Skocz do zawartości

Plecionka Momoi Ryujin

Pióro

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek zmieniłem plecionke na Ryujin 0,12

Cztery godz ciskania i trzy razy mi strzeliła!!!!

Dwa razy przy wyrzucie i raz przy zacieciu sandaczyka około 2kg

Lowie dużo ale żeby plecionka strzelala przy zacieciu w środkowej części patyka...

masakra!!!!!

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja użytkuję Momoi Takumi Jiglain i powiem, że to świetna plećka, tym bardziej że okazyjnie kupiona na licytacji. Tak jak koledzy wyżej pisali nie traci koloru, wytrzymałość zadowalająca. Jakbym miał okazje kupić ją drugi raz to bym sie nie wahał :)

Ja użytkuję Momoi Takumi Jiglain i powiem, że to świetna plećka, tym bardziej że okazyjnie kupiona na licytacji. Tak jak koledzy wyżej pisali nie traci koloru, wytrzymałość zadowalająca. Jakbym miał okazje kupić ją drugi raz to bym sie nie wahał :)

Wracam do sprawdzonych linek, właśnie dotarła do mnie stara Takumi 0,1. W zamyśle jeszcze dokupię 0,14 i będzie powrót do korzeni które nigdy mnie nie zawiodły. Choć MX8 którą łowię cały obecny sezon jest dużo cichsza. Ale jako miększa stawia większy opór w bieżącej wodzie a ja wolę mieć większą kontrolę nad przynętą  niż ciszę jak makiem zasiał. Coś za coś.

• 2 lata później...
  • 4 tygodnie później...

Moim zdaniem to bardzo dobra plecionka, trochę kosztuje,ale na szpuli mamy 200m więc można podzielić na pół. Ze wszystkich plecionek jakie miałem najlepiej trzyma kolor, jest bardzo śliska i wytrzymała, jedynie co mogłoby być lepsze to miękkość, tego mi trochę brakuje. Używam 0,06.