hanz Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Ja kupiłem używana i jest zauważalnie słabszy... Może kwestia zużycia. Na feederze mam zapiety w rozmiarze 4000 i z karpia i pod 5kg dawał radę ale jakby siadlo coś większego to czuję że miałbym problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Jeżeli tarczki hamulca są takie same, to obwód przekłada się na siłę. Tarcze i przekładki są takie same ,tylko...jest ich mniej . Pozdrawiam Tomi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Posty dotyczące nowego Stradica FL wydzielone tu: http://jerkbait.pl/topic/5272-shimano-stradic-kolejne-generacje-informacje-opinie-uwagi/page-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Nie wiem dlaczego, Koledzy, piszecie, że z płytką szpulą zauber ma słaby hamulec. U mnie praktycznie można ją zablokować, że ręką nie obróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Nowy badyl z wymiany???? Edytowane 6 Września 2019 przez wichu79 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Tarcze i przekładki są takie same ,tylko...jest ich mniej . Pozdrawiam Tomi Jeśli jest ich mniej, to szpula ma słabszy hamulec. W przypadku Shimano zwykła szpula 2500 (z 3 tarczami ciernymi) ma 9kg, a taka sama płytka 2500S (z 1 tarczą) ma 4 kg. Edytowane 6 Września 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) I suchy chlebek do konca roku Edytowane 6 Września 2019 przez Karpiu95 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Dzisiaj rozpakowałem, testy w poniedziałek.W połączeniu z Luviasem 2506 zapowiada się ciekawy zestawik.W komplecie bardzo fajny półsztywny pokrowiec. Edytowane 6 Września 2019 przez dante 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Też kosmiczna szpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Parę minut temu odebrałem przesyłkę od forumowego twórcy Cyprysa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 No co Ty ? ryby kupujesz na forum?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Jak kiepsko biorą to trzeba sobie radzić. Naturalsy sprawdzają się, ostatnio trafił się ładny zębaty a drugi zdjął gumę tylko główkę zostawił. Wiec jak tak pogrywają to mam zapas. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Dzisiaj rozpakowałem, testy w poniedziałek.W połączeniu z Luviasem 2506 zapowiada się ciekawy zestawik.W komplecie bardzo fajny półsztywny pokrowiec. 20190906_111211.jpg PSX_20190906_165826.jpg PSX_20190906_171322.jpgCześć, wędka przetestowana. Poprzednio miałem Finezze 1-7 g tubulara. Corto Esagonale to zupełnie inna konstrukcja. Finezka pomimo tego, że tubular i większy cw była o wiele bardziej miękka, Corto jest bardzo sztywne i gaśnie od razu po rzucie. Przynęty 2-4g latają z tego baaardzo daleko. Finezką nie było szans uzyskać takich odległości pomimo, że Finezka była dłuższa. Wędka jest bardzo szybka. Akcja ex-fast. Jest też niesamowicie czuła: ten kto mówi, że wklejka nie jest czuła i nie czuć brań na uchwycie nigdy nie miał w ręku prawdziwej wklejki. Czuć nawet najmniejszą trawkę uczepioną do wabika. Każde podskubywanie okoni czuć i widać rewelacyjnie. Ogólnie mega sztywna i czuła wędeczka. Złowiłem na nią kilka okoni 10-30cm, dwa szczupaczki około 40-50cm. Kijek daje sobie świetnie radę. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Coś mi odbiło i z kilku części złożyłem takie coś... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Jedenasta "stella" w kolekcji ???? 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 IMG_20190910_214551_resize_78.jpg Jedenasta "stella" w kolekcji Można skromnie Ale z klasą. Piękna kolekcja. Pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 IMG_20190910_214551_resize_78.jpg Jedenasta "stella" w kolekcji ????Z taką 11 tka można spokojnie celować w mistrzowski tytuł piłkarskiej ekstraklasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 IMG_20190910_214551_resize_78.jpg Jedenasta "stella" w kolekcji na dolnej półce masz TP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 IMG_20190910_214551_resize_78.jpg Jedenasta "stella" w kolekcji Przy takiej kolekcji można by było postawić troszkę bardziej wyrafinowane piwo https://www.youtube.com/watch?v=zlzQFm6cgSw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 na dolnej półce masz TP? Nie same ????Ale mam jeszcze oprócz tej ze stellami , 3 takie półki z naprzyklad existami ????Czyli razem 4 półki z kołowrotkami, co daje sumę około 50 kołowrotkow???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Przyjemna lokata kapitału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Miał być pstrągowy UL ale jednak kolejność się zmieniła. Stwierdziłem, że bardziej w tej chwili potrzebuję zestawu L.Multiplikator był już u mnie w domu, kupiony za naprawdę śmieszne pieniądze więc ryzyko niewypału było nikłe. Abu Black MaxTechtron 0.12mmI kijek który zrobił na mnie bardzo fajne wrażenie podczas macania w sklepie. Mikado Specialized Swimbait Cast 198cm 7-24g. Gdybym niedawno nie zmienił auta to naprawdę nie skusiłbym się na tą wędkę. Dlatego, że jest to jednoskład.Zestaw jest naprawdę budżetowy. Woblerki pstrągowe latają, główki powyżej 5g przelatują na drugi brzeg.Jestem zadowolony, jutro dalsze testy.Przy okazji na zdjęciu niedawno nabyte rękawiczki z Savage Gear'a. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Budżetowo wcale nie znaczy źle. Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia choć czasami jest to kwestia sprawdzenia i przyzwyczajeń albo przezbrojenia fajnego kija aby był jeszcze lepszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Budżetowo wcale nie znaczy źle. Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia choć czasami jest to kwestia sprawdzenia i przyzwyczajeń albo przezbrojenia fajnego kija aby był jeszcze lepszy Niska cena ani mi nie przeszkadza, ani nie sprawia wstydu. Najważniejsze jest to, że moje budżetowe zestawy łowią więcej niż nie jedne za całą wypłatę ????Najgorsze jednak jest to, że "choroba" postępuje. W planach jest już trzeci zestaw z pazurem. A człowiek nie słuchał gdy mówili o zarażeniu ...Korbą do góry! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) Nigdzie nie napisałem, że mi przeszkadza niska cena sprzętu ..., wręcz przeciwnie ... Sam posiadałem sprzęt tani i aktualnie też posiadam np. kij tsurinoya. Natomiast jak już również napisałem apetyt rośnie w miarę łowienia i mam tu na myśli głównie wagę sprzętu oraz schodzenie z gramaturami coraz niżej co niestety wcześniej czy później odczujesz Zapraszam w imieniu swoim i kolegów na ten zlocik gdzie będziesz miał okazję "pobawić" się sprzętem praktycznie każdej dostępnej marki w wielu gramaturach http://jerkbait.pl/topic/131061-19-20-lub-26-albo-27-pa%C5%BAdziernik-2019-r-zlot-fan%C3%B3w-baitcastingu-i-nie-tylko-zapraszamy Edytowane 11 Września 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi