Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Po dwu miesięcznej przygodzie z castem do Steeza dołącza kolejny łódkowy zestaw   :) tym razem Xtreme 5C68MHF  + Calcutta Conquest 201 ogarnie cięższą szczupakową artylerie.

Muszę przyznać że się nie spodziewałem takiego obrotu sprawy i padło na to że jedyny stałoszpulowiec który zostanie na stanie to przy okoniowym zestawie  do 3.5g   :D

post-55684-0-23937100-1467575695_thumb.jpg

post-55684-0-27061900-1467575700_thumb.jpg

• Like 5

Przygotowania do sezonu trollingowego w pełni. Trochę zabawek doszło  :D

Na pierwszym zdjęciu Rapala rządzi a na drugim zbieraninka.

Za mało Magnumów masz. Dokup jeszcze kilka bo może nie wystarczyć jak zaczną wreszcie brać.

Edytowane przez Pumba
  • Like 1

Podstawa na łódce to dwie wędki:

1. Moja pierwsza jerkówka PacBay na wiśniowym blanku TRC785 IM 6 12-25 Lb do 1 1/4 oz . Komfort 30-60 ale 80 też bez obaw zarzuci. Jedna część 1,98 cm. Nieosiągalny już. Ma dożywocie u mnie.

2. MHX L905-2 7 stóp 6 cali 12-25 Lb   3/4-2 oz w dwuskładzie. Uchwyt do pazura 36 cm.

Ideał do Buster Jerka i Bandita. Obsługuje wszystko do 120 gramów. Długi uchwyt jest dla mnie niezbędny w takich wędkach.

Rezerwa:

1. ATC MU 638 do 150 gramów

2. Batson IC847-3 RX-7 12-25 Lb 30-80 gramów

3. Do popperów Dragon Exppress 20-60 g 1,83 m. Krótki uchwyt i długość idealna do energicznego podszarpywania popperów do 50 gramów.

Co najważniejsze- nic nie zamierzam zmieniać w powyższym zestawie. :D

• Like 1