Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Mój pierwszy zestaw castingowy : Graphiteleader Vigore do 3/4 uncji (był złamany w połowie ale forumowy kolega filser elegancko naprawił) i nowa Tatula sv tw 103HL :)  Początki z rzucaniem nie należą do najłatwiejszych chwil w moim zyciu, ale walcze dzielnie :D

post-60443-0-63731500-1588372345_thumb.jpg

• Like 9

Mój pierwszy zestaw castingowy : Graphiteleader Vigore do 3/4 uncji (był złamany w połowie ale forumowy kolega filser elegancko naprawił) i nowa Tatula sv tw 103HL :)  Początki z rzucaniem nie należą do najłatwiejszych chwil w moim zyciu, ale walcze dzielnie :D

attachicon.gif cast.jpg

Vigore  2016? Ladny kij. Widzialem na oficjalnej stronie ze teraz beda nowe modele 2020 wychodzic ale nie widzialem ich jeszcze nigdzie na sprzedaz.

https://youtu.be/4tztqvh5Xe4

Podejrzewam ze to bedzie moj nastepny zakup jesli uda sie fundusze znalezc.

Edytowane przez Rando
  • Like 1

W ramach ciekawostki dodam też, że to mój pierwszy i jedyny, na razie, kij z uchwytem alpsa. Moje pierwsze odczucia były negatywne bo uchwyt jest wizualnie bardziej pasujący do roweru niż wędki ale postanowiłem sprawdzić ergonomię i okazało się, że świetnie się go trzyma, jest wygodny i zapewnia pewny chwyt. Największym jego atutem są kontrujące pierścienie, które po zakręceniu nie pozwalają na najmniejsze nawet luzowanie zacisku mocowania kołowrotka, świetna sprawa i na pewno wykorzystam alpsa przy pierwszej nadarzającej okazji...

• Like 1

Daniel, ja się zimna nie boję, kawałeczek aluminium o znikomej pojemności nie robi na mnie żadnego wrażenia. Wiem, że są miłośnicy ciepłych uchwytów, ja do nich nie należę ;)

attachicon.gif 51661689_2615658938450070_9197151987362168832_o.jpg

TO wiele tlumaczy :)

Milego lowienia !

Wędki, które mi pasują, lubię mieć na tzw zapas awaryjny no i ogólnie lubię mieć wędki ;) Pierwsza też jest SGT.

Heh, w sumie reprezentuje podobne postrzeganie, apropo zapasu ;)

U mnie problem jest z miejscem i szanowną małżonką, bo krzywo patrzy na ilość wędek, co innego z przynętami które się tak nie rzucają w oczy...

Superfinezza dostała w końcu godny kręciołek :)  Certate LT 2500s... Wizualnie komponują się zacnie a w boju.... zobaczymy za jakiś czas, bo czekam aktualnie na nowy szczyt do wędeczki :D (nieszczęśliwe wypadki mnie nie omijają) ...

post-60443-0-10528000-1588779503_thumb.jpgpost-60443-0-95229100-1588779507_thumb.jpg

• Like 8

Superfinezza dostała w końcu godny kręciołek :)  Certate LT 2500s... Wizualnie komponują się zacnie a w boju.... zobaczymy za jakiś czas, bo czekam aktualnie na nowy szczyt do wędeczki :D (nieszczęśliwe wypadki mnie nie omijają) ...

Z Jp czy od Mefiego?