Skocz do zawartości
  • 0

Skradziono sprzęt!! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

explorator73

Pytanie

Witajcie,

Po powrocie z wakacji zastałem splądrowane mieszkanie. Nieproszeni goście zabrali między innymi:

- spining Talon MF2 8'6 zbrojony przez pracownię Aquarius z podpisem Piotr Konieczny

- spining Talon MF2 10' zbrojony przez pracownię xrods

- spining Lamiglas G1000 zbrojony j.w.

- 2 wędki castingowe Shimano Scimitar 8'6 - jedna do 1,5oz druga do 3oz

- wędka morska Shakespeare Ugly Stick Black Tiger 2,1 m dwuczęściowa

- kołowrotek Shimano Stradic 4000

- kołowrotek Ryobi Zester 4000

- kołowrotek Abu Ambassadeur C4 6601

- kołowrotek Daiwa Regal Z 2500

Oprócz tego zginęło mi 12 pudełek z przynętami - w sumie 600-700 przynęt spiningowych.

Dla osób które przyczynią się do odnalezienia sprzętu i/lub złodzieja przewidziałem adekwatne nagrody

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

O kurcze Piotrek nie wiem co powiedzieć :huh: :angry:

Najszczersze wyrazy współczucia dla Ciebie!

Warto na pewno posprawdzać aukcje na allegro/świstak i inne tego typu portale aukcyjne.Sprawdź komisy ze sprzętem wędkarskim!

Portale aukcyjne to gratka dla złodzieja da atrakcyjną cenę żeby tylko szybko zarobić. My tym kosztem tracimy :(

Powinni takiemu złodziejowi ucinać jedną rękę żeby wiedział co robi.

P.s Jak mogę ci w jakiś sposób pomoc to daj znać chętnie ci pomogę!

Pozdrawiam

Slider.

• 0

Dzięki za słowa otuchy. Wszędzie gdzie dałem radę zerknąłem ale póki co nie natrafiłem na ślad swojego sprzętu. Jest nas całkiem sporo i będę wdzięczny za cynk w sytuacji gdybyście coś przy okazji znaleźli - w necie, komisie czy nad wodą...Nie chodzi tu o wyłącznie o finansowy wymiar strat - ja poprostu jak pewnie większość z nas lubiłem swoje zabawki i byłem z nimi zżyty.

Pozdrawiam,

P.

• 0

Wyrazy wspolczucia wiem cos o tym...

Z tego co piszesz to moze lobuzy przyszly specjalnie po sprzet?

Ja mialem kiedys podobna bardzo sytuacje.

Otoz w swoim samochodzie mialem swego czasu zamontowany bardzo wysokiej klasy sprzet grajacy za niebagatelne pieniadze (bralem czynny udzial w zawodach i stad takie cos w aucie), pojechalem na ryby i po powrocie zostawilem sprzet i poszedlem spac (juz bylem mocno zmeczony i zawsze bylem pewien ze na wlasnej posesji gdzie pies biega nic sie nie stanie).

I jakiez moje zdziwienie bylo jak na drugi dzien auto totalnie w srodku zdemolowanek, wybita szyba, deska rozdzielcza i wszystkie plastiki polamane. I lupem padlo radio dosyc sporej wartosci (jednak do niczego sie nie przydalo nowemu nabywcy bo specjalny konwerter zostal w aucie), malo tego glosniki i sprzet grajacy w bagazniku za grube pieniadze nie ruszony. Dodatkowo kombajn, tyczka i wiele innych rzeczy wedkarskich wartych razem okolo 10 tys zl nie ruszone.

I pewnie bylo to wlamanie strikte po radio albo pies przeploszyl. Takze moja konkluzja taka ze lachudry przewaznie wiedza po co przychodza i raczej w takich wypadkach trzeba liczyc na wielku lut szczescia ze sie znajdzie gdzies swoje rzeczy.

Mi policja umozyla po miesiacu sprawe.

Takze lacze sie w bolu i jeszcze raz wyrazy wspolczucia.

• 0

O kurr........

nie znamy się, ale uwierz mi - będę czujny. Zapamiętam te nazwy i jeśli będę miał cień podejrzeń - a obserwuję allegro itp - dam znać.

strasznie się musisz czuć. Własne, spokojne, ciepłe miejsce, a tu paru debili z drugiej strony. Wkurzam się za bardzo. Nie piszę więcej.

Trzymaj się!

• 0

Współczuję Piotrze :( też tak kiedyś straciłem sprzęt - tyle że jak jeden z kolegów po włamaniu do samochodu.

Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że kolekcję z pewnoscią odbudujesz - jeszcze lepszą i jeszcze większą! (staram się znależć dobre strony)

Pozdrawiam

• 0

ten co to ukradł to wiedział po co przyszedł takze na allegro moze nie wystawic chyba ze jest tak głupi :lol: że to zrobi

najlepiej skontaktowac sie z serwisem allegro o monitorowanie działu WĘDKARSTWO .

ale tez dziwne skoro splądrowali mieszkanie to chyba też cos zabrali oprócz sprzetu

• 0

Nie przyszli wbrew pozorom po sprzęt wędkarski...straty w innych działach naszego gospodarstwa domowego są proporcjonalne.

Napiszcie proszę namiary na warszawskie i okoliczne targowiska ze sprzętem wędkarskim oraz na komisy wędkarskie.Apropos szukania dobrych stron to najważniejszych spraw nie straciłem...Nie straciłem zapału do wędkowania, nie straciłem znajomych z którymi zdarza mi się chodzić na ryby...Szukam tych gratów raczej w imię zasad, bo pewnie jak pisał Friko z czasem i tak odbuduję swój arsenał.

Pozdrawiam i proszę Was o czujność - towar może wypłynąć za jakiś czas a może zostać napotkany przez Was nad wodą...

P.

• 0

co miesiąc kupuje i czytam takie cZasopisma jak WW i WŚ a tam są takie rubryki jak sprzedam/kupię/zamienię/praca....

może warto i tam zaglądać - będę lukał

czy są jakieś komisy to nie słyszałem i czytałem ale wiem że SKRZE są jakieś stoiska ze sprzętem

WSPÓŁCZUJĘ

• 0

Jeżeli dysponujesz fotkami sprzętu, myślę, że nie zaszkodziłoby wrzucić ich na forum. Jeżeli rzeczy te mają jakiekolwiek cechy charakterystyczne, może ktoś z użytkowników forum pewnego dnia je zauważy. Zastanów się też nad przekazaniem dokładnego opisu sprzętu i ewentualnych fotek komisariatowi rzecznemu Policji oraz Państwowej i Społecznej Straży Rybackiej. Oni często bywają nad wodą. Szansa jedna na tysiąc, ale nigdy nic nie wiadomo...

• 0

Mało prawdopodobne abyś nalazł to gdzież w okolicy - pozostaje śledzić Allegro. Koledze ostatnio buchnęli laptopa w Zakopanem, znalazł się gdzieś na targowisku w Katowicach już nastepnego dnia- uwagę policji przykuł brak akcesoriów (zasilacza itp). Ponieważ laptop był z czytnikiem linii papilarnych, po włączeniu ukazał się komunikat: Właściciel xxx xxx, proszę o kontakt pod numere xxx xxx xxx :lol: . Rozmawiałem ze znajomymi policjantami i okazało się że złodzieje to najczęściej przyjezdni - i to często z daleka. Śledź Allegro i licz na to, że jakiś jołop wystawi twój sprzęt na licytację.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Paweł

• 0

Dzięki Remku za propozycję ale póki co nie jestem w stanie myśleć o wyprawie nad wodę. Nawet nie wiem od czego miałbym zacząć odbudowę sprzętu.

Co do nagrody pieniężnej to wspomniałem o niej w poście otwierającym wątek i będzie ona proporcjonalna do skali znaleziska jednak nie mniejsza niż 10% wartości sprzętu.

Bardzo Was proszę miejcie oczy szeroko otwarte i jak coś znajdziecie to będę wdzięczny za info!!

Pozdrawiam,

P.