Thomason Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Nowa okuma makaira 30000 numer seryjny w pierwszej 20 :-)Ta Okuma to dość droga zabawka.Ciekawe jak ma się taka okuma do modeli w podobnej klasie np Shimano czy Daiwy. Chodzi o prace i trwałość. Edytowane 12 Marca 2017 przez Tom@son 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Praca chodzi trochę ciężej jak Stella 30000 (po prawej widać kawałek) i ma na sucho trochę więcej wibracji rotora ale na pierwszy wrażenie bardzo solidnie wykonana sprawdzę ja jutro na dużych rybach jak będą chciały współpracować :-). Stella 30000 to mój kołowrotek na tarpony 200-250 lb ale miał problem z samica black tip w ciąży około 180lb w zeszłym tygodniu,więc stwierdziłem że potrzebuję więcej dragu przy tej samej pojemności szpoli więc wybór był tylko jeden.Jestem pod wrażeniem rozwiązania chamulca nie moc ale ze pracuje jak lever drag można ustawić że pracuje bez a potem jedna podziałka przesunięta i masz np 15 kg super sprawa do lapania rekinów ponieważ trzeba im dać że sto metrów na polkniecie a potem włączyć chamulca w zwykłym spiningu trzeba się nakręcić przez co tracisz następne 100-150 m zanim się zorientuje że jest na lince i jeszcze sporo zanim zaczniesz go zwalniać Edytowane 13 Marca 2017 przez sharkfishing 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 To jak wszyscy się chwalą to ja się pochwalę swoim UL na '17Łącznie 247 grimg host 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 co to za zestaw? opisz go 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 co to za zestaw? opisz go co to za zestaw? opisz goStella C2000S Solo 0,6-5gr Nanofil 0,04 + Trilane 0,14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Favorite solo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Nie solo a w duecie ze stella 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarz331 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Dorzucę swoją wędkę niedawno odebraną od BB. Kraag XF 705 ubrany w Torzite, malowany TVS Fuji i piankę. Wędka świetnie wyważona i jak zwykle dopracowana. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Dorzucę swoją wędkę niedawno odebraną od BB. Kraag XF 705 ubrany w Torzite, malowany TVS Fuji i piankę. Wędka świetnie wyważona i jak zwykle dopracowana.jakie parametry i z czym to zestawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarz331 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 jakie parametry i z czym to zestawiasz?Przeznaczenie okoń na dżigi podpięty jest Stradic 1000 HG długość 213cm 1-5lb 0,6-10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 To ja też się pochwalę. Maj tuż tuż, więc trzeba było się odpowiednio przygotować. Nowa wędka, cast. Na blanku Xzoga 7 kg i do tego Daiwa Tatulla. Wędkę oczywiście zbroił Skałek Rods (robota PERFEKT) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Dorzucę swoją wędkę niedawno odebraną od BB. Kraag XF 705 ubrany w Torzite, malowany TVS Fuji i piankę. Wędka świetnie wyważona i jak zwykle dopracowana.Piękny projekt Design w stylu jaki lubię Kolejne dwa projekty, które mam w planach beda wykonane w podobny sposób tylko z dłuższym fore zwężającym się ku szczytowi blanku Myślę jeszcze nad uchwytem....TVS czy XSS? Może ma ktoś porównanie w użytkowaniu i ergonomii obu wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Nie tyle się chwalę nowym zakupem ale bardziej, dzielę się z Wami ciekawostką przed chwila odebraną.PRAWIE! Megabass Pana Ito choć to ewidentna , podróba. Mają nawet jakieś grzechoczące, przemieszczające się kulki, być może działające jak system dalekich rzutów? 14cm / 24g. Ciekawe jak zapracuję przy "twitchingowym" prowadzeniu?PS Cena .. 1/10 względem Pana Ito Edytowane 15 Marca 2017 przez BOB1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Nie tyle się chwalę nowym zakupem ale bardziej, dzielę się z Wami ciekawostką przed chwila odebraną.PRAWIE! Megabass Pana Ito choć to ewidentna , podróba. Mają nawet jakieś grzechoczące, przemieszczające się kulki, być może działające jak system dalekich rzutów? 14cm / 24g. Ciekawe jak zapracuję przy "twitchingowym" prowadzeniu?Oryginał, to oryginał, ale (!) ja również spotkałem się z podróbką, która kosztowała 1/12 ceny oryginału a łowi rybki koncertowo! Będzie dobrze BOB1! Edytowane 15 Marca 2017 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A co ma nie być ?! Przekorny jestem Jak już kiedyś wspominałem, założyłem się, że złowię okonia na żelki "Haribo" ... wygrałem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A co ma nie być ?! Przekorny jestem Jak już kiedyś wspominałem, założyłem się, że złowię okonia na żelki "Haribo" ... wygrałem Jak się naoglądałem MacGyver'a, to chciałem jak on złowić rybkę na sreberko od gumy do żucia, ale nic mi z tego nie wyszło... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A co ma nie być ?! Przekorny jestem Jak już kiedyś wspominałem, założyłem się, że złowię okonia na żelki "Haribo" ... wygrałem A te Haribo to było uzbrojone w haczyk czy kotwicę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Klasico ... robal Haribo na główce Gamakatsu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Kurczę, a ja się zastanawiałem nad pracą misia Haribo.... A to, robal był. Szkoda... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Jeśli temu Misiu oczko wypadło to okoń się nie skusi ... nie ma c...a 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Kilka nowych woblerków czeka na maj juz nie moge sie doczekac testów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Nie tyle się chwalę nowym zakupem ale bardziej, dzielę się z Wami ciekawostką przed chwila odebraną.PRAWIE! Megabass Pana Ito choć to ewidentna , podróba. Mają nawet jakieś grzechoczące, przemieszczające się kulki, być może działające jak system dalekich rzutów? 14cm / 24g. Ciekawe jak zapracuję przy "twitchingowym" prowadzeniu?PS Cena .. 1/10 względem Pana Ito Sporo takich podrob jest Payo czy Tay, sporo tego na ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 https://pl.aliexpress.com/item/Titanium-Metal-Frame-Fly-Fishing-Polarized-Sunglasses-Brown-Yellow-And-Gray-To-Choose-Fishing-Sunglasses/32678990314.html No i doszły i niestety to jest rozmiarówka na mniejszą głowę . Cholercia na mnie za wąsko Jakość rzeczywiście dobra jak za tą kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Sporo takich podrob jest Payo czy Tay, sporo tego na ebay z twitchingowymi podróbkami jest jeden problem, z moich doświadczeń wynika, że 90%, to woblery pływające lub mocno pływające, poza tym Payo bardzo dobra jakość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Mam kilka Payo i faktycznie dobrze wykonane. Tonace z tego co pamietam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi