Skocz do zawartości

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dotarł i do mnie,szpada sandaczowa skxf6611-2n...jak wyjąłem wędkę z pokrowca..."kurde ktoś pomylił banki,przecież to kij okoniowy!!!" Niebywale smukły blank!lekki plus krótki dolnik dają ten komfort,ale przysłowiowy pazur blank pokazuje w połączeniu z wabikani,u mnie uzbrojony w casta na skts i reszta eva w taki black look. Blank opisany jako 11lb 3-19 gdzie śmiało dół można włożyć między bajki,mi komfortowo ładowało się kij(+czucie) od 8 bardziej 10gram plus guma...mega pozytywnie zaskoczony górą,cannibale 12,5 na głowach 15(ciekawostka-całość wazy 33gramy) czy 12cm foxy zander pro/slick shad na 15/17gram czy longhorny,jaskółki 15 latają aż milo,zero wrażenia! Lekko i przyjemnie się podbija.mysle że 20gram plus coś smuklego też sprosta wyzwaniu,dawno żaden blank mnie tak nie zaskoczył

post-67348-0-03615400-1568963690_thumb.jpg

post-67348-0-67957200-1568963701_thumb.jpg

• Like 2

Szukam opini na temat dwóch blanków SLXF8615-2N i SKF8616-2N, może ktoś posiada i coś skrobnie :)

W zamyśle ma to być wędka mocno uniwersalna, latem bolenie na woblery, jesienią sandacze i okonie z opadingu.

Edytowane przez Przemek.
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Co prawda dwuskład się od jednoskładu różni (nie miałem w ręku jednoskładu, więc nie wiem czy mocno i w którą stronę), ale mam SKXF 707-2n i spokojnie da się sandacze łowić do maks 12-13g+kajtek 4"-5". 15 od biedy rzuci, ale już nie podbije szybko. No i mowa o XF. Kolega ma F i on górą obsługuje o te 2-3g mniej - jest naturalnie bardziej spolegliwy. XF jest szybki i sprężysty, ale nie jest to typowa "sandaczowa" kosa z pałowatym dolnikiem. Wyleczyłem się zupełnie z obaw o spadające pstrągi i okonie na kiju XF. Pracuje to wzorowo i głęboko pod rybą.

Na płytkiej wodzie i do 10g ołowiu 7lb wydaje się idealny :) 

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Planuje zrobić kijek na jednym z blanków Kraag SS8910-2N lub SLR9012-2N

czy ma możne ktoś taki blank bądź już ukręcony patyk w Warszawie lub okolicach tak bym mógł  podjechać i zobaczyć by zaoszczędzić wycieczkę do Krakowa 

Za wszelką pomoc i informacje serdecznie dziękuje

Rybens

Edytowane przez Jano

Poszukuję opini użytkowników blanku SKXE7016-1N. Interesuje mnie ile gram bezpiecznie można nim rzucać. Ma ktos może fotki ugiec. Wszelakie info miło widziane.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Wyżej jest ugięcie 12 lb. Za jakiś czas mogę wrzucić coś na temat 20lb.

• 1 miesiąc temu...

Cześć,

Przymierzam się do zakupu kija na blanku kraag. Jeszcze nie wiem czy zdecydować się na model do 18 czy do 28g.

Pytanie do użytkowników kijów budowanych na tych blankach o ich pracę, plusy, minusy i ogólną opinię zanim się zdecyduje na jej budowę.

Pozdrawiam,

Cześć,

Przymierzam się do zakupu kija na blanku kraag. Jeszcze nie wiem czy zdecydować się na model do 18 czy do 28g.

Pytanie do użytkowników kijów budowanych na tych blankach o ich pracę, plusy, minusy i ogólną opinię zanim się zdecyduje na jej budowę.

Pozdrawiam,

Napisz coś o Twoim stylu łowienia i określ rodzaj i gramaturę przynęt jakimi zamierzasz się posługiwać.

Mój styl to dotychczas w 95% były szczupaki. Najbliższy sezon chce jednak poświęć sandaczą i raczej będą to główki 7-20g + jakieś główki 4-6 cali. Do tego pewnie jakieś koguty 15-25g.

Jakaś blacha i wobler tez pewnie od czasu do czasu zawitają na końcu zestawu.

Głównie wody stojące ale na Odrę tez kilka razy się wyskoczy. Głębokość raczej nie będzie przekraczała 10m.

Będzie to monoblank albo 198 albo 213 cm w spinie.

Edytowane przez sebik