Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Aku już na nowy sezon. Miałem dość ciuchów popalonych przez "kwasiaki" więz kupiłem AGM Vatra 105Ah.

Załatwił mi go kolega pracujący w branży motoryzacyjnej więc nie pytajcie ile zapłaciłem ... po co macie się denerwować?! :D

ale system przenoszenia, to taki chyba raczej mało ergonomiczny w takim rozstawie blisko środka ciężkości

• Like 1

Dobry strzał!!!!

Raz usunięty.... Ale widzę że nie pomogło.... :D i szybka zmiana imienia i miejsca zamieszkania.... A wszystko aby pokazać jakiegoś smuzaka.... Który to w sumie ani nie jest ładny ani nie wyjątkowy.... Ech... Zwykła przynęta a jarasz się nią jak byś złoty pociąg znalazł....

Zimą zima zima... Pada pada śnieg B)

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 3

Bob , ty poważnie z tymi ciuchami???? Pływam tyle lat i nic. Znajomi też.

Tańczysz z akumulatorami na łódce czy jak  ;) .

To akumulator montowany fabrycznie w VW/Audi.

Poważnie, trochę ciuchów, głównie spodni poniszczyłem . Ale raczej nie z powodu tańczenia na łódce lub pływania na dwu metrowych falach. Pewnie powodem przecieków były urazy i przechyły podczas targania baza-łódka. Ostatni kwasiak zsunął mi się z wózka karpiowego i od tego czasu jest stale mokry ...więc dupa :( A , że od VW/Audi to nie ma się co dziwić bo pisałem-kolega z branży motoryzacyjnej ;)

Kamil dalej napisał, że rozstawienie rączek do noszenia jest nieergonomiczne, zgadza się ale jest na to sposób: rączki łącze szeroka taśmą i za nią nosi się bardzo wygodnie (co prawda w jednym ręku)

Edytowane przez BOB1

https://www.optimabatteries.com/en-us/bluetop-dual-purpose-deep-cycle-and-starting

Najlepsze baterie jakie używałem i jedyne jakie przetrwały w samochodzie i łodzi -40 C parę lat temu utrzymujące się przez parę tygodni pracują do dziś najstarsza ma z 8 lat. Można ją trafić na przecenach za 140$

• Like 3

Plecionka nawinięta, młynek przetestowany, podpięty pod MHX S871-2, razem tworzy lux zestaw pod okonie, pstrągi ;). No i to uczucie kiedy 2500 jest lżejszy od wielkości 1500 i to dość znacząco B)

Co do plecionki to jak na pierwsze testy, jestem zadowolony, cicha na przelotkach, ładnie latają nawet małe przynęty, zobaczymy jak to będzie dalej, sezon pstrągowy ją zweryfikuje ;)

b1e217a51c66.jpg 3a93acc4e7fd.jpg

• Like 5

Plecionka nawinięta, młynek przetestowany, podpięty pod MHX S871-2, razem tworzy lux zestaw pod okonie, pstrągi ;). No i to uczucie kiedy 2500 jest lżejszy od wielkości 1500 i to dość znacząco B)

Co do plecionki to jak na pierwsze testy, jestem zadowolony, cicha na przelotkach, ładnie latają nawet małe przynęty, zobaczymy jak to będzie dalej, sezon pstrągowy ją zweryfikuje ;)

Nie cytujemy zdjęć!

Mati od kogo kupujesz te cacka, podaj jakiś kontakt na pw.

Edytowane przez mario

Mati od kogo kupujesz te cacka, podaj jakiś kontakt na pw.

Wystarczy śledzić giełdę  :lol:, chyba że jak chcesz to mogę Ci podać linki do japońskich aukcji, tylko że tam zamawiać to trochę ryzyk - fizyk, bo przetłumaczenie krzaczków na polski nic za bardzo nie daje :D 

Co to za pleciona ?

Sunline Super PE 8 - 0.6

Edytowane przez MATIG

Plecionka wygląda super, ciekawe jak się sprawdzi. Masz jakieś porównanie w grubości do innych 6 funtowych? Bo internety podają, że ona jest strasznie gruba - 0,128 mm -> http://sunline-fishing.com/product/super-pe-8-braid/ a nie wygląda na przegrubioną...

Ciężko mi powiedzieć. W porównaniu do ygk g-soul pe 0.4, jest ciut grubsza, nie dużo ale jednak. Mam gdzieś jeszcze skrawki power eye pee wee 0.6, musiałbym porównać. Tylko właśnie te porównania to są takie wzrokowe, bo nie mam jak zrobić aż takich makro zdjęć.

Nabyty kilka dni temu od @kamil rdm

(dzięki Kamilu za super expres  przesył :) )

...i już mnie korci aby zlecić komuś przezbrojenie tego kijka. Na "sucho" jest fajny ale czuję, że wymana omotek i delikatny na nim lakier, zdecydowanie poprawi jej charakterystykę. Tym czasem będzie współpracował z ABU LT6 (choć maży mi się coś innego do zestawu UL ;) )

Po powrocie w weekend z Drużna pochwalę się czymś innym.... troche starszym "klasykiem" ;)

Dzisiaj znalazłem chwilkę czasu i wyskoczyłem na jeziorko Czerniakowskie przetestować ten zestaw KUYING TETON 1-4g + AB LT6). Rzucałem gumeczkami na główkach od 1g (to muszę jeszcze trochę poćwiczyć :P  :D ) do opisanego 4gr. 2,5g już pięknie lata ale odwołuję poprzednie przypuszczenia ... główka 6g nie przeciąża blanku. Latały obrotówki 0 i 1 oraz woblerki od 2g. Niestety chwilami wiało w porywach i było trudno o pełen obraz. 

Natomiast muszę się ze wszystkimi podzielić pewną obserwacją. To nie prawda że ryby świetnie biorą z pierwszego lodu! Wszystkie te wspaniałe przynęty spadały na pierwszy lód ... i nawet nie było jednego brania !!! :D  :D  :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Również dzisiaj (pomimo planowanego testu), Żona wyciągnęła mnie na zakupy :( Ale jak mówi przysłowie: "nie ma tego złego, co by nie wyszło na dobre". Kiedy wracaliśmy do zaparkowanego samochodu (nie zgodnie z przepisami! bo tylko farciarze znajdują miejscówki) nie tylko nie miałem szczęki na kole to jeszcze moja kochana pokazuje palcem i mówi: zobacz, salon wędkarski :huh: Nawet o nim nie słyszałem więc tym bardziej trzeba wejść. Zaopatrzenie przyzwoite, standard z klasą. Rzuciłem ot tak pytanie: a stare modele Spoona Rapali (te bez grzechotki) macie? ... -"Mamy i to  promocji na wyprzedaży"... :)

Bardzo lubię te przynęty bo po prostu złowiłem na nie kilka fajnych rybak (w tym dwa szczupaki po 100cm). W tym roku na Drużnie pożyczyłem mojemu partnerowi z łodzi, mojego killera ... zakończył wyjazd honorową rybką ok. 60cm ;)  więc kilka zabrałem.

Cena ... 13 PLN/szt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

post-52107-0-95744000-1480775813_thumb.jpg

Dodam tylko, że "zapomniałem" karty i w ogóle portfela, więc zaliczyłem zakup sponsorowany :)

(uwielbiam moją żonę :wub: )

post-52107-0-92068200-1480775920_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 9

Trochę już się nakręcił, ale po porządnym wymyciu i nasmarowaniu oraz pomimo niespodzianek czekających w środku zrobił się baaardzo przyjemny kręcioł. Pozostaje szukać przełącznika obrotów, bo rozwiązanie na dziś to raczej na krótką metę w celu sprawdzenia jak zwija i jak działa oporówka.

P. S. Gdyby przypadkiem ktoś posiadał takowy przełącznik bądź podkładkę na wieloklin oporówki taką jak jest w bliźniaczym AEGIS proszę o info na priv.

post-59072-0-73243100-1480775624_thumb.jpg

• Like 1

Również dzisiaj (pomimo planowanego testu), Żona wyciągnęła mnie na zakupy :( Ale jak mówi przysłowie: "nie ma tego złego, co by nie wyszło na dobre". Kiedy wracaliśmy do zaparkowanego samochodu (nie zgodnie z przepisami! bo tylko farciarze znajdują miejscówki) nie tylko nie miałem szczęki na kole to jeszcze moja kochana pokazuje palcem i mówi: zobacz, salon wędkarski :huh: Nawet o nim nie słyszałem więc tym bardziej trzeba wejść. Zaopatrzenie przyzwoite, standard z klasą. Rzuciłem ot tak pytanie: a stare modele Spoona Rapali (te bez grzechotki) macie? ... -"Mamy i to  promocji na wyprzedaży"... :)

Bardzo lubię te przynęty bo po prostu złowiłem na nie kilka fajnych rybak (w tym dwa szczupaki po 100cm). W tym roku na Drużnie pożyczyłem mojemu partnerowi z łodzi, mojego killera ... zakończył wyjazd honorową rybką ok. 60cm ;)  więc kilka zabrałem.

Cena ... 13 PLN/szt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

attachicon.gifP1080331.JPG

Dodam tylko, że "zapomniałem" karty i w ogóle portfela, więc zaliczyłem zakup sponsorowany :)

(uwielbiam moją żonę :wub: )

Gdzie ten sklepik? Te największe też mają ?