Marcy- Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Każde sprawdzone przez lata przynęty ktoś kiedyś po raz pierwszy do wody wrzucił ... Chyba, że Sprzęt za grubą kasę a testujesz chińczyki. za tanie te wobki są ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Zbrojenie na sezon pstrągowy trwa Takie oto chińskie cudaki (oby były skutecznie również na polskie kropki )1802ADE5-7119-49CF-B16C-78DC873EBF93.jpegMam podobne, a może i takie same tylko w innej kolorystyce ? Z grzechotka są ? Wrzuciłem dosłownie na 2 minuty każdego aby sprawdzić jak pracują i jak dla mnie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Mam podobne, a może i takie same tylko w innej kolorystyce ? Z grzechotka są ? Wrzuciłem dosłownie na 2 minuty każdego aby sprawdzić jak pracują i jak dla mnie jest dobrze. a dla rybsk ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Zakupiłem je bo były w pakiecie ... Rzuciłem w sumie 15 razy aby zobaczyć jak pracują i kontaktu nie było ???? prawdziwe testy w ten piątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Czasem mnie zaskakujesz.Sprzęt za grubą kasę a testujesz chińczyki.Nie lepiej sprawdzonych przez lata przynęt używać? Odbije się to nie tylko na wynikach potyczek z pstrągami ale inne rybki częściej na haku zawisną.Andrzeju, strasznie zdziwił mnie Twój wpis. Czy cena przynęty jest wykładnikiem jej skuteczności? Czy więcej ryb zlowie na Duo, Megabassa, Illexa czy Jackala niż na Salmo, chińczyka czy nawet samorobke? Napisz mi proszę, jakie to są „sprawdzone przez lata przynety”, bo ja dopiero pierwszy sezon próbuje łowić pstrągi i szukam przeróżnych ciekawych i skutecznych przynęt Edytowane 17 Października 2017 przez Żbiku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Andrzeju, strasznie zdziwił mnie Twój wpis. Czy cena przynęty jest wykładnikiem jej skuteczności? Czy więcej ryb zlowie na Duo, Megabassa, Illexa czy Jackala niż na Salmo, chińczyka czy nawet samorobke? Napisz mi proszę, jakie to są „sprawdzone przez lata przynety”, bo ja dopiero pierwszy sezon próbuje łowić pstrągi i szukam przeróżnych ciekawych i skutecznych przynęt Nie piszę o cenie. Ja gdy zabieram się za jakąś metodę np. troll czy gatunek ryby staram się zasięgnąć na priv lub telefonicznie informacji od ludzi o których wiem że zęby sobie połamali na danym temacie.To działa, czasem szkoda czasu na wyważanie otwartych drzwi.Uderzył bym na priva do np. Guzu czy kilku innych znanych "pstrągarzy" na forum. Edytowane 17 Października 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Czyli uważasz, ze jeśli Guzu (który akurat łowi tylko i wyłącznie na własnej roboty spinmuchy, a widuje się z nim ostatnio dość często) czy inny znany pstrągarz łowi na swoich wodach skutecznie na konkretny model przynety, ta ja mam identyczne szanse zakładając taki sam model? Czyli nie warto próbować nowych przynęt, skoro jest grupa sprawdzonych od lat i mega skutecznych przynęt? A co z ludźmi, którzy sami robią swoje woblery, w życiu nie widzieli Megabassa i na swoich wodach łowią takie kabany, ze ja i inni mogą pomarzyć o takich rybach? Coraz bardziej mnie dziwią Twoje słowa... Edytowane 17 Października 2017 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Nie zrozumiemy się . Trzeba złapać podstawy a dopiero na tej kanwie kombinować. To trochę offtop tak więc z mojej strony to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Ja bym nie skreślał tych wobleròw tak odrazu... Jest tylko jedno pytanie jak wygląda tam stelaż, kumpel kupił na alliexpress jakieś popery. Wszystko było fajnie do czasu zaciął sporego szczupaka i został z woblerem bez tylniej kotwicy. Okazało się, że mocowanie kotwic jest wklejone a nie stelaż przez całość. Po tym wszystkim stwierdził, że nie warto inwestować w tanioche bo szkoda kaleczyć ryby.... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Nie obraź się ale sprzęt masz za grubą kasę a testujesz chińczyki. Wydałem w tym sezonie setki pln na przynęty. 