explorator73 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Witajcie,Po powrocie z wakacji zastałem splądrowane mieszkanie. Nieproszeni goście zabrali między innymi:- spining Talon MF2 8'6 zbrojony przez pracownię Aquarius z podpisem Piotr Konieczny- spining Talon MF2 10' zbrojony przez pracownię xrods- spining Lamiglas G1000 zbrojony j.w.- 2 wędki castingowe Shimano Scimitar 8'6 - jedna do 1,5oz druga do 3oz- wędka morska Shakespeare Ugly Stick Black Tiger 2,1 m dwuczęściowa- kołowrotek Shimano Stradic 4000- kołowrotek Ryobi Zester 4000- kołowrotek Abu Ambassadeur C4 6601- kołowrotek Daiwa Regal Z 2500Oprócz tego zginęło mi 12 pudełek z przynętami - w sumie 600-700 przynęt spiningowych.Dla osób które przyczynią się do odnalezienia sprzętu i/lub złodzieja przewidziałem adekwatne nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 wyrazy wspolczucia Piotrek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Moje kondolencje...Może warto śledzić allegro, jeśli złodziej nie zna się na sprzęcie może nie wiedzieć że większość ze skradzionych rzeczy jest niepowtarzalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 ...współczuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adri@n Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ile kasy poszło sie je....... To nawęd sobie nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 O kurcze Piotrek nie wiem co powiedzieć Najszczersze wyrazy współczucia dla Ciebie! Warto na pewno posprawdzać aukcje na allegro/świstak i inne tego typu portale aukcyjne.Sprawdź komisy ze sprzętem wędkarskim! Portale aukcyjne to gratka dla złodzieja da atrakcyjną cenę żeby tylko szybko zarobić. My tym kosztem tracimy Powinni takiemu złodziejowi ucinać jedną rękę żeby wiedział co robi. P.s Jak mogę ci w jakiś sposób pomoc to daj znać chętnie ci pomogę! PozdrawiamSlider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 explorator73 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Dzięki za słowa otuchy. Wszędzie gdzie dałem radę zerknąłem ale póki co nie natrafiłem na ślad swojego sprzętu. Jest nas całkiem sporo i będę wdzięczny za cynk w sytuacji gdybyście coś przy okazji znaleźli - w necie, komisie czy nad wodą...Nie chodzi tu o wyłącznie o finansowy wymiar strat - ja poprostu jak pewnie większość z nas lubiłem swoje zabawki i byłem z nimi zżyty.Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 O w mordę,współczuję. Będę się rozglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Jak coś zobaczę to dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Nienawidze tego.wyciagać łape po cudze na allegro jestem często.bd sledził pilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nyny Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Wyrazy wspolczucia wiem cos o tym...Z tego co piszesz to moze lobuzy przyszly specjalnie po sprzet? Ja mialem kiedys podobna bardzo sytuacje.Otoz w swoim samochodzie mialem swego czasu zamontowany bardzo wysokiej klasy sprzet grajacy za niebagatelne pieniadze (bralem czynny udzial w zawodach i stad takie cos w aucie), pojechalem na ryby i po powrocie zostawilem sprzet i poszedlem spac (juz bylem mocno zmeczony i zawsze bylem pewien ze na wlasnej posesji gdzie pies biega nic sie nie stanie).I jakiez moje zdziwienie bylo jak na drugi dzien auto totalnie w srodku zdemolowanek, wybita szyba, deska rozdzielcza i wszystkie plastiki polamane. I lupem padlo radio dosyc sporej wartosci (jednak do niczego sie nie przydalo nowemu nabywcy bo specjalny konwerter zostal w aucie), malo tego glosniki i sprzet grajacy w bagazniku za grube pieniadze nie ruszony. Dodatkowo kombajn, tyczka i wiele innych rzeczy wedkarskich wartych razem okolo 10 tys zl nie ruszone.I pewnie bylo to wlamanie strikte po radio albo pies przeploszyl. Takze moja konkluzja taka ze lachudry przewaznie wiedza po co przychodza i raczej w takich wypadkach trzeba liczyc na wielku lut szczescia ze sie znajdzie gdzies swoje rzeczy.Mi policja umozyla po miesiacu sprawe.Takze lacze sie w bolu i jeszcze raz wyrazy wspolczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASSOjbait Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 O kurr........nie znamy się, ale uwierz mi - będę czujny. Zapamiętam te nazwy i jeśli będę miał cień podejrzeń - a obserwuję allegro itp - dam znać. strasznie się musisz czuć. Własne, spokojne, ciepłe miejsce, a tu paru debili z drugiej strony. Wkurzam się za bardzo. Nie piszę więcej. Trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Współczuję, chyba bym się załamał jakby jakiś hu..za ukradł mi sprzęt który kolekcjonuje od kilkunastu lat, na bank sporo przynęt to rękodzieła nie do odzyskania.pozdrawiam, będę czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Współczuję.Dla wędkarza to cios w samo serce.Zawsze mówiłem i będę mówił, że takim s.synom powinno sięobcinać ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Współczuję Piotrze też tak kiedyś straciłem sprzęt - tyle że jak jeden z kolegów po włamaniu do samochodu. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że kolekcję z pewnoscią odbudujesz - jeszcze lepszą i jeszcze większą! (staram się znależć dobre strony) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Piotrek, jak coś namierze to do dam Ci znać ps. Być może będą na tyle głupi ,że wystawią na allegro jak mniej to może jakieś komisy w Wawie lub giełdy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Wyrazy współczucia. jeśli to barany to sprzęt pójdzie za 1\3 wartości gdzieś w handlu pokątnym- allegro warto śledzić, dać podobne ogłoszenie na innych forach - tyle można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 superKRYSTEK1 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 ten co to ukradł to wiedział po co przyszedł takze na allegro moze nie wystawic chyba ze jest tak głupi że to zrobi najlepiej skontaktowac sie z serwisem allegro o monitorowanie działu WĘDKARSTWO .ale tez dziwne skoro splądrowali mieszkanie to chyba też cos zabrali oprócz sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 explorator73 Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Nie przyszli wbrew pozorom po sprzęt wędkarski...straty w innych działach naszego gospodarstwa domowego są proporcjonalne.Napiszcie proszę namiary na warszawskie i okoliczne targowiska ze sprzętem wędkarskim oraz na komisy wędkarskie.Apropos szukania dobrych stron to najważniejszych spraw nie straciłem...Nie straciłem zapału do wędkowania, nie straciłem znajomych z którymi zdarza mi się chodzić na ryby...Szukam tych gratów raczej w imię zasad, bo pewnie jak pisał Friko z czasem i tak odbuduję swój arsenał.Pozdrawiam i proszę Was o czujność - towar może wypłynąć za jakiś czas a może zostać napotkany przez Was nad wodą... P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekg Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 co miesiąc kupuje i czytam takie cZasopisma jak WW i WŚ a tam są takie rubryki jak sprzedam/kupię/zamienię/praca.... może warto i tam zaglądać - będę lukał czy są jakieś komisy to nie słyszałem i czytałem ale wiem że SKRZE są jakieś stoiska ze sprzętem WSPÓŁCZUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flexx Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jeżeli dysponujesz fotkami sprzętu, myślę, że nie zaszkodziłoby wrzucić ich na forum. Jeżeli rzeczy te mają jakiekolwiek cechy charakterystyczne, może ktoś z użytkowników forum pewnego dnia je zauważy. Zastanów się też nad przekazaniem dokładnego opisu sprzętu i ewentualnych fotek komisariatowi rzecznemu Policji oraz Państwowej i Społecznej Straży Rybackiej. Oni często bywają nad wodą. Szansa jedna na tysiąc, ale nigdy nic nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Oni często bywają nad wodą. Czasami chyba Oni napewno tym sobie głowy nie zawrócą, nie ma co z siebie pajaca robić. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 explorator, bardzo współczuję! Może mogę jakoś pomóc w odbudowie, choć części Twojego ekwipunku tak byś w miarę szybko mógł powrócić nad wodę? Daj znać czego potrzebjesz pilnie, na teraz. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 SalmoSalar jeśli będzie nagroda pieniężna to wtedy zwrócą na to uwagę.Sprzęt jest charakterystyczny,może jakaś info w twoim okręgu,bo może kupić od tych ...normalny nieświadomy wędkarz.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Mało prawdopodobne abyś nalazł to gdzież w okolicy - pozostaje śledzić Allegro. Koledze ostatnio buchnęli laptopa w Zakopanem, znalazł się gdzieś na targowisku w Katowicach już nastepnego dnia- uwagę policji przykuł brak akcesoriów (zasilacza itp). Ponieważ laptop był z czytnikiem linii papilarnych, po włączeniu ukazał się komunikat: Właściciel xxx xxx, proszę o kontakt pod numere xxx xxx xxx . Rozmawiałem ze znajomymi policjantami i okazało się że złodzieje to najczęściej przyjezdni - i to często z daleka. Śledź Allegro i licz na to, że jakiś jołop wystawi twój sprzęt na licytację. Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 explorator73 Opublikowano 6 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dzięki Remku za propozycję ale póki co nie jestem w stanie myśleć o wyprawie nad wodę. Nawet nie wiem od czego miałbym zacząć odbudowę sprzętu.Co do nagrody pieniężnej to wspomniałem o niej w poście otwierającym wątek i będzie ona proporcjonalna do skali znaleziska jednak nie mniejsza niż 10% wartości sprzętu. Bardzo Was proszę miejcie oczy szeroko otwarte i jak coś znajdziecie to będę wdzięczny za info!!Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
explorator73
Witajcie,
Po powrocie z wakacji zastałem splądrowane mieszkanie. Nieproszeni goście zabrali między innymi:
- spining Talon MF2 8'6 zbrojony przez pracownię Aquarius z podpisem Piotr Konieczny
- spining Talon MF2 10' zbrojony przez pracownię xrods
- spining Lamiglas G1000 zbrojony j.w.
- 2 wędki castingowe Shimano Scimitar 8'6 - jedna do 1,5oz druga do 3oz
- wędka morska Shakespeare Ugly Stick Black Tiger 2,1 m dwuczęściowa
- kołowrotek Shimano Stradic 4000
- kołowrotek Ryobi Zester 4000
- kołowrotek Abu Ambassadeur C4 6601
- kołowrotek Daiwa Regal Z 2500
Oprócz tego zginęło mi 12 pudełek z przynętami - w sumie 600-700 przynęt spiningowych.
Dla osób które przyczynią się do odnalezienia sprzętu i/lub złodzieja przewidziałem adekwatne nagrody
40 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi