Żbiku Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Dialuna okazała się za krotka. Opcje były dwie, albo zamówić Dialune 305 lub 320, albo znaleźć podobny blank i zbroić pod siebie. No ale jak się znalazł ten blank to wybór był tylko jeden Za to uzbroimy pod design Dialuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Dialuna okazała się za krotka. Opcje były dwie, albo zamówić Dialune 305 lub 320, albo znaleźć podobny blank i zbroić pod siebie. No ale jak się znalazł ten blank to wybór był tylko jeden Za to uzbroimy pod design Dialuny Będziesz zadowolony???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Od dawna był tam .... A zostało coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 ... chyba już nie , ale zapytaj jeszcze u Tomka TJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Wziąłem ostatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Kręci jak Exist, nic gorzej jak Stella. W końcu mogę znów kupować Daiwy Charakterystycznej dla dawnych modeli metalicznej pracy brak, a miłe dla ucha masełko zachwyca. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 O, naklejka jak na Shimano. Nie kojarze, by byla we wczesniejszych modelach Milego krecenia ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 O, naklejka jak na Shimano. Nie kojarze, by byla we wczesniejszych modelach Milego krecenia !Dzięki Nawet tego faktu nie wychwyciłem. Bardziej skupiłem uwagę na pracy i konkretnej długości korbie. Kołowrotek idealny pod wiślane sandacze z opadu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Krzychu jaka to wielkość tej Ceraty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 3000 XH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Kręci jak Exist, nic gorzej jak Stella. W końcu mogę znów kupować Daiwy Charakterystycznej dla dawnych modeli metalicznej pracy brak, a miłe dla ucha masełko zachwyca.Kupiłem egzemplarz z pierwszego rzutu na rynek japoński i potwierdzam to co powyżej Kołowrotek zachwyca swoją pracą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) A jak praca pod obciążeniem? Ostatnia Daiwa jaką miałem to była Certate 2004CH '13 i już niewielki woblerek 3cm powodował odczucie oporu na korbie czego było brak w Shimano rozmiarze 1000 nawet przy większym oporze który stawiała przynęta. Miałem tez inne D z takimi objawami nawet z mniejszym przełożeniem. Ta niezmiennosc pracy w shimano głównie sprawiła że jestem z tylko z nimi bez eksperymentów już 6 sezon. Myślałem nad Vankiem '19 ale te nowe LT kuszą. Taka LT2500S Certate będzie posiadała taka niezmienność pracy przy zwijaniu 2cm woblera jak i 6cm sdr? W Stelli 2500 najbardziej pasowało mi to że nawijała tak samo lekko i niezmiennie zarówno małe przynęty typu obrotówka 1, woblerek 2cm jak i obrotówkę 4 i wobler 6cm który zabierał dużo wody na ster. Najwięcej łowie lekko i w Daiwie bardzo mi pasuje ten lekki start korby, zaś w Shimano niezmienność. Edytowane 28 Maja 2019 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Takie głupie pytanie, czy szpule od systemu R4 pasują do nowych certat? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jeśli czułeś zmęczenie w Certate pod oporem trzycentymetrowego woblerka to pozostań przy Shimano, Pawle. Odczucia twe nie są wynikiem fizycznych właściwości kołowrotka a raczej czegoś o czym nie powinniśmy dyskutować na tym forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Takie głupie pytanie, czy szpule od systemu R4 pasują do nowych certat? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Niestety, tego się spodziewałem po wyglądzie szpul. I tu zaczyna się mały problem, pewnie jak większość mam sporo szpul do daiwy R4... Ciekawe jak bardzo będzie zaporowa cena szpul? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Edytowane 28 Maja 2019 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jeśli czułeś zmęczenie w Certate pod oporem trzycentymetrowego woblerka to pozostań przy Shimano, Pawle. Odczucia twe nie są wynikiem fizycznych właściwości kołowrotka a raczej czegoś o czym nie powinniśmy dyskutować na tym forum. Mikroręki nie jestem Przy łowieniu ciężej mi to nie przeszkadza ale przy lekkim, start i to co później dzieje się z młynkiem jest dla mnie dosyć istotne. Wszytko jest subiektywne, ten sam kołowrotek w rekach 5 osób o różnych preferencjach będzie kręcił inaczej. Nie lubię ciężko idącej korby i już. A 2004CH Certate taka właśnie była jigi ok działał pięknie ale coś co zabiera ciut więcej wody dawało efekt jakbym skręcał żyłkę przez palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Kręci jak Exist, nic gorzej jak Stella. W końcu mogę znów kupować Daiwy Charakterystycznej dla dawnych modeli metalicznej pracy brak, a miłe dla ucha masełko zachwyca. F6A2839A-C310-4CC0-989F-FED4CB9ABFDA.jpeg FDFBB330-9383-4005-BE3E-4A7413FEE7C1.jpegDiagnoza : staffofilia japońska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Mikroręki nie jestem Przy łowieniu ciężej mi to nie przeszkadza ale przy lekkim, start i to co później dzieje się z młynkiem jest dla mnie dosyć istotne. Wszytko jest subiektywne, ten sam kołowrotek w rekach 5 osób o różnych preferencjach będzie kręcił inaczej. Nie lubię ciężko idącej korby i już. A 2004CH Certate taka właśnie była jigi ok działał pięknie ale coś co zabiera ciut więcej wody dawało efekt jakbym skręcał żyłkę przez palce. Pawełku jest na to sposób- pożycz od kogoś slamera na tydzień ,a później PRZEPROŚ daiwę! :D Edytowane 28 Maja 2019 przez cyprys19 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Nowa CERTATE LT w wersji 3000 ma okrutną moc i pod obciążeniem dziala bardzo gładko i stabilnie To na razie pierwsze wrażenia, ale wkrótce zacznie sie sezon sandaczowy to bedzie mozna wiecej napisac. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Dotarło małe stadko od @WobleryHegemon. Wobki ładne i starannie wykończone i już nie mogę doczekać się testów 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Nowy napęd do pontonu Oto Storm T13.5, który zastąpi Yamahę 8 CM. Teraz we dwóch gumiak będzie musiał galopować ślizgiem W sobotę pierwsze testy. Edytowane 29 Maja 2019 przez M@rcin. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Zobaczymy co "to" potrafi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Czy szpulki między lt exist a lt certate pasują zamiennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Czy szpulki między lt exist a lt certate pasują zamiennie?Dobre pytanie Poszedłem, sprawdziłem. Wyglada na to, że pasują. Pokrętła rownież, niezależnie od kombinacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi