Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Super sprawa, gdzie i za ile można dostać taką bateryjke?

Dostać to można nawet na ulicy, za darmo, w biały dzień w mordę... :D

Z bateryjką to łatwo będzie znacznie gorzej wygląda kwestia zwiazana z dziewczyną a dokładnie to z dostępnością.Baterie sprzedaje dwie osoby na forum

Też byłbym zainteresowany... :(

Ja kupiłem właśnie od Mawericka, wcześniej kupiłem ponton z odbiorem osobistym ,na miejscu okazało się że sprzedaje te akumulatory ,był na stanie 120 ah i stał też akumulator 100 ah którego używał, zamówiłem 100 ah ,trochę poczekałem bo był przed dostawą

Jak się ma taką wspaniałą żonę jak ja to dużo łatwiej realizować marzenia i zachcianki. ;)

Zacytuję mój wpis w dziale kupię: ..." kolejny raz dostałem wsparcie od mojej nieocenionej żony..."kup sobie coś porządnego żebyś mi potem nie jęczał. że coś ci nie pasuje w "wynalazku". Dorzucam tysia!"

Taka to jest moja "Ruda"... :D

Dodam jeszcze, że łódka, którą pływam na ryby (a czasami razem pływamy) jest również prezentem od niej :P :)

Mając TAKIE bogactwo ...kto mi zabroni?! ;) :D

Wypisz wymaluj, moja Siwa????????????

• Like 2

Ja mam lepiej, #Nika spinninguje wraz ze mną, razem jeździmy na spotkania i zloty, wspólnie planujemy wydatki na nasze hobby. To się nazywa porozumienie stron! ;)  :D

Edytowane przez Alexspin
  • Like 4

Cześć, Koledzy, ten akumulator Lifepo4 to jakaś nowa technologia czy rzecz już znana Wam wcześniej? Ja to widzę po raz pierwszy. Patrząc na wagę to w stosunku do aku żelowego jest dramatyczna, że tak powiem, różnica. Ciekawe jak toto sprawdza się w praktyce itd. Sam użytkuję żelowy 100 ah i nie jestem zadowolony z jego wagi :)

Edytowane przez Herman

Jak się ma taką wspaniałą żonę jak ja to dużo łatwiej realizować marzenia i zachcianki. ;)

Zacytuję mój wpis w dziale kupię: ..." kolejny raz dostałem wsparcie od mojej nieocenionej żony..."kup sobie coś porządnego żebyś mi potem nie jęczał. że coś  ci nie pasuje w "wynalazku". Dorzucam tysia!"

Taka to jest moja "Ruda"...   :D

Dodam jeszcze, że łódka, którą pływam na ryby (a czasami razem pływamy) jest również prezentem od niej :P  :)

Mając TAKIE bogactwo ...kto mi zabroni?! ;)  :D

Robert, kolejny raz się powtórzę.

Jesteś "życiowym" farciarzem. :)

Pozdrowienia dla żony. :good:  :wub:

• Like 2

Cześć, Koledzy, ten akumulator Lifepo4 to jakaś nowa technologia czy rzecz już znana Wam wcześniej? Ja to widzę po raz pierwszy. Patrząc na wagę to w stosunku do aku żelowego jest dramatyczna, że tak powiem, różnica. Ciekawe jak toto sprawdza się w praktyce itd. Sam użytkuję żelowy 100 ah i nie jestem zadowolony z jego wagi :)

Przy tym nie będziesz zadowolony z ceny!

Sam akumulator świetna sprawa, lekki i wystarczy na baaaaardzo długo.

Pytanie laika - to ile wazy i kosztuje żelowy, i ile waży i kosztuje porównywalny parametrami  lifepo4 ?

Ok juz pokliałem po necie.. i rózncia w cenie około 2-2,5 tys i roznica w wadze ok 15-20 kg.

ps. A cena Lifepo4  100ah ..na Alledrogo 2,9 tys.na alliexpres 1,6 -2,5 ...

Edytowane przez Archanioł

Prądu pod dostatkiem- na typowe łowienie nie trzeba brać 100ah w licie. Jeśli nie trollingujesz, nie masz daleko do miejscówki- przy tej wydajnosci prądowej na dzień wędkarski 80ah w zupełności wystarczy. Cena - wiadomo, wyższa. Za to waga i przy odpowiedniej ładowarce 4-5godzin i masz aku nabity do pełna. Właśnie dla tego niekoniecznie 100ah trzeba brać. One są w zasadzie bezobsługowe- mają bms. Jak wyciągniesz cały prąd- odetnie i nie poniszczysz ogniw. 

To i ja sie pochwale bo jest czym nowy gloomis conquest Calcutta jednak zostala u mnie za pstrokata tatusiowi lece nie udziwniana, ale za to ryba moj pbr i pare oz mniej jak floryda record na dzikich jeziorach. Nie moge sie doczekac kiedy dojda nowe qualie na testy na delfinach

post-59476-0-74040000-1594296191_thumb.jpeg

post-59476-0-62685100-1594296246_thumb.jpeg

• Like 3

Od dłuższego czasu zakusy miałem na 301- e lub DSV, ale budżet nie pozwolił.

Poza tym uchwytność tychże modeli...

Także wpadł Curado 201 DPV.

I całe szczęście bo to przełożenie najbardziej odpowiada mojej technice połowu.

Dla wydłużenia żywota dostał łożysko na koło główne miast teflonu.

I standardowo czyszczenie ze smarowaniem.

Fajny ,,klocek'' dobrze leżący w mojej dużej łapie.

Z bliźniaczym Cruxis-em 201...

post-50961-0-99816500-1594298251_thumb.jpgpost-50961-0-53116100-1594298343_thumb.jpg

• Like 7

Ale ze sprzedałeś go i ten sam odkupiłeś czy jak?

Dokładnie. To mój egzemplarz, który kilka dobrych lat temu kupiłem jako seryjny (kij był nagrodą w jakiś dużych zawodach i miał dość długą dedykacje i opis fabryczny jako nagroda). Stad przerobiłem go u Skałka (skrobanie, lakierowanie, nowe przelotki). Po jakimś czasie kij trafił do innego właściciela, bo stwierdziłem ze Phenixy i Croixy są lepsze. A po 4 latach niespodziewanie udało mi się go odkupić.

Po tych wszystkich latach i przełowionych wędkach wiem, ze nie miałem nigdy czulszego kija jak ten Dragon ;) Cieszę się, ze wrócił do mnie.

Edytowane przez Żbiku
  • Like 5