Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Co do sustain odrazu proponuje zmienić drag na carbontex fabryczny hamulec nadaje sie do du....y 

No nie wiem...Chyba trochę pochopnie zdyskredytowałeś hamulec w kołowrotku shimano (jak by nie było, kosztującym 1200-1300zł). Ot tak- nadaje się do dupy? Jesteś pewien? Do dupy w sensie, że ma mniejszą moc niż Stella SW? Weź pod uwagę, że kolega pewnie nie będzie polował na goliathy i tarpony a prędzej na szczupaki i sandacze. Więc może hamulec jest wystarczająco dobry?

• Like 1

Dokładnie jak powiedział bazyloss okładziny zamiast z carbontex sa zrobione jak z białego filcu i po pewnym czasie drag robi sie sticky i szarpie a nie wysuwa plynie jak na poczontku z pudełka a 4000 kołowrotek to ja używam na snooki 

Dzieki bazyloss mikre to malo powiedziane sa tragiczne tak samo jak w nowym stradic fk po jakims czasie zaczynają sie topic i jeszcze trzeba czyscic szpule fajne kołowrotki używam ich dla dzieci i znajomych ale drag nadaje sie do zmiany czasami po pierwszej rybie jeżeli był suchy 

Nie freshwater Stella 2014 ma normalny drag z carbonu ma tylko teflonowa podkladke na dole ktora zmieniłem na orginalny carbontex nie wiem czy słusznie przynajmniej nie jest krucha ale w morskich warunkach co do zewnętrznego wykonania to sustain jest wytrzymalszy od stelli 2014 ktora bardzo szybko od soli zaczyna tracic lakier 

Topiące się okładziny w średnio- i wysokopółkowych shimano... Nie mam pytań. Myślicie, że serio białe okładziny w Sustainie i Stelli FE są z tego samego materiału co te stopione, w Stradicu? Przyznaję rację, chyba warto dokupić do Sustaina ten zalinkowany zestaw z ebay'a, to tylko 12$.

Edytowane przez kubazmech

Nie zart a ekonomia 1$ x million sprzedanych sztuk to milion u skośnych w kieszeni carbontex używają we wszystkich kołowrotkach z platinum service bo w tym przypadku sami płacą za naprawe i musza odesłać po 48h  a na przykładzie stradica i sustain to każdy kupi za 10-15$ carbontex we własnym zakresie i kołowrotek hula juz po 2-3 dniach jak im wyślę zapłaci za przesyłkę i poczeka dwa miesiące