sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Co do sustain odrazu proponuje zmienić drag na carbontex fabryczny hamulec nadaje sie do du....y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Co do sustain odrazu proponuje zmienić drag na carbontex fabryczny hamulec nadaje sie do du....y No nie wiem...Chyba trochę pochopnie zdyskredytowałeś hamulec w kołowrotku shimano (jak by nie było, kosztującym 1200-1300zł). Ot tak- nadaje się do dupy? Jesteś pewien? Do dupy w sensie, że ma mniejszą moc niż Stella SW? Weź pod uwagę, że kolega pewnie nie będzie polował na goliathy i tarpony a prędzej na szczupaki i sandacze. Więc może hamulec jest wystarczająco dobry? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) po prostu wersje JDM większości Shimano/Daiwa ma (miało) okładziny z Carbontex'u, a wersje USDM z .... czegoś tańszego Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dokładnie jak powiedział bazyloss okładziny zamiast z carbontex sa zrobione jak z białego filcu i po pewnym czasie drag robi sie sticky i szarpie a nie wysuwa plynie jak na poczontku z pudełka a 4000 kołowrotek to ja używam na snooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) do tego w tym Sustain to okładziny są naprawdę mikre, więc aż się prosi o carbontex Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez bazyloss 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 http://www.ebay.com/itm/Carbon-Smooth-Drag-washer-set-Shimano-Sustain-2500FG-3000FG-4000FG-5000FG-/400926855634?hash=item5d591a51d2:g:f9YAAOxyJs5RcJZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dzieki bazyloss mikre to malo powiedziane sa tragiczne tak samo jak w nowym stradic fk po jakims czasie zaczynają sie topic i jeszcze trzeba czyscic szpule fajne kołowrotki używam ich dla dzieci i znajomych ale drag nadaje sie do zmiany czasami po pierwszej rybie jeżeli był suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) ponoć ten sam badziew dostajemy w Stelli FE :) swoją drogą, to mogliby skończyć z tym pozycjonowaniem USDM za pomocą miernych okładzin, zwłaszcza, że obecnie przy ich obrocie to pewnie koszt całego dolara Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Nie freshwater Stella 2014 ma normalny drag z carbonu ma tylko teflonowa podkladke na dole ktora zmieniłem na orginalny carbontex nie wiem czy słusznie przynajmniej nie jest krucha ale w morskich warunkach co do zewnętrznego wykonania to sustain jest wytrzymalszy od stelli 2014 ktora bardzo szybko od soli zaczyna tracic lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 na oczy nie widziałem, sorrki, sugerowałem się tym : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 To jest przedostatni model bodajrze 09 mowie o modelu z 2014 roku nie mam juz bo bym wstawił zdjęcia sprzedałem ponieważ zaczęła tracić lakier od slonej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 no a ja pisałem o "FE" 2014/FI ponoć taka sama JDM/USDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 I tej samej mówimy ale zdjęcie ktore wstawiles jest od szpoli 09 albo 10 nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 To sie dzieje z tym bialym badziewiem to jest akurat stradic fk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 FE to właśnie 10' - chyba, że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Topiące się okładziny w średnio- i wysokopółkowych shimano... Nie mam pytań. Myślicie, że serio białe okładziny w Sustainie i Stelli FE są z tego samego materiału co te stopione, w Stradicu? Przyznaję rację, chyba warto dokupić do Sustaina ten zalinkowany zestaw z ebay'a, to tylko 12$. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez kubazmech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 tego nie wiem, ale na pewno w kołowrotku 1000zł+ oszczędzanie na okładzinach to jakiś smutny żart (w stosunku do węglowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Nie zart a ekonomia 1$ x million sprzedanych sztuk to milion u skośnych w kieszeni carbontex używają we wszystkich kołowrotkach z platinum service bo w tym przypadku sami płacą za naprawe i musza odesłać po 48h a na przykładzie stradica i sustain to każdy kupi za 10-15$ carbontex we własnym zakresie i kołowrotek hula juz po 2-3 dniach jak im wyślę zapłaci za przesyłkę i poczeka dwa miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 sens to by miało jakby wkładać te białe krążki i oddzielnie sprzedawać "Super Smooth Drag Kit" za 20$ a tak to taki sam sens jak w japońskich samochodach, kontrola szyb z panelu kierowcy, ale tylko swoja z opcją auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Fajnie pogadać o krążkach i japoñskich samochodach ,w wątku "pochwal się nowym sprzętem???????????? Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nowy knob ten pierwszy byl znacznie za duży jak na mój gust 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Nowa "zabawka" tereaz jeszcze tylko kijek trzeba dokupić Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez seiken 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Imieninowy prezent dziś dostarczył kurier Garmin 7sv poznajemy się :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Też bym chciał taki prezent imieninowy???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Nowa szpola 25000 od Maxel technicznie identyczną jak jigging master tylko 50$ tansza i weszło 20 metrów 100 lbs Jerry Brown hollow więcej czyli równe 500 m 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi