Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Mój nowy Curado K, Kupiony wczoraj, dziś na swoim chrzcie złowił 4 ładne szczupaki. Jestem pod wielkim wrażeniem jego pracy i wykonania. Przepiękne cacko.

Przymierzam się do takiego multika.

Jakby była możliwość zobaczyć na żywo to byłbym wdzięczny.

"Złoty ząbek" (to moja prywatna nazwa dla nich ;) ) Super! 

Będą przelotki w złotych ramkach? widziałem taką propozycję od Bartka ...odważnie, oryginalnie i ciekawie B)  :)

Robert odnośnie kija to zostawiłem całkowicie wolną rękę Bartkowi  :P  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 3

coś takiego dzisiaj przyleciało, tak na sucho to może być ciekawa linka na cięższe warunki oraz do castingu

U mnie taka #1,5 przepracowała, niedawno, uczciwy tydzień łowienia i jestem b. zadowolony - trzyma parametry ('okrągłość' i moc), nie szumi, nie strzępi się.

Po długim czasie w końcu nabyłem swój pierwszy środek pływający ;)

Zestaw zawiera:

- Kolibri KM280PP

- Haibo VST 44

- Kayasonic 80ah

- kotwica gumowa 7kg + lina 40m.

- kółka transportowe

Jeszcze w najbliższym czasie echo dołączy.

12269902_20180705_202545_HDR.jpg

Te "kółka"transportowe to od Jelcza?????????????

• Like 1

A mówili nie loguj się na knives.pl bo wpadniesz jak śliwka w kompot :) Doszło do tego że ostatnio więcej radości przynosi mi klikanie z Flippera niż kręcenie korbką.

Zaczęło się od Spyderco Native 5 na S90V.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia i doszedł Lion Steel T.R.E w tytanie na M390.

Jeszcze w planach mała Sebenza 21 od Chrisa Reeva :)

attachicon.gif 20180623_110117-1280x960.jpg

attachicon.gif 20180623_110428-1280x960.jpg

Po nowelizacji ustawy nawet nie będzie jak pochwalić się takim cacuszkiem koledze w pubie, bo 2 lata możesz za to dostać... :/ Edytowane przez Żbiku

Każdy nóż powyżej 8cm długości roboczej ostrza jest kwalifikowany jako broń i masz zakaz posiadania jej w miejscach publicznych.

Nie wiem od kiedy, ale ten przepis funkcjonuje od dość dawna. Na pewno od kilku lat, chociaż art. 50 a, na który się powołuje nic nie mówi o długości ostrza. Jest tu na forum kilku specjalistów od prawa to może się wypowiedzą.

Robert fajne te cierniki ☺ zapewne się sprawdzą.

Edytowane przez SlawekNikt

Każdy nóż powyżej 8cm długości roboczej ostrza jest kwalifikowany jako broń i masz zakaz posiadania jej w miejscach publicznych.

Możesz wskazać odpowiedni przepis? Jak na razie znany mi przepis aktualnie obowiązujący (02.05.2018) brzmi:

Art. 4. 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:

1) broń palną, w tym broń bojową, myśliwską, sportową, gazową, alarmową i sygnałową;

2) broń pneumatyczną;

3) miotacze gazu obezwładniającego;

4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:

a) broń białą w postaci:

ostrzy ukrytych w przedmiotach niemających wyglądu broni,

– kastetów i nunczaków,

– pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,

– pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy,

broń cięciwową w postaci kusz,

c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1