Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Maćku, oczywiście. Pytanie jednak, czy miałeś okazje łowić dokładnie tym modele HM69? ;) Ja po użytkowaniu kilku Phenixów TX, StC Elite mogę śmiało potwierdzić to co napisałem. Oskrobanie i uzbrojenie nadało temu egzemplarzowi niesamowitej czułości. Myśle, że ze 2 osoby z tego forum, które lowily tym egzemplarzem, mogą to potwierdzić.

• Like 1

Maćku, oczywiście. Pytanie jednak, czy miałeś okazje łowić dokładnie tym modele HM69? ;) Ja po użytkowaniu kilku Phenixów TX, StC Elite mogę śmiało potwierdzić to co napisałem. Oskrobanie i uzbrojenie nadało temu egzemplarzowi niesamowitej czułości. Myśle, że ze 2 osoby z tego forum, które lowily tym egzemplarzem, mogą to potwierdzić.

Ode mnie go kupiłeś ;)

• Like 1

Prawda, że nie zniszczony? Niestety mało miał u mnie roboty. Dobrze , że ucieszył

Tomek

Super! Delikatne przetarcie mokrymi chusteczkami korka i kijek jak nowy ;) Jeszcze raz dzieki!

Ode mnie go kupiłeś ;)

Tego „seryjnego” z opisem „III miejsce w zawodach coś tam coś tam” od Ciebie kupowałem? To nawet nie pamietam... ;) Nie mniej po przeróbce kijek jest petarda i już niejeden chciał kiedyś go ode mnie odkupić... ;) Edytowane przez Żbiku

Właściwie przypadek sprawił, że Kamil (@mekamil) ukręcił mi taką zabaweczkę.

Pełen węglowy blank. Długość całkowita 150cm, waga 80gr, zbrojony w Minimy. Szczyt ma grubość 0,8mm. Na sucho oceniam, że zakres cw. to 0,5-4gr

Za tydzień zaczynam urlop to się sprawdzi  ;)

post-52107-0-37719400-1594480501_thumb.jpg

post-52107-0-63523900-1594480507_thumb.jpg

post-52107-0-18755700-1594480523_thumb.jpg

post-52107-0-21232200-1594480530_thumb.jpg

• Like 4

Pełen węglowy blank. Długość całkowita 150cm, waga 80gr, zbrojony w Minimy. Szczyt ma grubość 0,8mm. Na sucho oceniam, że zakres cw. to 0,5-4gr

Za tydzień zaczynam urlop to się sprawdzi ;)

Ooo ciekawe jak to pracuje. Winszuję zakupu i zazdroszczę, że udało się nawiązać kontakt. Ja zostałem zlany po dwóch wiadomościach :)

Żbiku, używasz go jako kij okoniowy czy raczej pstragi?

• Like 1

Wrócił mój kijek (10lat)z kapitelnego remontu od Kolegi Mekamila.wsxystko wymienione.został tylko stary blank i cenny napis.a tak to było ,piaskowanie,szlifowanie ,hartowanie ,toczenie,frezowanie i jeszcze jakieś tajne operacje o których nie mam zielonego pojęcia.

post-62049-0-35615700-1594744849_thumb.jpg

post-62049-0-20085200-1594744874_thumb.jpg

post-62049-0-51697500-1594744912_thumb.jpg

post-62049-0-48174800-1594744957_thumb.jpg

• Like 13

Za tydzień zaczynam urlop to się sprawdzi  ;)

Mam bardzo podobny kijek od Kamila, pięknie pracuje i przyłowów się nie boi.

• Like 1

U mnie całkiem fajnie wyszły podwójne zakupy :D

Wczoraj dotarł do mnie Stradic CI4+ 4000, co prawda bałem się tego rozmiaru lecz cena była bardzo śmieszna więc zaryzykowałem zakup. Po rozpakowaniu pudełka okazuje się, że jest całkiem kompaktowym kołowrotkiem i znajdzie u mnie zastosowanie przy pstrągowaniu.

Iws3B8S.jpg

Jednak to dzisiejszej paczki nie mogłem się doczekać najbardziej. Późnym wieczorem kurier przyniósł do mnie zestaw castingowy Konger Streeto. Znajdzie u mnie zastosowanie przy twitchingu pstrągowym. Jak na niewielką cenę takiego zestawu to już bardzo się polubiliśmy, już dzisiaj wyciągnął pierwsze pstrążki. Jedynie multik mógłby mieć większe przełożenie, łowienie z prądem to istna udręka.

Streeto Cast R 7200LH

Streeto Caster L2002 4-14g

V6m60xU.jpg

• Like 6

nareszcie.....

nareszcie poskładałem wszystko w jedną całość i mam swój zestaw do leciutkiego casta - do multika Daiwa Alphas Air doszedł wreszcie właściwy kijek - to była największa moja bolączka bo zawsze coś mi nie pasowało... a tym właściwym okazał się być Major Craft Finetail FAX-B582UL do 5 gram. Zawsze uważałem że do lekkiego łowienia pozostanie na stałe lekki spinning ale coś się zmieniło, okazało się że jednak można. Byliśmy już nad wodą i znowu mnie ciągnie....

​nie wiem czy rybki będą bo kajakarzy w weekendy jest bardzo dużo ale zamierzam dobrze się bawić - i nawet komary nie pokrzyżują moich planów  - pozdrawiam wszystkich :) 

post-49721-0-84808200-1594925123_thumb.jpg

• Like 9