Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

No to i ja się pochwalę.

Po zeszłorocznym zakupie Dragon Guide Select Tiger 275 (8-30g) + Penn Spinfisher V 3500 przyszedł czas na zakup czegoś z czym będzie wygodniej i lżej na pontonie.

I tak w dniu dzisiejszym zamówiłem patyka w którym się zabujałem od pierwszego dotyku :D

DAM Microflex w wersji 190 (3-15g) + Shimano Nasci C 2000 FB HGS - ma to być swego rodzaju uniwersał uzupełniający Guide Selecta.

W domyśle po nawinięciu nań pletki pe 0.6 YGK Egi-Metal ma obsłużyć okonia i nie bać się przyłowów w postaci szczupaka czy sandacza. Guide będzie patykiem do cięższego łowienia gumami i kogutami + obsługuje mi wabiki boleniowe w przedziale 10-25g elegancko - szkoda, że rok temu kupując go - nie wybrałem krótszej wersji - no ale jakoś muszę z tym żyć.

Pozdrowionka

Edytowane przez scOOtt
  • Like 1

Niedawno kupiłem dość konkretny i nie tani jak dla mnie zestaw pstrągowy. Miało być bez większych inwestycji w najbliższym czasie. Za dużo jednak wolnego czasu spędzam w sklepie wędkarskim. Całkiem przypadkiem ze sprzedawcą weszliśmy na temat castingu. Dał mi pomacać kilka nieco droższych pozycji jak i wytłumaczył sens takiego łowienia oraz doradził przy pierwszym zestawie. 

Kupiłem slidera 7 od Salmo i pognałem na moje bankowe łowisko szczupakowe sprawdzić czy jerkowanie w ogóle nie odpowiada. 

Spining do 12g, slider waży 17 ale nie ma ryzyka, nie ma zabawy. 

W pierwszych rzutach zameldował się szczupak 65cm. 

Chyba spodobała mi się ta zabawa ponieważ dzień później w moich rękach wylądowała Savage Gear MPP2 20-60g 221cm - ktoś może wie jak spiłować ten dziwny pazur?  :huh:  :D

Na plecionkę wedle rad powędruje Daiwa Shinobi 30lb 4 sploty

A co do multika to muszę poczekać równiutki tydzień na Abu Revo X

Di5ozMc.jpg

Im jestem starszy tym droższe się to hobby robi, a może po prostu ambicje rosną?  B)

• Like 4

W pewnym wieku (dojrzałym)  człowiek powinien dopuścić do siebie mądrość że nie robią trumien z kieszeniami na oszczędności a przyjemnych wspomnień  nikt nam nie odbierze chyba że Alzheimer. Jeżeli coś nam sprawia przyjemność to nie brońmy się.

• Like 7