2 największe ryby w tym sezonie złowiłem na wobki z ali, przy czym oddałem nimi może 5 proc. rzutów ogółem. O dziwo nic nie odpadło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Ja bym nie skreślał tych wobleròw tak odrazu...Jest tylko jedno pytanie jak wygląda tam stelaż, kumpel kupił na alliexpress jakieś popery. Wszystko było fajnie do czasu zaciął sporego szczupaka i został z woblerem bez tylniej kotwicy. Okazało się, że mocowanie kotwic jest wklejone a nie stelaż przez całość. Po tym wszystkim stwierdził, że nie warto inwestować w tanioche bo szkoda kaleczyć ryby.... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu TapatalkaTo nie jest kwestia taniości, drodzy producenci też robią takie oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Nie wszystko co chińskie jest kiepskiej jakości. Ogólnie patrząc Polska jest 50 lat za chinolami a Ameryka pewnie ze 20. A co do stelażu nie musi być wcale przez całość szczególnie w słodkowodnych przynętach mnóstwo yozuri i Shimano już tego nie stosuje że względu na wysoką wytrzymałość tworzyw sztucznych kwestia wykonania a za tym idzie cena. Choć dużo chińskich wyrobów mają cenę startowa niska i dobra jakość bo mogą sobie na to pozwolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Tu z kolega mogę się napewno zgodzić. Chińczycy produkują bardzo dobry sprzęt tylko trzeba wiedzieć co kupić. Mamy odpowiedni temat o produktach z alliexpress. Sam mam sporo gum od nich i jakis plecak, wszystko zakupione po lekturze odpowiedniego wątku. Co do pechowego woblera to może był to przypadek ale kumpel wolałby dopłacić i mieć zdjecie z potworkiem... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Października 2017 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Oczka są w kształcie cyfry 8, gdzie górna czesc jest rozcięta i zatopiona w korpusie, a dolna cześć tworzy oczko na zewnątrz.Jeden z woblerow jest przezroczysty i widać to dość dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 ja ostatnio kupiłem z dziesięć wobków z Ali , twitchngowe pstrągowe pracują bardzo dobrze, reszta też niby do twitchnigu szczupakowe-sandaczowego, ale ja ich używam do wolnego ściągania na rzece i jeśli w szarpaniu nie pracują tak unikalnie jak MB czy Deps to mi to lata, pod prąd praca jest bardzo dobra , na stojącą używam coś z JP, choć to też złudne, Ruscy łowią chinole szczupaki bez kompleksów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Jako wywołany tu w tej rozmowie napiszę mało na temat :Nie polecę żadnych woblerów na pstrągi, czy chińskich, czy polskich czy baskijskich.Każda przynęta z dwoma kotwicami na pstragach to dużo więcej obrażeń niż na pojedynczym haku.Tyle z mojej strony w kwestii woblerów pstrągowych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Mat! Gdybyś w przyszłości chciał odsprzedać ta Stellę z korba dh to daj znać! Ah! Mój ideał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Mróweczki 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Świetna kolekcja! Na Twoim miejscu nie pokazywałbym jej, bo gdy się dowiedzą klenie, jazie, wzdręgi i płocie, to na łowisku masz przerąbane, będą uciekały już na odgłos Twojego oddechu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Trochę amelinium od Mefisto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 No Taki młynek doszedł wczoraj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Maly spam Daiwa RCS Air II 2508PE Shimano Vanquish c2000hgs Nories Rockfish Bottom RFB610L ( 8lb 7-15g) Daiwa Morethan 86llx-w ( pierwsza wklejka ) G-Loomis ETR84-3LS6 Escape 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Grubo Te nowe RCSy apatyczne bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 idealne do odchudzania certate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Maly spam Nie cytujemy zdjęć! Daiwa RCS Air II 2508PE Shimano Vanquish c2000hgs Nories Rockfish Bottom RFB610L ( 8lb 7-15g) Daiwa Morethan 86llx-w ( pierwsza wklejka ) G-Loomis ETR84-3LS6 Escape jak widac wklejki wracają do łask i bardzo dobrze Edytowane 21 Października 2017 przez mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi