyśka. Ja składam sugestie, czasami pokazuję fotki namierzone gdzieś w necie. On je realizuje, tutaj nie ma żadnego projektowania, na moje oko w przypadku wędek to słowo jest mocno nadużywane. Prostota kija jest jego największą zaletą w przypadku tego kija osiągnęła chyba maksimum. Jeśli cokolwiek jest do podziwiania to staranny montaż, blank, komponenty, trochę przysłużyły się fotki. Kij w realu jest typowym "swojakiem", bierzesz do łapy i od razu wiesz, że będzie Ci pasował. Zero świecidełek, zbędnych naklejek, pierścionków, niezbędne minimum...  ;)

• Like 1