Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim, spotkałem się z opiniami, że system DC w tym multiku, wariuje w niskich temperaturach co mnie lekko niepokoiło. Na całe szczęście , póki co niczego takiego nie dostrzegłem. Pracował równo, powtarzalnie w różnych nastawach (no poza jednym odstrzałem ;) ale to dobrze, bo uczy pokory :D ). A warunki  nie były już takie komfortowe, lód na przelotkach, plecionce i wodziku. Szybko wyczułem, że obsługa przynęt 15-25gr i ciężej nie będzie stanowiło problemu. Dlatego skupiłem się więc na pracy na lekko. Główka 7gr i kopytko 3 cale. Docisk szpulki na konieczne minimum, ustawienie DC na SP (plecionka) doszedłem z ustawieniem siły hamowania na 1 (przy ośmiu pozycjach) Leciało fajnie ale czułem ,że to nie wszystko. Więc ustawiłem DC na N (żyłka). I tutaj dopiero śmigało :D Na jedynce już kciuk był w ciągłej robocie ale to było to. (o kiju nie wspominam bo uważam niezmiennie to samo ... zajebisty) To zgrana para

Michale @meme dzięki, że naprowadziłeś mnie na dołączenie do tego kijka, tego multika :)

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Aaaaaaa ! Skąd wiedziales ? To nie bylo latwe, a rocznik :P

osoba od której je nabyłem jest prawie dwa razy starsza i nie mam powodu zeby jej nie wierzyć bo historie usłyszałem do tego zacną ale oczywiście może być sciema :)

Edytowane przez tubis

Swiezy Zabijaka w rozmiarze 2500 dołączył do Klubu.

Produkcja wrzesien 2016, takze doslownie swiezy :)

No dobra, korbka z zeszłego roku .

Yumeya 57 dedykowana do Stelli 14.

Jakos trzeba walczyc z jesienna handra .

post-45573-0-55902700-1479238030_thumb.jpg

Edytowane przez Guzu
  • Like 11

Ładnie wygląda na foto, prawie czarna(to złudzenie, czy rzeczywiście jest czarna :D ?, mogli by zrobić jakiś LimitedEdition w czarniutkim kolorku

To zwykla 14 (FI) w zwyklej kolorystyce.

Tyle, ze korbka jest dopasowana kolorystycznie do body (czyli ten sam odcien szarosci).

Zdjecie wyszlo jak wyszlo - pod lampka robione

Ładnie podpasi zaślepka otworu korby(prawa strona) od 13 SWPG5000 ,do tego Yumeyke F3/F4 i bedzie jak trzeba.Czy pokretło hamulca czasem od Vanka 16 lub "nizszego" modelu nie pasi?żeby odzłocić to co złote?sprawdzałes kompatybilność pokręcajki?

Ile pytań naraz, Przemku :)

Zaslepka podpasi.

Szpula od 10tki nie gra dobrze.

Sprawdzilem WSZYSTKIE wersje.

Standard.

Monster limited

Pe0820 / F4.

Teraz czekam na szpulke yumeya c3000pe1215

Kolorystyka, ktora spodziewam sie ze wygra po całości z 10tka wyposażona w czarna korbke i czarna zaslepke.

Ale to jak dostanę to pokaze :)

Do 14tki próbowałem te pierwsze szare yumeya 14tki

Średnio mi to podeszlo. To oczywiście rzecz gustu ;)

Na razie zostane z oryginalna szpulka.

Pokrętło od vanq 16 do stelli 14 probowalem, ale w warunkach domowych, wiec nie wiem jak z poważnymi nastawami hamulca i praca pod obciążeniem.

Tak na pierwszy rzut oka to pasuje :)

To watek o nowych zakupach, a nie o maniakalnych modyfikacjach stelli ;)

• Like 1