Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe nieżle :) . Faktycznie to słowo ,,bedziemy" lekko kłuje w oczy ;) .  Filip to ta ,,świerza krew" (jak ja zresztą)  i może chciał wprowadzić coś nowego. 
Tylko czy można  tu pokazywać kołowrotki za np. 300zł (!). ? . Bo nie każdy ma tyle kasy  żeby kupować stelle , albo jakieś inne tej klasy młynki. No i własnie jak bedą odbierane zdjęcia tańszych zabawek. Moim zdaniem temat mógłby zostać , ale to tylko moje zdanie ;) .

Edytowane przez wobler130

Witam :) Dzisiaj coś więcej o młynku , który kupiłem :) Przepraszam  złej jakości fotki .. Aparat nie mógł łapać ostrości , a ja się wyspałem i mogę pisać :)

Do zakupy Daiwy Infinity Q Zaion  przymierzałem się rok .. Zawsze jakieś wydatki ... Okazja do kupna nowego kija i tak to się przedłużało . Szukałem kołowrotka pod średni  opad sandaczowy oczywiście na  swoje koguty . Patrzyłem na Certatki , Twin Powery i inne nowe technologie . Wybór jednak padł na czarną piękność . Dużą uwagę zwracam też na wygląd kołowrotka , który w tym przypadku mi się bardzo podobał . Czarny młynek z złotym rancikiem na szpuli . :wub:  Nie łatwo było wydać taką sumę za kołowrotek , ale kierowałem się opinią kolegów o tej serii . Najbardziej

przekonała mnie jego nieskazitelnie gładka praca . Miałem kilka starych modeli Daiwy (Certatka HD, GS8) i byłem zaskoczony , ponieważ przyzwyczaiłem się do mechanicznej pracy Daiw  . Zestaw z Fenwickiem był bardzo dobrze wyważony.. Co więcej chcieć ?? Czytałem również , że te modele ząbkują . Postanowiłem to sprawdzić u siebie ;)  Oczywiście po zakupie cały wieczór się nim bawiłem :mellow:  No cóż .. Takie zboczenie.  :huh: Kołowrotek leżał w pokrowcu do czasu kiedy wracałem od rodziny i wpadłem na parę godzinek nad rzekę na trocie :) Wiem , że to tylko jedna wyprawa i nie dałem mu jeszcze popalić , ale sprawił się świetnie . Wielki plus za pracę ... Jest po prostu zdumiewająca !!! Podczas prowadzenia ciężkiego wahadła w dużym nurcie  , nie czułem wrażenia , że kołowrotek jest katowany . Niestety nie miałem przyjemności przetestować go pod rybą .. Ale zahaczyłem dużą krę :D Po paru godzinach łowienia musiałem wracać do domu . No nic kołowrotek dostanie " w kość " w czerwcu na sandukanach :) Więcej informacji o  Zaionie po rozpoczęciu sezonu sandaczowego :)

Pozdrawiam wszystkich kolegów z forum :)

post-55929-0-88203900-1420910634_thumb.jpg

post-55929-0-86190500-1420910643_thumb.jpg

post-55929-0-47323800-1420910652_thumb.jpg

post-55929-0-53604300-1420910658_thumb.jpg

post-55929-0-91402100-1420910663_thumb.jpg

• Like 2

Hehe nieżle :) . Faktycznie to słowo ,,bedziemy" lekko kłuje w oczy ;) .  Filip to ta ,,świerza krew" (jak ja zresztą)  i może chciał wprowadzić coś nowego. 

Tylko czy można  tu pokazywać kołowrotki za np. 300zł (!). ? . Bo nie każdy ma tyle kasy  żeby kupować stelle , albo jakieś inne tej klasy młynki. No i własnie jak bedą odbierane zdjęcia tańszych zabawek. Moim zdaniem temat mógłby zostać , ale to tylko moje zdanie ;) .

Nie ma znaczenia ile kosztował sprzęt :) 

To i ja się pochwalę ... byle co ale jest..więcej kasy nie miałem..niestety

attachicon.gifaluminiowa-motorowa-lodz-wedkarska-tracker-175-3280193405.jpg

Smutna prawda ale wiele osob w Polsce nie stac na to zeby zalac paliwa na dzien plywania tym cackiem, a ty nam tu narzekasz :P

gratuluje i pzdr :)

Smutna prawda ale wiele osob w Polsce nie stac na to zeby zalac paliwa na dzien plywania tym cackiem, a ty nam tu narzekasz :P

gratuluje i pzdr :)

A dopiero co pisał i szukał pracy ...... echhhhh Czoperek  :P

Gratuluje Michał zakupu  ;)

taka sobie...średnio zadowolony jestem...

chciałem taka ale nie było w moim ulubionym kolorze...niestety :P

attachicon.gif137160_piekny-jacht.jpg

Mi się udało dostać właśnie ten model w moim ulubionym kolorze - seledyn z brokatem :)

Pod koniec roku testowałem go na Narwi i muszę przyznać że zwrotna bestia.

A kolor? No cóż, sandały na pokład same wskakują i wgryzają się w pierwsze deski pokładu,

a ja podbieram ręcamy :) tudzież podbierakiem z gumowaną siatką.

A dopiero co pisał i szukał pracy ...... echhhhh Czoperek  :P

Gratuluje Michał zakupu  ;)

Karol to czysty zgryw :lol:  narazie nic nie zastąpi craba 330 :P dla mnie osobiście to troche przykry wątek... po co?w jakim celu?czemu to ma służyć? marzy mi się nowy młynek- zbieram, odkładam, kupuję, jestem szczęśliwy-koniec tematu...ale po cholere caly swiat ma o tym wiedzieć. Ktoś się zdziwi ale nie mam konta na FB (zonka moja równiez B) z czego jestem dumny ;) )...jak podejrzałem kolezankę z pracy, który wrzuca zdjecia z każdej możliwej okazji i opisuje co gdzie jak kiedy, to mnie bierze na ... :wacko: więc albo ktoś ma jakies kompleksy i chce się "wzbić" by w oczach kolegów być super wędkarzem,to chyba błędne myślenie, więc proponuję niech pojedzie nad wodę, wymyśli nowatorski sposób połowu klenia czy jazia i wtedy w moich oczach będzie "super wędkarz" a jest tu kilka takich "Wybitnych osób" i dla nich mam mega szzacunek i uznanie...a czym łowisz i co kupujesz to Twoja prywatna sprawa :)

...a tracker był dla polewki wrzucony :lol:

pozdroo

• Like 15

napisałem, że mam mieszane uczucia, a to dlatego, że też tego nie czuję, ale musze przyznać, że dzięki takim wątkom, udało mi się np. zobaczyć real zdjęcia kolorów wielu woblerów i gum lub po prostu uświadomić sobie istnienie przynęt czy wędek, o których wcześniej nie wiedziałem i co czasem naprowadziło mnie na jakiś trop

• Like 3