Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Tarcze i przekładki są takie same ,tylko...jest ich mniej :) .

Pozdrawiam Tomi B)

Jeśli jest ich mniej, to szpula ma słabszy hamulec. W przypadku Shimano zwykła szpula 2500 (z 3 tarczami ciernymi) ma 9kg, a taka sama płytka 2500S (z 1 tarczą) ma 4 kg. Edytowane przez Żbiku

Dzisiaj rozpakowałem, testy w poniedziałek.

W połączeniu z Luviasem 2506 zapowiada się ciekawy zestawik.

W komplecie bardzo fajny półsztywny pokrowiec.

attachicon.gif 20190906_111211.jpgattachicon.gif PSX_20190906_165826.jpgattachicon.gif PSX_20190906_171322.jpg

Cześć, wędka przetestowana. Poprzednio miałem Finezze 1-7 g tubulara. Corto Esagonale to zupełnie inna konstrukcja. Finezka pomimo tego, że tubular i większy cw była o wiele bardziej miękka, Corto jest bardzo sztywne i gaśnie od razu po rzucie. Przynęty 2-4g latają z tego baaardzo daleko. Finezką nie było szans uzyskać takich odległości pomimo, że Finezka była dłuższa. 

Wędka jest bardzo szybka. Akcja ex-fast. Jest też niesamowicie czuła: ten kto mówi, że wklejka nie jest czuła i nie czuć brań na uchwycie nigdy nie miał w ręku prawdziwej wklejki. Czuć nawet najmniejszą trawkę uczepioną do wabika. Każde podskubywanie okoni czuć i widać rewelacyjnie. Ogólnie mega sztywna i czuła wędeczka. Złowiłem na nią kilka okoni 10-30cm, dwa szczupaczki około 40-50cm. Kijek daje sobie świetnie radę. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. 

Pozdrawiam

• Like 1

Miał być pstrągowy UL ale jednak kolejność się zmieniła. Stwierdziłem, że bardziej w tej chwili potrzebuję zestawu L.

Multiplikator był już u mnie w domu, kupiony za naprawdę śmieszne pieniądze więc ryzyko niewypału było nikłe.

Abu Black Max

Techtron 0.12mm

I kijek który zrobił na mnie bardzo fajne wrażenie podczas macania w sklepie. Mikado Specialized Swimbait Cast 198cm 7-24g. Gdybym niedawno nie zmienił auta to naprawdę nie skusiłbym się na tą wędkę. Dlatego, że jest to jednoskład.

Zestaw jest naprawdę budżetowy.

Woblerki pstrągowe latają, główki powyżej 5g przelatują na drugi brzeg.

Jestem zadowolony, jutro dalsze testy.

Przy okazji na zdjęciu niedawno nabyte rękawiczki z Savage Gear'a.

post-58114-0-15479700-1568227412_thumb.jpg

post-58114-0-34982600-1568227428_thumb.jpg

post-58114-0-60885800-1568227443_thumb.jpg

post-58114-0-38859400-1568227470_thumb.jpg

• Like 4

Budżetowo wcale nie znaczy źle. Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia choć czasami jest to kwestia sprawdzenia i przyzwyczajeń albo przezbrojenia fajnego kija aby był jeszcze lepszy :)

Niska cena ani mi nie przeszkadza, ani nie sprawia wstydu. Najważniejsze jest to, że moje budżetowe zestawy łowią więcej niż nie jedne za całą wypłatę ????

Najgorsze jednak jest to, że "choroba" postępuje. W planach jest już trzeci zestaw z pazurem. A człowiek nie słuchał gdy mówili o zarażeniu ...

Korbą do góry! ????

• Like 1

Nigdzie nie napisałem, że mi przeszkadza niska cena sprzętu ..., wręcz przeciwnie ...  Sam posiadałem sprzęt tani i aktualnie też posiadam np. kij tsurinoya. Natomiast jak już również napisałem apetyt rośnie w miarę łowienia i mam tu na myśli głównie wagę sprzętu oraz schodzenie z gramaturami coraz niżej co niestety wcześniej czy później odczujesz :D Zapraszam w imieniu swoim i kolegów na ten zlocik gdzie będziesz miał okazję "pobawić" się sprzętem praktycznie każdej dostępnej marki w wielu gramaturach http://jerkbait.pl/topic/131061-19-20-lub-26-albo-27-pa%C5%BAdziernik-2019-r-zlot-fan%C3%B3w-baitcastingu-i-nie-tylko-zapraszamy

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1