Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Wracajac do meritum, czyli nowych sprzetow.

To taki nawijak dolaczyl do mojego skromnego zestawu sprzetowego.

post-45573-0-73734300-1584270140_thumb.jpg

I tu pytanie do zorientowanych, ktore pozwolilem sobie zadac w dziale BAITCAST :

http://jerkbait.pl/topic/66997-poszukuj%C4%99-multiplikatora-do-ci%C4%99%C5%BCkiej-roboty/page-44#entry2727476

Pozdrawiam

• Like 12

Pierwszy raz w życiu jestem zły sam na siebie, że kupiłem jakiś sprzęt wędkarski... Nie dlatego, że go nie chciałem, nie podoba mi się, czy coś, a dlatego, że okres, który obecnie mamy i konieczność innych wydatków nie do końca współgrają z nowymi wędkarskim zakupami... No ale co tam, żałować będę później ;) Nie mogłem się powstrzymać ;)

Kolejny pstrągowy kijek z japońskich stajni ;) Souls Trout Finalist New TF-T60LS Twitch’n Boron 6’0” 3-8lb 2-10g

Edytowane przez Żbiku
  • Like 15

Dojechały do mnie dwa kijki - docelowo ciężki okoń i lekki sandacz. A konkretnie mikado bixlite medium i medium light jig.

Śmieszne kije, wykonane bardzo przyzwoicie, cieniutkie blanki chociaż ścianki coś tam mięska mają. Oba bez wklejek.

Lżejszy do 15g wydaje się być taką pałą... na okonie ale szwedzkie 45+. Charakterystyka pracy przypomina mi strasznie okumę black rock, która miałem okazje katować z 10 lat wstecz.

06c60b61c4fb4d243486c055aa66d921.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

Bardzo dobrze spasowany. Zero luzów. Łożyska i przekładnia pracują bezszelestnie. Ciekawe czy pozostanie tak pod obciążeniem i rzutach (jutro wyskoczę na testy z klockami bez kotwic)

Wszystkie ustawienia na kliku i terkotka w szpuli (super!). Podwójny hamulec rzutowy- odśrodkowy 6 bloczków i magnetyk. Na szpulkę(29gr) wlazło 115m Power Strike 50Lb (kawał liny ;) )

• Like 3

Dwie rozne konkurujace ze soba firmy abu (pure fishing) Low's Bradley/Zebco co nie przeszkadza in sie kopiowac.Pure fishing kupili chinole a pod koniec roku dokoupil od Bradley Van stall i finnor

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 2

Bardzo dobrze spasowany. Zero luzów. Łożyska i przekładnia pracują bezszelestnie. Ciekawe czy pozostanie tak pod obciążeniem i rzutach (jutro wyskoczę na testy z klockami bez kotwic)

Wszystkie ustawienia na kliku i terkotka w szpuli (super!). Podwójny hamulec rzutowy- odśrodkowy 6 bloczków i magnetyk. Na szpulkę(29gr) wlazło 115m Power Strike 50Lb (kawał liny ;) )

Dzięki wielkie za rzeczowy opis ????

Edytowane przez urasenty

Ktoś napisał, że to ABU na rynek amerykański. Nawet trochę buda podobna [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To chyba pomysł autorski:

https://youtu.be/4kd4D0iQzD0?t=135

O ile w Abu C3 oliwka na bieżni to zabójstwo, to w tym przypadku kropelka na bieżnię jest zalecana.

Edytowane przez Koincydencja

A możesz dźwięk tej terkotki telefonem nagrać i tu wstawić ?
  • Like 1