Pióro Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Próbowałem zorientować się czy jest jeszcze na allegro do kupienia momoi takumi, ale znalazłem tylko tą. Łowił ktoś na nią, może coś o niej napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Miałem starsza wersje Momoi Takumi Jiglain i dla mnie rewelacja, nie traci koloru,cisza na przelotkach, ładne długie rzuty przy średnim napinaniu sie, moze sa i lepsze ale po przetestowaniu innych ta jest git , a ta o której ty piszesz to chyba następca tej mojej weszła w 2014 chyba ale jeszcze nie miałem jej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Potwierdzam Takumi JigLine to była świetna plecionka.Ja używałem z multikiem .Swego czasu zniknęła z rynku,podobno Dragon brandował ją pod własną marką.Jeżeli to jest ten sam produkt co oryginał,to zdecydowanie polecam ???? Edytowane 9 Stycznia 2015 przez rothen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 mialem chyba to byla pierwswza seria na nasz rynek b.dobra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Ta jest nowsza od Jiglaina i co by o nich nie mowić sa zajefajne Edytowane 1 Marca 2015 przez PiernikTorunski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Bardzo dobra ale droga ale kto bogatemu zabroni .......... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja właśnie łowię na momoi takumi, tą pierwszą i jestem zachwycony, mam ją jeszcze, ale kiedyś zabraknie. tylko radzę smarować olejem wrzecionowym (polewać szpulę co parę tygodni) bo trochę szoruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Maniek1972 dostałeś z Zillionem R w kpl. Może się i ty wypowiesz na temat pierwszej serii Momoi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Wiem. powiem krótko: dla mnie bąba Cienka,gładka, wytrzymała,cicha i nie traci koloru Cóż chcieć więcej,a??Jedyny minus - cena Edytowane 9 Stycznia 2015 przez maniek1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Wiem. powiem krótko: dla mnie bąba Cienka,gładka, wytrzymała,cicha i nie traci koloru Cóż chcieć więcej,a??Jedyny minus - cena no że cicha i nie traci koloru to ja mam chyba nie pierwszą a jakąś drugą, bo głośna i traci kolor, ale to jest pryszcz, może sobie nawet zmieniać go na fiołkowy, nie mam jej nic do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Miałeś łapałeś ?Uwierz to naprawdę była dobra plećka Edytowane 10 Stycznia 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Miałeś łapałeś ?Uwierz to naprawdę była dobra plećka Nie chodzi mi o plecionkę, bo łowiłem i jest bardzo dobra, ale o opinie @pióro. Poczytaj wyżej, co pisze ten człowiek. Raz , że jest cicha, raz, że jest głośna, no chyba, że Ty też chcesz smarować szpulę olejem wrzecionowym jak on w poście #7! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Próbowałem zorientować się czy jest jeszcze na allegro do kupienia momoi takumi, ale znalazłem tylko tą. Łowił ktoś na nią, może coś o niej napisać?Najzwyklejsza Dragonowska pleta,można ją wszędzie kupić.Używając jejn przynajmniej nie bałem się nawijać w gorszycg młynkach pod sam rant i brody nie było.Jak masz okazje kupić,to kupuj,ja chyba powtórzę zakup bo nic ciekawszego na rynku nie widzę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 @Pióro @Pypcio to urodziłeś się z takim IQ czy dopiero potem rozwinąłeś w tym akurat kierunku? "Ten człowiek" nigdzie nie napisał, że jest cicha, wręcz przeciwnie - zatem nie ma, że "raz pisze tak, a raz tak". Niegroźne urojenie, ale jednak. Nieprzeszkadzający pewnie w normalnym funkcjonowaniu brak umiejętności czytania prostych tekstów - ale również. Lecz gdyby nawet, to lecz się (najlepiej u ortopedy), jeśli takie rzeczy przyprawiają cię o histerię, krzyk, że "zabanować!", "zaraza!". To są drobiazgi, normalni ludzie o nie nie dbają. A już na pewno nie zachowują się jak niezrównoważeni (to tak mówiąc delikatnie). Pozdrawiam - i wszystko z mojej strony na ten temat Po pierwsze mam troszkę inny nick, więc popraw proszę, bo nie wszyscy będą wiedzieć, że chodzi o mnie, a ja jako osobnik z Tobie tylko znanym IQ i problemami w rozumieniu czytanych tekstów tym bardziej nie dam rady. Do lekarza też pewnie pójdę, bo o zdrowie trzeba dbać, więc na pewno nie zlekceważę tego. Nie napadałem na Twoją osobę, tylko na to, co napisałeś, bo dalej twierdzę, że teksty o smarowaniu olejem wrzecionowym szpuli nadają się na inne forum. To tyle gwoli wyjaśnienia. Przeczytałem też kilka innych Twoich postów, ale jako osoba niezrównoważona nie mogę się do nich odnosić z uwagi na możliwość wypaczenie opinie i chęć odwetu. To tyle, pewnie dziś mam ten "gorszy dzień". