Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Praca chodzi trochę ciężej jak Stella 30000 (po prawej widać kawałek) i ma na sucho trochę więcej wibracji rotora ale na pierwszy wrażenie bardzo solidnie wykonana sprawdzę ja jutro na dużych rybach jak będą chciały współpracować :-). Stella 30000 to mój kołowrotek na tarpony 200-250 lb ale miał problem z samica black tip w ciąży około 180lb w zeszłym tygodniu,więc stwierdziłem że potrzebuję więcej dragu przy tej samej pojemności szpoli więc wybór był tylko jeden.

Jestem pod wrażeniem rozwiązania chamulca nie moc ale ze pracuje jak lever drag można ustawić że pracuje bez a potem jedna podziałka przesunięta i masz np 15 kg super sprawa do lapania rekinów ponieważ trzeba im dać że sto metrów na polkniecie a potem włączyć chamulca w zwykłym spiningu trzeba się nakręcić przez co tracisz następne 100-150 m zanim się zorientuje że jest na lince i jeszcze sporo zanim zaczniesz go zwalniać

post-59476-0-58267300-1489361943_thumb.jpg

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 5

Dorzucę swoją wędkę niedawno odebraną od BB. Kraag XF 705 ubrany w Torzite, malowany TVS Fuji i piankę. Wędka świetnie wyważona i jak zwykle dopracowana.

Piękny projekt  ;) Design w stylu jaki lubię :) Kolejne  dwa projekty, które mam w planach beda wykonane w podobny sposób tylko z dłuższym fore zwężającym się ku szczytowi blanku ;)  Myślę jeszcze nad uchwytem....TVS czy XSS? Może ma ktoś porównanie w użytkowaniu i ergonomii obu wersji? :)

Nie tyle się chwalę nowym zakupem ale bardziej, dzielę się z Wami ciekawostką przed chwila odebraną.

PRAWIE! ;)  Megabass Pana Ito choć to ewidentna , podróba. Mają nawet jakieś grzechoczące, przemieszczające się kulki, być może działające jak system dalekich rzutów? 14cm / 24g. Ciekawe jak zapracuję przy "twitchingowym" prowadzeniu?

PS Cena .. 1/10 względem Pana Ito :P  :D

post-52107-0-70382900-1489600903_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 6

Nie tyle się chwalę nowym zakupem ale bardziej, dzielę się z Wami ciekawostką przed chwila odebraną.

PRAWIE! ;)  Megabass Pana Ito choć to ewidentna , podróba. Mają nawet jakieś grzechoczące, przemieszczające się kulki, być może działające jak system dalekich rzutów? 14cm / 24g. Ciekawe jak zapracuję przy "twitchingowym" prowadzeniu?

Oryginał, to oryginał, ale (!) ja również spotkałem się z podróbką, która kosztowała 1/12 ceny oryginału a łowi rybki koncertowo! ;) Będzie dobrze BOB1! ;)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 1

A co ma nie być :) ?! Przekorny jestem ;)  Jak już kiedyś wspominałem, założyłem się, że złowię okonia na żelki "Haribo" ... wygrałem :D

Jak się naoglądałem MacGyver'a, to chciałem jak on złowić rybkę na sreberko od gumy do żucia, ale nic mi z tego nie wyszło...

• Like 2

PS Cena .. 1/10 względem Pana Ito :P  :D

Sporo takich podrob jest :) Payo czy Tay, sporo tego na ebay ;)

https://pl.aliexpress.com/item/Titanium-Metal-Frame-Fly-Fishing-Polarized-Sunglasses-Brown-Yellow-And-Gray-To-Choose-Fishing-Sunglasses/32678990314.html

No i doszły i niestety to jest rozmiarówka na mniejszą głowę . Cholercia na mnie za wąsko :(  Jakość rzeczywiście dobra jak za tą kasę .