Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Musze trochę nad nim popracować, wyczyścić, sprawdzić jak wyglądał będzie po odświeżeniu.

Ale na żywo wygląda lepiej jak na foto, te zdjęcia jakoś zrobiły duży kontrast i wyszło że on taki poobijany i podrapany.

Najważniejsze ze mechanicznie idealny, no i hamulec prawie nie używany.

Tak ze jak na sój wiek ... jestem z niego bardzo zadowolony.

Pozazdroscil   :) Bardzo ladne wobki.

Dzieki uwierz mi ja tez sie cieszę dobrze mieć za kolege ktory robi jedne z najlepszych woblerow morskich na Swiecie a napewno najtrwalszych.Dobrze ze moja Żona nie ma pojęcia Ile tysięcy $ mam w dwóch dość sporych ale nie największych pudlach 

• Like 1

Moutoukenmaru te z japońską flaga 300$ plus jeden i nigdy niedostępne 80% z tych stick baits to carpenter 200-250$ sztuka shape shell i hammered 150$ + sztuka (poppers)

To ja mam pytanie, całkowicie poważnie.

Co takiego jest w tych przynętach, że tyle kosztują?

zapewne w tych przynętach jak i w wielu innych wyrobach najbardziej kosztowna jest "ideologia marki", takie mamy czasy. Ale to też trochę nasza wina, bo pomijając wszelkie ideologie, towar jest tyle wart ile kupujący chce za niego zapłacić. 

• Like 1

Uważam, że w sumie to bez znaczenia, bo przecież (jak się domyślam), nikt tych woblerów pod przymusem nie kupuje. Natomiast pewnym snobizmem wszyscy się charakteryzujemy, wystarczy poczytać wątki o "Stelli" czy innych takich. Albo, dla przykładu prześledzić ceny "topowych" wędzisk i kołowrotków muchowych, w niczym im nie umniejszając i doceniając jakość, tradycję marki itd. itp. trzeba się jednak zastanowić czy ostateczna cena faktycznie odzwierciedla tylko koszty i przyzwoitą marżę. Czy może nie jest tak, że płacimy bo to Hatch, Nautilus, Greys, Lamson czy inny Abel, a producenci tych "cacuszek" o tym wiedzą i ustalają odpowiednią cenę, dodam odpowiednio wysoką cenę  ;) My płacimy, zbytnio się nie zastanawiając i wszyscy są zadowoleni i tym optymistycznym akcentem zakończę te moje wypociny.

I jeszcze tylko malutka uwaga, z tym snobizmem musi być coś na rzeczy bo inaczej taki watek by nie powstał  :P

I nie ma w tym nic złego, żeby nie było ...

Edytowane przez janusz.walaszewski
  • Like 2

Te z Japońską flaga na grzbiecie sa robione z drewna rosnacego tylko w jednym miejscu na swiecie małym regionie w japoni poza tym jak wyżej wymieniono sa ludzie którzy za to płacą 

Najzabawniejsze jest to ze na carpenter stick baits jest napisane ze żywotność wynosi dwie ryby z zembami 

Następna przyczyna wpływająca na cenę jest stosunkowo prosta ktos za to płaci 

Woblery ktore ja używam Strategic Angler mozna jeździć po nich czolgiem i dalej robia troche porysowane a dla pszykladu szczupak większy kosztował be w detalu 80$ 

To mam następne pytanie ,,JAK DLUGO TRWA ZROBIENIE TAKIEGO SZCZUPAKA "

Witam ostatnie nabytki Shimano Stella C3000sdh oraz plecak Simmsa to prezent urodzinowy od żonki:-) I Perelka z 1998 roku:-)Stan Nówka Sztuka:-)!!! Nie bylo łatwo ja wybidować:-) Ale udało się i zasiliła kolekcję:-)No I szpulka Monster Limited:-) Pozdrawiam Wszystkich!!!

post-48544-0-54380500-1467476444_thumb.jpeg

post-48544-0-57190100-1467476463_thumb.jpeg

post-48544-0-58479000-1467476482_thumb.jpeg

post-48544-0-96400100-1467476511_thumb.jpeg

post-48544-0-83686700-1467476531_thumb.jpeg

post-48544-0-34341600-1467476549_thumb.jpeg

post-48544-0-64596900-1467476561_thumb.jpeg

post-48544-0-98806500-1467476598_thumb.jpeg

Edytowane przez suli102
  • Like 12