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 O smarowaniu olejem wrzecionowym wiem od Kawalca, podzieliłem się więc radą. Nie będzie wpływał on negatywnie na plecionkę, nie osłabi jej? Jeśli już to może lepiej coś naturalnego? np. olej wazelinowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Nie będzie wpływał on negatywnie na plecionkę, nie osłabi jej? Jeśli już to może lepiej coś naturalnego? np. olej wazelinowyproponowałbym olej lniany,nawet jak ktoś ma zakola to podobno pomaga,Panu Kawalcowi też 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Nie będzie wpływał on negatywnie na plecionkę, nie osłabi jej? Jeśli już to może lepiej coś naturalnego? np. olej wazelinowyPrzepraszam, wazelinowy oczywiście... Pomyliłem się Nie wiem jak z niższej klasy plecionkami, które w ogóle mają tendencje do osłabiania, zwłaszcza podczas łowienia na płytkich wodach, gdy plecionka szoruje o dno, ale momoi to nie osłabia, (w każdym razie nie zauważyłem), a całkowicie niweluje nieprzyjemny dźwięk szorowania po przelotkach. Może złudzenie, ale wydaje mi się, że zauważalnie wydłuża to rzuty. Prócz tego zachwalał odejście od plecionek na rzecz żyłek. Długo argumentował, przekonując, że warto je stosować nawet na sandacze - ja, choć mówił ciekawie, nie posłucham! - że dźwięk napiętej, drgającej plecionki może odstraszać ryby, zwłaszcza gdy słabo żerują (a kiedy one u nas żerują dobrze!), co nie ma miejsca w przypadku żyłki - ale to tak nawiasem. Tak czy owak, ja smaruję tę momoi i z metody jestem zadowolony, toteż i polecam. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Pióro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Najzwyklejsza Dragonowska pleta,można ją wszędzie kupić.Używając jejn przynajmniej nie bałem się nawijać w gorszycg młynkach pod sam rant i brody nie było.Jak masz okazje kupić,to kupuj,ja chyba powtórzę zakup bo nic ciekawszego na rynku nie widzę.PozdrawiamJeśli mozesz to podeślij mi linki gdzie mozna kupic tą "najzwyklejszą" plecionkę bo chętnie kupię. Udało mi sie tu na tym portalu kupic przed sezonem nową nie używana Momoi Takumi Jig Line i chętnie by odkupił tą wlasnie lub jeśli ktoś ma lub moze załatwić tą ( patrz zdjecie ) to prosze o info na prv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jeśli mozesz to podeślij mi linki gdzie mozna kupic tą "najzwyklejszą" plecionkę bo chętnie kupię. Udało mi sie tu na tym portalu kupic przed sezonem nową nie używana Momoi Takumi Jig Line i chętnie by odkupił tą wlasnie lub jeśli ktoś ma lub moze załatwić tą ( patrz zdjecie ) to prosze o info na prv.http://olx.pl/m/oferta/plecionka-momoi-jigline-mx8-red-130m-CID767-ID7EiMB.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 http://olx.pl/m/oferta/plecionka-momoi-jigline-mx8-red-130m-CID767-ID7EiMB.htmlCena straszna, ja płaciłem chyba o trzy dychy mniej, ale pletka wymiata. nie zauważyłem też - bo o tym nie mowiłem - żeby puchła, Moim zdaniem PP się chowa (łowiłem tylko na kupowaną w polsce), choć chyba trochę dalej się rzuca i jest cichsza, ale szybciej się osłabia, a to uważam za podstawową rzecz i przewagę momoi takumi nad innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukanio Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Osobiście używam Momoi Ryujin, zarówno pomarańczowej, jak i żółtej. Plecionka jak dla mnie rewelacyjna, jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek miałem. Pomarańczowa jakby trochę mniej się odbarwiała od żółtej, ale jak dostanie wody za każdym razem robi się jak nowa (tak samo było z JigLine'em choć była zupełnie inna niż Ryujin).Nie mniej jednak łowi się naprawdę przyjemnie, jest mięciutka, śliska, zero szumów, nie plącze się. Nic złego choćbym chciał - nie mogę napisać. A cena? Jest jaka jest. Przynajmniej wiem, że słono zapłaciłem, ale za coś dobrego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 że dźwięk napiętej, drgającej plecionki może odstraszać ryby, Tam gdzie ryb dużo, to i dźwięk plecionki nie wpływa na brania A jak woda pusta to się szuka wymówek... hehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Tam gdzie ryb dużo, to i dźwięk plecionki nie wpływa na brania A jak woda pusta to się szuka wymówek... heheJa z plecionki nie zrezygnowałem, opowiedziałem to jako ciekawostkę i rzecz do rozważenia @Lukanio, a masz porównanie z takumi? Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Pióro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 ostatnio widzialem wytlumiacze odglosu kotwic i kolek lacznikowych w woblerach, swietne wykonanie no i JDM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 @Pitt i pewnie sprzedają je ci sami co woblery z grzechotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi