Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z 5 lat o tym myślałem ,podglądałem,robiłem przymiarki i....stało się :)

Nowy sezon będzie obfitował w naukę posługiwania się tym narzędziem :blink:

Docelowo będę drążył temat w kierunku typowo nizinnej muchy.

Interesują mnie wszystkie gatunki ,które dotychczas łowiłem na owadopodobne woblery metodą spinningową.

Łososiowate mogą spać spokojnie :)

6606f64de5a8c18amed.jpg

918c27c540faa142med.jpg

Nie znam się zupełnie na muszkarskim sprzęcie i zasadach kompletowania /dobierania zestawu(wędka + kołowrotek+sznur +akcesoria). Nabyłem więc używany komplet od kol.Tomka @NOMAK BBI ,na który on sam łowił.

Do nauki rzucania i pierwszych łowów powinien być dobry.

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 9

Trafiła się okazja, nówka sztuka- wczoraj dostarczono, dzisiaj wziąłem go na testy. Jestem zachwycony, to jest to czego szukałem pod okonie. Gumy na główkach 5-12g obsługuje idealnie. Ugięcie jest piękne, płynne. Moc "nominalna"- medium ale dobrze się uruchamia już pod 25cm rybką. Wysoka czułość przy użyciu plecionki, do tego nie było żadnego spadu na 5 czy 6 wyciągniętych.  Trochę się bałem tego megakrótkiego dolnika, ale okazał się bardzo wygodny przy tak krótkim kijku- wszystkie manewry robię z nadgarstka i nic nie przeszkadza, wygodnie rzuca się jedną ręką. Jest duża satysfakcja z zakupu, świetne okoniowe narzędzie.post-60627-0-17239300-1477424073_thumb.jpgpost-60627-0-54869600-1477424079_thumb.jpg

• Like 4

No to pochwalę się nowym sprzętem , który ma ponad pół wieku  :D . Lornetka Carl Zeiss Jena Binoctar 7x50 ( made in DDR ) była u nas odkąd pamiętam . Tatuś przyniósł był ją z przyzakładowej komórki Ligi Ochrony Kraju , kiedy pacholęciem małym byłem i stanowiła wówczas nie lada atrakcję - to było dopiero coś  ;) . Z biegiem lat zapomniana walała się to tu , to tam . Szkła mocno przydymiły się jakimś nalotem od wewnątrz , stan obudowy opłakany . Aż tu przypadkiem natrafiłem na kumpla , który zna kogoś kto robi takie coś , że stare jest jak nowe  :D . I jest jak nowe . I nie szkodzi , że w testach ta przedpotopowa konstrukcja wypada dosyć blado . Pomijając wartość sentymentalną obraz , jak dla mnie , jest idealny . Brzytwa ! Przyda się na Turawie  ;) ...

1477593297dsc04026.jpg
1477593347dsc04027.jpg

• Like 12

No to pochwalę się nowym sprzętem , który ma ponad pół wieku :D . Lornetka Carl Zeiss Jena Binoctar 7x50 ( made in DDR ) była u nas odkąd pamiętam . Tatuś przyniósł był ją z przyzakładowej komórki Ligi Ochrony Kraju , kiedy pacholęciem małym byłem i stanowiła wówczas nie lada atrakcję - to było dopiero coś ;) . Z biegiem lat zapomniana walała się to tu , to tam . Szkła mocno przydymiły się jakimś nalotem od wewnątrz , stan obudowy opłakany . Aż tu przypadkiem natrafiłem na kumpla , który zna kogoś kto robi takie coś , że stare jest jak nowe :D . I jest jak nowe . I nie szkodzi , że w testach ta przedpotopowa konstrukcja wypada dosyć blado . Pomijając wartość sentymentalną obraz , jak dla mnie , jest idealny . Brzytwa ! Przyda się na Turawie ;) ...

Nie cytujemy zdjęć!

A do czego się przyda na Turawie ,będziesz szukał sandaczy :-)

• Like 1

Synit Razar Pe 6 Strategic Angler limitowana edycja 10 sztuk moj ma numer 8 titanium SIC. Synit to jedne z top of top line wedek rzadko spotykane napewno ze wzgledu na cene a moja jest jedna z 10 z pe 6 i jedna z 40 pe razar line zrobionych wyprzedila w unikatowosci mojego zziplex quadra bass (kevlar-prototyp ktorych jest tylko 99 na swiecie)

A co ciekawe jest to jedna z ostatnich 10 razar sprzedanych w US teraz kazde nastepne beda przychodzic z Nowej Zelandi z headquarter Synit

post-59476-0-04865900-1477600625_thumb.jpg

post-59476-0-44446400-1477600657_thumb.jpg

post-59476-0-13737000-1477600684_thumb.jpg

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 5

Synit Razar Pe 6 Strategic Angler limitowana edycja 10 sztuk moj ma numer 8 titanium SIC. Synit to jedne z top of top line wedek rzadko spotykane napewno ze wzgledu na cene a moja jest jedna z 10 z pe 6 i jedna z 40 pe razar line zrobionych wyprzedila w unikatowosci mojego zziplex quadra bass (kevlar-prototyp ktorych jest tylko 99 na swiecie)

Jak czytałem Twój opis to ,aż zwolniłem do 120 tak mnie zamurowało.

Teraz 80 bo piszę.

To jak się tak rozpisałeś o tej wysokiej cenie to spytam nie skromnie :-) ile to cudo kosztowało chyba to nie tajemnica .

Wątek ma tytuł pochwal się więc wal.:-)

• Like 3

Obstawiam 6-7tys zł :-)

I kolega dobrze obstawia trochę maleńka nawiązką ale z zaznaczeniem że to jest cena rynkowa a jak bym kiedyś zglupial i chciał sprzedać hmmm widziałem już cuda w Ameryce że ludziska płacili jak za zbóże tylko dlatego że coś jest unikatowe

• Like 2

Jeśli wziąć pod uwagę, że sesja kija zrobiona jest ot tak na parkingu samochodowym, w tle palmy (Kalifornijskie? ) na tle maski samochodu w kolorze czerwieni "ferraryjskiej" ;) ... to ten patyk, jasna cholera,może faktycznie tyle kosztować!? :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Jeśli wziąć pod uwagę, że sesja kija zrobiona jest ot tak na parkingu samochodowym, w tle palmy (Kalifornijskie?r ) na tle maski samochodu w kolorze czerwieni "ferraryjskiej" ;) ... to ten patyk, jasna cholera,może faktycznie tyle kosztować!? :D[/

Robert wędkę widzę palmy też ,ale czerwień to Ford Transit latam takim co dzień do pracy.:-)

• Like 4