logun74 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witam Panów - na tym podforum jestem pierwszy raz . Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie ozdabianie kotwic w jerkach i błystkach materiałami muchowymi . Zacząłem gromadzić sprzęt i materiały .- imadło , nożyczki , nawijarke , pióra futra itp. I pojawił sie pierwszy problem , może zdołacie mi pomóc go rozwiązać . Dzisiaj przez pietnaście minut próbowałem przełożyć nić przez oczko nawijarki ( nić 6/0 i 8/0) i niestety nie udało mi sie - porażka na maxa , a to tylko jedna nić . A jeśli bym chciał zmienić kolor nici to jest taki sam problem? Może macie jakiś patent na przewleczenie nici. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Cześć Zrób sobie coś takiego z cienkiej struny i po sprawie. http://www.c-and-f.co.jp/c_and_f_e/flytyingtool/flytyingtool/f_tool/cft_65st.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 kolego kupisz to w sieci bez problemu:-) mozesz tez zasysac ustami przez oczko bobinki heh:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Najproscie j skladasz nic na pol, poslinic, wlozyc, i zassac z drogiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja, na początku kręcenia much kupiłem cały zestaw narzędzi i zachodziłem w głowę do czego to ten cieniutki drucik może służyć. Uświadomiła mnie dopiero godzinna walka z przeciągnięciem nici przez bobinke przy pierwszej muszce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Dzięki za podpowiedź , coś z tej wiedzy wykorzystam - a jeszcze jedno pytanie klej ZAP A GAP jest dobry ? na początek do sklejania - najwięcej rzeczy w kupiłem Taimen i mimo mojego dobrego angielskiego , niewiele rzeczy wiem co do czego, a na stronie Taimen nie ma zbyt wielu objaśnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 a do czego chcesz używać kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 a do czego chcesz używać kleju?Taki sposób widziałem na youtubie jak przewiązują nicią , a później kapke kleju na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 do takich rzeczy to się stosuje szelak http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/cPath/322_129_213/products_id/1174 akurat do tego co chcesz robić powinien byc najlepszy - też pod kątem ekonomicznym... ewentualnie na bazie wody polecam http://www.taimen.com/pl/pl/product/loon-hard-head-fly-finish_5015/92332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 do takich rzeczy to się stosuje szelak http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/cPath/322_129_213/products_id/1174 akurat do tego co chcesz robić powinien byc najlepszy - też pod kątem ekonomicznym... ewentualnie na bazie wody polecam http://www.taimen.com/pl/pl/product/loon-hard-head-fly-finish_5015/92332No o to mi chodziło dzięki - dzisiaj dzięki waszym poradom , udało mi sie przewlec nić i upiększyć pierwsza kotwicę - mi sie podoba , mam nadzieje , że rybkom też - w przyszłym tygodniu ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtmisiu Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Do blach wirowek często dorabiam chwosta typu red tag i o wiele lepiej się prezentują .W moich wodach takie upiekszenie sprawia że są bardziej łowne te przynety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Czy ten typ , faluje w wodzie czy pozostaje w takim stanie jak znalazłem na zdjęciach w necie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtmisiu Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nie wiem jakie znalazłeś w necie ale raczej nie faluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi